Autor Wątek: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.  (Przeczytany 214885 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.
« Odpowiedź #30 dnia: Września 24, 2007, 20:35:37 »
Tak, instaluj to Tatry 0.9 zdaje sie ale wywal landclass
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #31 dnia: Września 24, 2007, 21:00:38 »
Niczego takiego tam nie widzę. Instaluję przy pomocy Addit pro, jak wszystkie dodatki, otwieram bezpośrednio z paczki .zip i żadnego pliku o podobnej nazwie tam nie ma w żadnej z zakładek.

Zainstalowałem, maszt na Gubałówce jest ok, ładnie wygląda i dodaje scenerii autentyzmu, jak każdy rozpoznawalny z reala obiekt. Niestety z krzyżem na Giewoncie coś jest nie tak, jest malutki i w dziwnym miejscu:

« Ostatnia zmiana: Września 25, 2007, 01:43:42 wysłana przez YoYo »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Września 25, 2007, 01:45:30 »
Wielkosciowo jest mniej wiecej okej za to miejsce jak najbardziej złe, ale tak jak mówie, wyjdzie nowa wersja EPNT X i tam powinno być już wszystko poprawnie. Kiedy? Nie wiem, pytanie do Warki ale na pewno jeszcze w tym roku

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #33 dnia: Września 25, 2007, 09:10:01 »
Wielkosciowo jest mniej wiecej okej

W stosunku do tego z reala jest stanowczo za mały. Tamten z Zakopca widać przecież gołym okiem jak się człowiek postara. A już z rejonów około Giewontu jego sylwetka jest znacznie większa, a na tym screenie wiszę przecież nad szczytem.
Pozostaje czekać na wersję FSX. Przydałaby się jeszcze kolejka na Łomnicę i Kasprowy i budynki na nich, w końcu obiekty bardzo charakterystyczne dla regionu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #34 dnia: Września 25, 2007, 10:30:31 »
Nie wydaje mi się, że jest za mały, krzyż ma normalnie ok. 14m nad ziemią, postaw obok sobie np. Bella 206 (ok 3 m wys.) i zobacz, ile x jest to wysokość Bella. Natomiast co do widzialności - taki FS, z pewnej odległości już nie widać niektórych obiektów, albo są one zbyt zamazane... tego już raczej nie uda się uniknąć. Chyba nawet zwiększenie radiusa nie pomoże. Zresztą nie ma sensu na ten temat chyba rozmawaić skoro to nawet nie jest wersja dla FSX'a  :001: Czas pokaże co nam zmontują

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #35 dnia: Października 04, 2007, 14:37:58 »
Nie, no, muszę się pochwalić  :118:

To nie Vector Europe, to Vector Polska :D
Po prostu rozpracowałem SBuildera, który jest genialny i banalny.
Na pierwszy ogień pójdzie wybrzeże, a następnie będę się bawił w miarę możliwości z polskimi rzekami. Drogi sobie daruję, bo TeleAtlasa nie posiadam. No i landclass się zrobi. Są ochotnicy, żeby pomóc?

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Warka Bear

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Października 10, 2007, 19:37:51 »
Nie wydaje mi się, że jest za mały, krzyż ma normalnie ok. 14m nad ziemią

Krzyz na Giewoncie ma 15m i tyle wynosi jego wysokosc w FS-ie.

Zresztą nie ma sensu na ten temat chyba rozmawaić skoro to nawet nie jest wersja dla FSX'a

Dokladnie. Wersja do FS9 posiada zupelnie inny mesh niz FSX, dlatego wystapilo przesuniecie wielu obiektow. Nowe obiekty Tatr, w tym krzyz, znajda sie w nowym pakiecie Poland Landclass 3D Simdesign.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #37 dnia: Października 10, 2007, 22:13:50 »
A do mnie przed chwilą zjechało VFR Germany X West, ubylo 15Gb, ale co ciekawe mam 28-39 fps przy deafultowych samolotach, a to w sumie foto więc powinno być duzo wiecej, Autogen mocno napakowany, jak sie zdejmie jest powyzej 100 ale jakos mam wrazenie ze Tatry i ich autogen lepiej chodzi niz to

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #38 dnia: Października 11, 2007, 10:34:18 »
Bo i Podhale do specjalnie przeludnionych raczej nie należy, w stosunku do Niemiec (nie wiem w jakiej ich części latałeś). Ja miałem ostatnio okazję potestować Monaco od Aerosoftu i też rzeźbi kompa okrutnie.

« Odpowiedź #39 dnia: Listopada 09, 2007, 17:08:40 »
Dzięki uprzejmości kolegi przetestowałem kolejny dodatek "poprawiający" wygląd Europy, a mianowicie Scenery Tech Europe landclass. Niestety test nie wypadł pomyślnie:

Od lewej lotnisko EPBY w:

- FSX z SP1 bez poprawy landclassu (ale z Taburet - FSX Vector Europe)
- FSX z posiadanym przeze mnie dodatkiem Cloud9 Xclass Europe
- FSX z testowanym dodatkiem Scenery Tech Europe landclass

przy czym układ dróg jest wynikiem zastosowanego dodatku Taburet - FSX Vector Europe.

Dodatek Scenery Tech Europe landclass pomimo, że prawie 2 razy droższy od Cloud9 Xclass Europe wg mnie gorzej odwzorowuje teren Polski (w każdym razie w okolicach Bydgoszczy gdzie to sprawdzałem).

W przedstawionym przykładzie wyraźny jest np. brak lasów - na południe przylegający do lotniska oraz na północ od Bydgoszczy ("Las Gdański"). Samo miasto jest jakieś takie "skarlałe". Wyraźnie widać brak terenów zabudowanych na tle ulic, które dodał Vector (dobrze oddane w stosunku do realu).

Dla porównanie fotka z Google Maps:

Podsumowując dodatku Scenery Tech Europe landclass nie polecam, lepiej jednak nabyć tańszy Cloud9 Xclass Europe (bo przynajmniej przyzwoicie oddaje większe miejscowości - takie ponad ok 25tys. mieszk.)

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Listopada 23, 2007, 18:37:05 »
MegaSceneryX Hawaii Honolulu and The Island Of Oahu

Polecam każdemu. Cena jest zachęcająca a efekty po prostu rewelacyjne. Więcej informacji w linku.

http://www.megascenery.com/MegaSceneryXHawaii.htm

« Odpowiedź #41 dnia: Listopada 24, 2007, 23:19:13 »
Panowie czy mozecie mi udzielic odpowiedzi, co jest za roznica miedzy tymi dodatkami i ktory lepiej kupic??
http://secure.simmarket.com/product_info.php?products_id=906
http://secure.simmarket.com/product_info.php?products_id=2378

Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #42 dnia: Listopada 24, 2007, 23:28:58 »
To samo tylko dystrybutor inny. Bierz ten który ma tańszy shipping, czyli ten drugi.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #43 dnia: Listopada 25, 2007, 00:45:48 »
Przy obecnym kursie dolara lepiej nie kupuj w Simmarkecie tylko na Flight1 placac Visa

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #44 dnia: Listopada 26, 2007, 00:19:22 »
Wątek dotyczący dodatku Real Environment Xtreme rozrósł się już do 18 stron, jest tam mnóstwo screenów które koniecznie trzeba zobaczyć. http://www.flightsimworld.com/forums/index.php?showtopic=129098&st=280 Zapowiada się prawdziwa rewelacja, dodatek oprócz poprawy strony wizualnej FSX ma zawierać wbudowany engine pogodowy! To wygląda prawie jak FSX11, boję się tylko o wymagania sprzętowe.
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2007, 00:26:37 wysłana przez vowthyn »