Za polską cenę to szczerze mówiąc by mi nie opłacało się nawet manuala czytać. Taka prawda. A trendi jest właśnie bycie anty NK czy facebook 
-----------------------------------------------------------------
Empeck co do NK to cóż niestety nie widziałem „wtedy” potrzeby posiadania tam konta i nie widzę nadal. Jedyne miejsce gdzie można coś o mnie znaleźć to FaceBook ( od sierpnia 2004 bo potrzebna była mi dobra przejrzysta „elektroniczna wizytówka” )
Zaś ceny. Sam mieszkam w średnim mieście i nie mam większego problemu z nabyciem( własnym kosztem) maszyn do FSX ( 42 pcs + REX+ Traffic X) ale to tylko też te które mi się podobają i te które lubię.
Ale już np. mój daleki kuzyn mieszkający na wiosce ( kielecczyzna ) fan lotnictwa i członek ichniejszego domu kultury solo nie kupi nawet jednego. Razem z innymi zapaleńcami ( aż 6-u ludków + moja pomoc*) kupują dodatki na spółkę (i nie możesz powiedzieć że są piratami ) bo ich na te „euro” ceny nie stać ( dostają ledwo 50pln kieszonkowego cud że wogóle) . Tak samo i zwykłe modele budują każdy jeden razem ( wszystkie latają, tu już dotacja europejska dla takich organizacji ale też nie są to super wielkie pieniądze**) Twoje stwierdzenie że za polską cenę nawet manuala byś nie czytał – cóż nie każdy to ”mastablasta” z wujaszkiem Benem w „Ameryce”
* gier Unia nie dotuje tylko projekty fizycznie namacalne i działające
** ważne że choć tyle
Tyle słowem OT
Poza tym zgrzytem to chętnie bym zobaczył co powstało nawet jeśli to wczesna ALPHA. Niemniej gdyby to była polska cena klepał byś kasę lajtowo...i cała robota by się szybko zwróciła, pewnikiem nawet byś jeszcze na tym zarobił.