Autor Wątek: Samolot dla FSX: PZL-130 Orlik  (Przeczytany 103390 razy)

empeck

• Gość
Odp: Samolot dla FSX: PZL-130 Orlik
« Odpowiedź #375 dnia: Czerwca 25, 2010, 10:09:50 »
Oczywiście Noe ma rację. Ale najpierw trzeba wszystko skończyć, potem dopiero będzie co testować. A kontakt z maverickiem747 jest już nawiązany i na pewno zaprocentuje.

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #376 dnia: Lipca 02, 2010, 00:02:10 »
maverick, a zdjęcie w hełmie na naszej klasie masz ? ;)

Empeck, świetna robota, gratulacje ! ! !

Iiyama

• Gość
« Odpowiedź #377 dnia: Lipca 11, 2010, 23:13:21 »
a zdjęcie w hełmie na naszej klasie masz ? ;)

A co to NK to jakiś wyznacznik bycia "trendi" albo "dżezzi". Są ludzie którzy NK uznają  za pozerstwo(przypadkowe zdjęcia na tle nie swojego  powiedzmy motoru) i konta tam nie mają ( np. ja). Zresztą im mniej w sieci o mnie tym lepiej dla mnie
Tyle słowem  OT

Kurcze jeśli tylko Orlik będzie dobrze wyglądał tak jak na scrinach to ja go nawet mogę kupić. Byle by cena była  Polska a nie europejska.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #378 dnia: Lipca 11, 2010, 23:17:23 »
A co to NK to jakiś wyznacznik bycia "trendi" albo "dżezzi". Są ludzie którzy NK uznają  za pozerstwo(przypadkowe zdjęcia na tle nie swojego  powiedzmy motoru) i konta tam nie mają ( np. ja). Zresztą im mniej w sieci o mnie tym lepiej dla mnie
Tyle słowem  OT

Kurcze jeśli tylko Orlik będzie dobrze wyglądał tak jak na scrinach to ja go nawet mogę kupić. Byle by cena była  Polska a nie europejska.

Za polską cenę to szczerze mówiąc by mi nie opłacało się nawet manuala czytać. Taka prawda. A trendi jest właśnie bycie anty NK czy facebook ;)

« Odpowiedź #379 dnia: Lipca 12, 2010, 00:47:55 »
Ciekawe kiedy trendi będzie odpowiedni dystans do tego i owego, anty i prowego ;) EOT

Ja zrozumiałem że za darmo czy za $ mogę czekać na Orlika jeszcze długo, aby tylko model był naprawdę bardzo dobry w dniu premiery. Po Bird Dogu na którego czekałem i w którym nic nie można zepsuć czy przegrzać, chociaż wygląda wspaniale, to średnia satysfakcja. Późniejsze wyczekiwanie na updaty: może poprawią... jakoś mnie nie kręcą ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #380 dnia: Lipca 12, 2010, 08:37:11 »
aby tylko model był naprawdę bardzo dobry w dniu premiery
Tego nikt nigdy nie zagwarantuje. Zawsze może cos się zadziać, nawet to, że u kogoś na PC coś może działać dobrze, a o innej osoby moga wystepować babole. Pytanie wtedy kto tutaj bedzie miał rację, że jest ok albo nie. Orlik, to domowa dłubanina, a nie jakis projekt z 5ciom firmami w tle i plejadą betatesterów. Bedzie jaki będzie ale wiem, że empeck nie odpuści tematu jesli nie będzie z niego zadowolony.
Co do Birddoga masz już nową wersję, która FM ma o niebo lepszy + nowe malowania i animacje.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Iiyama

• Gość
« Odpowiedź #381 dnia: Lipca 12, 2010, 09:21:01 »
Za polską cenę to szczerze mówiąc by mi nie opłacało się nawet manuala czytać. Taka prawda. A trendi jest właśnie bycie anty NK czy facebook ;)
-----------------------------------------------------------------
Empeck co do NK to cóż niestety nie widziałem „wtedy” potrzeby posiadania tam konta  i nie widzę nadal. Jedyne miejsce gdzie można coś o mnie znaleźć to FaceBook ( od sierpnia 2004 bo potrzebna była mi dobra przejrzysta  „elektroniczna wizytówka” )

Zaś ceny. Sam mieszkam w średnim mieście i nie mam większego problemu z nabyciem( własnym kosztem) maszyn do FSX ( 42 pcs  + REX+ Traffic X) ale to tylko też te które mi się podobają i te które lubię.
Ale już np. mój daleki kuzyn mieszkający na wiosce ( kielecczyzna ) fan lotnictwa i członek ichniejszego  domu kultury solo nie kupi nawet jednego. Razem z innymi zapaleńcami ( aż 6-u ludków + moja pomoc*) kupują dodatki na spółkę (i nie możesz powiedzieć że są piratami ) bo ich na te „euro” ceny nie stać ( dostają ledwo 50pln kieszonkowego cud że  wogóle) . Tak samo i zwykłe modele  budują  każdy jeden  razem ( wszystkie latają, tu już dotacja europejska dla takich organizacji ale też nie są to super wielkie pieniądze**)  Twoje stwierdzenie że za polską  cenę nawet manuala  byś nie czytał – cóż nie każdy to ”mastablasta” z wujaszkiem Benem w „Ameryce”

*  gier Unia nie dotuje tylko projekty fizycznie namacalne i działające
** ważne że choć tyle
Tyle słowem OT

Poza  tym zgrzytem  to chętnie bym  zobaczył co powstało nawet jeśli to wczesna ALPHA.  Niemniej gdyby to była polska cena klepał byś kasę lajtowo...i cała robota by się szybko zwróciła, pewnikiem nawet byś jeszcze na tym zarobił.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #382 dnia: Lipca 12, 2010, 10:06:11 »
empeck nie odpuści tematu jesli nie będzie z niego zadowolony

Nie mogę zagwarantować, że to z czego ja będę zadowolony usatysfakcjonuje kogoś innego.

Twoje stwierdzenie że za polską  cenę nawet manuala  byś nie czytał – cóż nie każdy to ”mastablasta” z wujaszkiem Benem w „Ameryce”

Ja też nie mam wujaszka w Ameryce, nie opływam w kasę, dodatkowych samolotów i scenerii do FSa mam bardzo mało, a zarabiam nie najgorzej. Zdaję sobie sprawę, że kogoś nie stać na takie ceny jakie teraz są. Problem w tym, że te ceny nie są wzięte z sufitu, stworzenie dobrego modelu, zestawu textur, opłacenia programisty, kogoś kto zrobi FM to są realne i bardzo duże koszty. Jeśli kogoś nie stać, to trudno.

Płatny model to FSa robi się m.in. po to, by na nim zarobić, a nie oddawać go pół darmo. Stąd moja uwaga o nieczytaniu manuala.

Jest to dość akademicka dyskusja, Orlik będzie darmowym modelem, co już kilkukrotnie pisałem.

« Odpowiedź #383 dnia: Lipca 12, 2010, 13:08:00 »
Razem z innymi zapaleńcami ( aż 6-u ludków + moja pomoc*) kupują dodatki na spółkę (i nie możesz powiedzieć że są piratami ) bo ich na te „euro” ceny nie stać

To, że kogoś na to coś nie stać w żaden sposób nie usprawiedliwia działania niezgodnego z prawem, warunkami licencji itd. Problemy finansowe nie są wytłumaczeniem dla działań bezprawnych czyli np. piractwa, kradzieży itp. To co jest "piractwem", a co nie jest regulują odpowiednie (dostępne dla każdego choćby w sieci) przepisy, a nie czyjeś "widzimisię" - tak jak użytkowanie gier, programów i dodatków regulują akceptowane przez użytkowników licencje produktu. Kwestie przestrzegania prawa każdy rozpatruje sobie sam, "we własnym sumieniu" - publicznych wynurzeń tego typu tutaj nie tolerujemy!

Proszę raz na zawsze zaprzestać tego typu dywagacji! Regulamin tego Forum jest w sprawie piractwa komputerowego jasny! Następny tego typu post ląduje w koszu, a użytkownik zostanie odpowiednio "nagrodzony", do wyrzucenia z Forum włącznie!
« Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2010, 13:25:29 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #384 dnia: Lipca 13, 2010, 21:34:07 »
Problemy finansowe nie są wytłumaczeniem dla działań bezprawnych czyli np. piractwa, kradzieży itp.

Jezeli kogoś diabeł kusi to podam parę rad z psychologii FS. Nie instalować wszystkiego co popadnie, i nie szukać wciąż nowych dodatków do simów ale kupić sobie dwa trzy najlepsze dodatki i skoncentrować się na doskonaleniu umiejętności, teoria, manuale, dokumentacja techniczna, edytowanie tego co się ma itp.
Następnie trzeba uświadomić sobie że twórcy komercyjnych dodatków to nasi kumple z którymi możemy wymieniać się opiniami i wiedzą a nie ich okradać.
Trzeba zrozumieć że to co najciekawsze w simach to teoria i wiedza, która jest bezpłatna, może trzeba wziąć długopis i zeszyt w kratkę i zacząc od obliczeń, a więc trzeba nauczyć się cieszyc tym co się już ma i nie szukać czegoś innego przynajmniej przez kolejny rok.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #385 dnia: Września 01, 2010, 00:14:08 »
W związku z tym, że studio w którym pracowałem zostało dziś zamknięte, czeka mnie prawdopodobnie przeprowadzka do innego miasta, szukanie tam nowej pracy, Orlik chwilowo leży w szufladzie. Jak się sytuacja unormuje, wrócę do pracy nad samolotem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #386 dnia: Września 01, 2010, 09:06:48 »
Empeck... :\ Jak coś zapraszam do Wawki!
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #387 dnia: Listopada 02, 2010, 00:22:29 »
Empeck, coś się z Orlikiem ruszyło od ostatnich postów tutaj? W żadnym wypadku nie ponaglam, wiadomo że sprawy osobiste i zawodowe są ważniejsze od hobby.

PS. Wtóruję YoYowi i również do Wawy zapraszam o ile to aktualne ;-P

empeck

• Gość
« Odpowiedź #388 dnia: Listopada 02, 2010, 00:25:18 »
Nic się nie ruszyło. Pracuję w domu non stop nad zleceniem i na nic innego nie mam czasu niestety.

Yoyowi chodziło o przeprowadzkę do Wawy w związku z szukaniem pracy, ale ceny wynajęcia mieszkań skutecznie taki pomysł wybiły mi z głowy.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #389 dnia: Listopada 02, 2010, 00:31:39 »
Szkoda ;/ Ale trzymam kciuki że kiedyś wszystko wróci do normy.

No tak, ceny ceny wynajmu i kupna mieszkań w Warszawie to porażka.

PS. gdybyś robił Benka 767 to może by się przydało parę tomów Maintenance Manuala które mam w domu, ale tak to mogę tylko biernie czekać :004: