Autor Wątek: Polećcie jakąś książke.....  (Przeczytany 1704 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
Polećcie jakąś książke.....
« dnia: Lipca 28, 2007, 21:12:30 »

Szukam książek z opisami walk powietrznych 2wś. Najlepiej jakieś wspomnienia bo fikcja, to nie za bardzo (może jakieś linki na allegro ?)..... Podajcie jakieś konkretne tytuły, autorów których książki warto przeczytać. Może pytanie banalne, ale nie mam bladego pojęcia o takiej literaturze i wolę zdać sie na waszą fachową wiedzę.

We'll come in low, out of the rising sun, and about a mile out, we'll put on the music...

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
Odp: Polećcie jakąś książke.....
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 31, 2007, 13:08:55 »
Clostermann - Wielki Cyrk
S.Sakai - Samuraj
itp itd
takich książek mam dwie półki i ciągle przybywa... (żona już coś wspomniała o sprowadzeniu kolonii moli książkowych  :121: )
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 31, 2007, 17:54:47 »
Heinz Knocke "Walczyłem dla fuhrera".Polecam
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 31, 2007, 18:50:24 »
Jeśli dopiero zacząłeś się interesować lotnictwem to polecam Len Deighton "Myśliwiec".
Oraz moi ulubieńcy: David P. Williams " Nocni łowcy" oraz Edward Chromy "Szachownice nad Berlinem"