Autor Wątek: Szkoła Latania  (Przeczytany 5580 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

oldeagle

• Gość
Szkoła Latania
« dnia: Lipca 23, 2007, 16:10:37 »
Witam
Może by się ktoś bardziej doświadczony podjął szkolenia nowych adeptów wzorem ze Szkoły u Pana Dziadka?Jeśli tak to ma pierwszego adepta  :002:

Odp: Szkoła Latania
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 23, 2007, 18:33:35 »
Poczekaj, aż w 13 WELT będzie kolejna rekrutacja - dostaniesz swojego instruktora  :118:. A póki co to możesz spróbować zagadywać ludzi z 13-tej. Jeśli nie lecą oficjala w dany dzień to z pewnością będziesz mógł się podpiąć, a oni Ci conieco wytłumaczą.

oldeagle

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 23, 2007, 19:19:32 »
Oki dzięki.Niebawem się zgłoszę  :001:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 23, 2007, 21:29:55 »
Witam
Może by się ktoś bardziej doświadczony podjął szkolenia nowych adeptów wzorem ze Szkoły u Pana Dziadka?Jeśli tak to ma pierwszego adepta  :002:

Oki dzięki.Niebawem się zgłoszę  :001:

Ja Was Eagle na front wschodni wyśle a nie do latania jaszczempiem  :021:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

oldeagle

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 23, 2007, 21:46:03 »
Hm na was jakoś liczyć nie mogę  :002:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 23, 2007, 22:01:20 »
Ano widzicie...wakacje :003:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 23, 2007, 22:07:42 »
Byłem kiedyś instruktorem w 13 WELT i z tego co pamiętam to spora część adeptów nie doczekała końca szkolenia, nie dlatego, że było trudne albo że brakowało intruktorów, ale zwyczajnie się zniechęcali. Obecnie Falcon to ogromna ilość materiału jaki trzeba przerobić, żeby mieć jako takie klarowne pojęcie o tym co się wokół ciebie dzieje. Pamiętam, że takie szkolenia od podstaw trwały niekiedy kilka miesięcy z czego duża część to żmudna teoria. Ludzie, którzy myśleli, że po dwóch tygodniach zostaną asami lotnictwa po prostu machali na to ręką i dawali sobie spokój. Szkoda było naszego i ich czasu. Niestety prawda jest taka, że znaleźć godnego adepta Falcona też nie jest łatwo.

« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 23, 2007, 23:01:23 »
Potwiedzam :).

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 24, 2007, 08:26:47 »
Kolega Miszon (mój egzaminator było-nie było :D) chciał powiedzieć koledze staremuorłowi i innym ewentualnym adeptom, że najlepiej byłoby przebrnąć ze zrozumieniem przez manual do Allied Force i dopiero wtedy wprowadzać zdobytą wiedzę w życie. To znakomicie skraca czas szkolenia.
Osobiście, chętnie podzielę się swoim skromnym doświadczeniem ale dopiero po 27-29 lipca, bo na razie natłok pracy przygniata mnie do ziemi ;)

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 25, 2007, 12:09:43 »
No ale widzicie, problem jest taki że np. ja nie moge raczej latac online (firewall ktorego nie moge ruszyc) Czy daloby sie np. przez skype tlumaczyc mi takie podstawy ?

Chodzi o to, że owszem, dużo rzeczy jest w manualu, ale również dużo rzeczy tam się nie znajdzie... A zapału mam sporo, skoro nawet falcona z ameryki sciągnąłem ;)

Kosmo

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 25, 2007, 12:29:28 »
Czy daloby sie np. przez skype tlumaczyc mi takie podstawy ?
"takie podstawy" właśnie są w manualu  :004:

Moim skromnym zdaniem przerobienie manuala jest "testem wiary" w falcona  :021:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 25, 2007, 14:43:18 »
Q-bak umówmy się - w manualu jest wszystko co potrzebne. I wszystko tam można znaleźć. Zrozumiem, że nie wszystko rozumiesz bo nie Ty jeden pytasz (nie tylko na tym forum) czy nie ma gdzieś przetłumaczonego manuala. Co do pomocy via Skype (lub inny komunikator głosowy) - jak dla mnie nie ma sprawy pod warunkiem, że nie będziesz pytał po kolei o wszystko to co jest w manualu. Po prostu każdy ma swoje ramy czasowe i nie ukrywam, że w 13 WELT wolimy sobie polecieć misyjkę niż spędzić godzinę na tłumaczenie skrótów klawiatury lub położenie danego przełącznika w kokpicie. Jednakże - oferuję swoją pomoc w miarę możliwości czasowych.

@ Kosmo - big lol :002:

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 25, 2007, 15:08:18 »
Angielskiego ucze sie bardzo dlugi czas i fakt, ze manual jest w tym języku nie stanowi dla mnie jakiegoś większego kłopotu. Rzeczywiscie, dużo rzeczy o ktore pytam jest w manualu, ale niektorych tam znaleść nie moge. Powiedzmy, że np. lecielibysmy misje i od czasu do czasu pytałbym się rzeczy które wsykakują "na bieżąco" a z ktorymi nie potrafiłbym sobie poradzic

Mariano

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Września 15, 2007, 22:00:55 »
A ja mam do Was takie prywatne pytanie.
Czym Wy się zajmujecie w życiu "pozawirtualnym"?
Czy Wy jesteście prawdziwymi pilotami, czy gra to Wasza pasja?
A może tematu życia pozawirtualnego się w ogóle nie porusza.
Jesli tak, to jest to takie moje "Fo pa".
Bo ja np. jestem fanatykiem lotnictwa. :001: Pracuje w lotnictwie i codziennie (być może Wy również) patrze na loty naszych Jastrzębi.

Jak to jest?

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
« Odpowiedź #14 dnia: Września 16, 2007, 10:18:53 »
Pracuje w lotnictwie i codziennie (być może Wy również) patrze na loty naszych Jastrzębi.
Ale Ci dobrze - a kim jesteś ? Technikiem ? :)
Powiedz coś więcej :)