Autor Wątek: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.  (Przeczytany 222252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.
« Odpowiedź #435 dnia: Marca 30, 2010, 15:59:49 »
http://www.vroute.net/
Narzędzie do planowania lotów.
MJoy16.googlepages.com
... in the air.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #436 dnia: Marca 30, 2010, 16:41:39 »
......GPS jest przecież jak najbardziej realny.....

Fakt może i w nowych maszynach jest "ok" ale już w takim B377 Stratocruiser, B-29 Superfortress czy B-24 Liberator to już niekoniecznie :)

« Odpowiedź #437 dnia: Marca 30, 2010, 19:49:29 »
Od jakiegos tygodnia na simmarket.com jest wyprzedaz roznych producentow.
Od dwoch dni wyprzedawane sa w cenie -50% dodatki od FSDreamspaces.
Poprzednio bylo FS2Crew.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #438 dnia: Kwietnia 04, 2010, 21:34:55 »
Jeśli ktoś przeoczył, to na stronie FTX jest dostępne darmowe demo scenerii PNW obejmujące spory kawałek terenu bo cały Półwysep Olympic z niezłymi górami (ponad 2000 m) i kilkoma lotniskami. W demie jest jeden, wiosenny zestaw tekstur, czyli w sam raz na bieżącą porę roku ;)

http://fullterrain.com/product_demos.html

Przyznam że demo skłoniło mnie do zakupu całego dodatku. Całość wygląda pięknie, znacznie lepiej niż zestaw GEX + UTX który mam dla Europy. W FTX jest już wszystko do siebie dopasowane, czyli mesh, landclass, tekstury, dane wektorowe, poprawione lotniska i masa smaczków w scenerii, nie trzeba doinstalowywać nic więcej żeby cieszyć się świetnie wyglądającym terenem. Trzeba tylko uważać na fpsy nad dużymi miastami, bo autogenu jest znacznie więcej niż normalnie w FSX, ustawienie medium odpowiada mniej wiecej very high w innych rejonach świata.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 04, 2010, 21:40:49 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #439 dnia: Kwietnia 06, 2010, 14:59:08 »
Witam. Nudziło mi się wiec zrobiłem malutki upload mojego rodzimego lotniska aeroklubowego w Grudziądzu (EPGI). Jest to pierwsza wersja wiec są niedociągniecia, ale na pewno wyglada lepiej niż w oryginalnym fsx'ie:). Dodane zostały budynki, kilka stacjonarnych samolotow i szybowców oraz teren drzew otaczający lotnisko. Tak wiec zapraszam do testowania i pisania ew. uwag. Pozdrawiam Wodzu.

Link do lotniska:
http://hotfile.com/dl/36551668/8653ec4/EPGI.rar.html

Skymaciek

• Gość
« Odpowiedź #440 dnia: Kwietnia 06, 2010, 16:59:31 »
Nie jest źle  :003: Ja osobiście dałbym trochę niższe budynki zamiast tych wielkich hangarów. Aaaa, i troche mniej tych szybowców  :118: trochę dziwnie to wygląda.

« Odpowiedź #441 dnia: Kwietnia 06, 2010, 18:55:30 »
Hmm rzeczywiście budynki moglyby być niższe, takie bardziej "hangarowate"  :002: niestety nie mialem do dyspozycji żadnych niskich, poprawie. Jest to beta wersja wiec duzo bedzie  do poprawy. Natomiast co do szybowców,  to na codzień tak to wlaśnie tam wygląda, chciałem dodać trochę realizmu ;). W każdym razie dziękuje za uwagi i napewno czekam na następne. Pozdrawiam.

« Odpowiedź #442 dnia: Kwietnia 07, 2010, 08:54:06 »
Super Flight Planner 4
http://www.cpinf.com/products/super-flight-planner-4/super-flight-planner-4/index.html

Jest to darmowy Flight Planner* do FS9 i FSX. Nie napisze za dużo bo dopiero wczoraj go znalazłem. Generalnie jest on dużo bardziej rozbudowany niż planner wbudowany w FS. Chyba nie przesadzę jak postawię go na równi z FlightSim Commander, za którego życzą sobie ponad 30 euro! Jedynym minusem jaki zauważyłem to brak obsługi baz danych AIRAC.

* Nie przychodzi mi do głowy żaden odpowiednik w języku polskim. Jakieś sugestie?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #443 dnia: Kwietnia 07, 2010, 09:58:39 »
Pojawił się fajny dodatek od DBS: Follow me Car http://www.dbsim.com/FollowMe/dbs.followme.htm
Pokieruje nas do wyznaczonego pasa albo miejsca postoju

Już mam i polecam, fajna sprawa
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2010, 16:46:23 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #444 dnia: Kwietnia 09, 2010, 23:40:42 »
Tak mnie napadło co by po zakupach latadeł zainwestować w glebę  i teraz mam takie pytanie do ewentualnych włascicieli takowych dodatków  jakie polecacie? Jedynie co to wymagam od takowego produktu by mi nie zmieniał pozycji lotnisk względem defaultu.

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #445 dnia: Kwietnia 13, 2010, 14:55:28 »
W Pruszczu już wiosna! :D

Zoom 16, czyli rozdzielczość ~60cm/px. Tak tylko na szybko zmienione tekstury za pomocą SBuilderX3.13. (W nowej wersji dużo lepiej działa pobieranie map z tła.) :)
Później wrzucę do sieci, pokryję trochę więcej terenu niż w poprzedniej wersji z zimowymi teksturami, a jak będzie czas to posiedzę znowu nad autegenem i watermask.
DCS/FSX/AC/pCARS

empeck

• Gość
« Odpowiedź #446 dnia: Kwietnia 13, 2010, 15:12:20 »
Bardzo ładnie :)

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #447 dnia: Kwietnia 13, 2010, 16:37:25 »
Fajowo! Nie wiem jak stoisz z czasem, Iq, ale jeżeli miałbym mieć kilka sugestii:
- czy byłbyś w stanie dopasować paletę kolorów do tej z tekstur FSX ?
- czy planujesz dodać blendmaskę, bo ładnie dopasowane miasto i okolice prezentowałyby się znakomicie ?

Życzę powodzenia przy projekcie!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #448 dnia: Kwietnia 13, 2010, 22:19:37 »
Dzięki. :D Myślałem raczej o zrobieniu wersji z teksturą na same lotnisko z blendmaską dla tych co nie lubią latać nad płaskimi fototeksturami, ale zobaczę. ;) Nie zmieniałem jeszcze jasności, kontrastu ani temperatury barw, bo zwyczajnie w "kilka kliknięć" pobrałem tło i chciałem zobaczyć jak wygląda w FSX. Na szczęście poprzednie tekstury były dobrze skalibrowane i nie musiałem nic poprawiać w FSXPlannerze. Nowe pasują co do piksela, mimo że teraz są z Bing maps. Nawet stary autogen powinien pasować, chociaż nie było go za dużo zawsze to mniej roboty na przyszłość. Wiecznie nie mogę się zabrać za Gmax/3dmax. Chciałem porobić trochę obiektów charakterystycznych (chociażby hangary czy cukrownię którą widać z 20km). A z czasem wolnym to różnie bywa. Trochę zmarnowana zima, bo ciepło się robi, a ja teraz do kompa siadam. Trzeba FC2.0 kupić, napisać mgr (której od roku nie skończyłem) itd. Jeśli będą postępy to chętnie się pochwalę. ;)
DCS/FSX/AC/pCARS

empeck

• Gość
« Odpowiedź #449 dnia: Kwietnia 18, 2010, 22:39:08 »
Gauge który pozwala na tankowanie w powietrzu w defaultowym Hornecie:

http://www.youtube.com/watch?v=jwpHynhFKtY

Nie jest to niestety idealne, ale na bezrybiu... ;)