Autor Wątek: "Air Ameryka.PL" w FSX? ;)  (Przeczytany 7416 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: "Air Ameryka.PL" w FSX? ;)
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 01, 2007, 16:41:02 »
Tylko co samolot zwalczania okrętów podwodnych robiłby nad pustynią ? :P

1. Wiele państw leży nad brzegiem oceanu, coś się wymyśli. Zresztą kiełkuje we mnie pomysł podziałania trochę w okolicy Liberii (widziałem tam dwa bardzo ładne lotniska w lesie - w sam raz dla "niecnych celów" i WKS - to do wielkiej wody blisko. Może jakieś przemytnicze jednostki pływające?  :004:

Czy te lotniska nie wyglądają "klimatycznie"  :011: :karpik

2. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma  :001: Po prostu na razie wybór dobrej jakości darmowych dodatków (jak chcemy bawić się razem online to tylko takie raczej wchodzą w grę) jest na razie do FSX niewielki bo wiele dodatków z FS9 nie funkcjonuje prawidłowo (zresztą dobrych, darmowych nigdy nie było zbyt wiele) i trzeba nieco nadrabiać wyobraźnią. To w końcu tylko gra komputerowa. W ONZ latają Mustangi i A-26C obok Bell-412 i jakoś nikogo to zbytnio nie razi  :002:

Namawiam zresztą do udziału w zabawie kolegę niezadowolonego "z niektórych rozwiązań VATSIM" (np. braku odrębnej wojskowej kontroli lotów) do "objęcia obowiązków" na wieży u nas. Screeny i możliwość obserwacji terenu z okien wieży zdecydowanie mu się spodobały więc kto wie ... może dorobimy się też "etatowego" ATC.

PS. DoktorM - nie cytujemy obrazków!

Doktor M

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 01, 2007, 18:39:07 »
Nawet bardzo klimatycznie  :021:

I tak to przez Was zamiast zakuwać do wrześniowego egzaminu, skończę ucząc się latać Dakotą...  :021: Do tych lotnisk i klimatu - jak znalazł.

Rzeczywiście - przeoczyłem linijkę z linkiem do obrazka przy cytowaniu - skutki niezachowania właściwej kolejności - najpierw kawa, potem cokolwiek innego...

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 01, 2007, 18:51:11 »
Tak sobie myślę, że przecież Zumbach latał w Biafrze na A-26, więc można by się pokusić pokusić o jakiś skin. Niestety znalazłem tylko coś bardzo malutkiego:

i jeszcze to - ten na górze z paszczą malowany w ciapki:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 01, 2007, 19:27:22 »
Wybaczcie OT, ale przy lataniu w Afryce trzeba uważać  :021:

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 01, 2007, 19:36:06 »
Tak sobie myślę, że przecież Zumbach latał w Biafrze na A-26, więc można by się pokusić pokusić o jakiś skin.

Biafra powiadacie ...

... a za T-6 robiłyby Mustangi (bo darmowe Texany są koszmarne) ? Czemu nie!

Wybaczcie OT, ale przy lataniu w Afryce trzeba uważać  :021:

Tak to się zdarza! Jak to było z tym gościem co nakopał dzikiemu lwu do d***, myśląc, że to oswojony pupilek mechaników? Muszę uważać bo on też chyba wtedy na Mustangu latał (tzn. transportował Mustangi lotem) - może lwy lubią jakoś szczególnie "Mustangi" :002:

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Października 02, 2009, 21:33:34 »
.......

Śmiem twierdzić że F/A-18E Super Hornet  to jedna wielka bujda. Otóż  nie wiedzieć czemu mam w nim zamiast przeźroczystych szyb kokpitu jedną wielka czarną plamę. http://img527.imageshack.us/img527/2193/2009102212456500.jpg mimo że z zewnątrz wygląda tak http://img525.imageshack.us/img525/2436/2009102212641531.jpg  Czy zainstalowałem ten pacz dotyczący VC i HUD-a? Owszem zainstalowałem. Sprawdziłem go w wersji bez SP1 i SP2  sprawdziłem też w wersji z SP1 i z oboma SP i śmiem twierdzić że nie działa. Jedyne przeźroczyste miejsce to  wyświetlacz przezierny.  Więc nie rozumie czemu go polecacie skoro nie działa poprawnie.
A piszecie że działa...ciekawe tylko gdzie i kiedy.?

« Odpowiedź #21 dnia: Października 02, 2009, 21:46:18 »
Śmiem twierdzić że F/A-18E Super Hornet  to jedna wielka bujda. [...] Sprawdziłem go w wersji bez SP1 i SP2  sprawdziłem też w wersji z SP1 i z oboma SP i śmiem twierdzić że nie działa. [...] Więc nie rozumie czemu go polecacie skoro nie działa poprawnie.
A piszecie że działa...ciekawe tylko gdzie i kiedy.?

Bo działał w FSX SP1!, z chwilą wydania Acceleration (i SP2) wiele dodatków z FS9 przestało działać pod FSX. Zresztą od chwili gdy pojawił się F-18 z Acceleration dalsze użytkowanie tego darmowego F-18 straciło dla mnie sens. Post który zacytowałeś i na którym się opierasz był z lipca 2007, a Acceleration wyszedł przecież dopiero na przełomie października i listopada 2007.

Ale samolot działał doskonale i jak możesz zauważyć na zamieszczonym przeze mnie screenie żadnych czarnych plam nie było. Zresztą nie tylko mnie działał bo był wykorzystywanych w kilku wspólnych lotach online. Raczej sprawdziłbym czy to Ty masz wszystko w porządku z FSX i jego instalacją, a nie zarzucał innym pisanie bzdur.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Października 02, 2009, 21:54:06 »
Ale samolot działał doskonale i jak możesz zauważyć na zamieszczonym przeze mnie screenie żadnych czarnych plam nie było. Zresztą nie tylko mnie działał bo był wykorzystywanych w kilku wspólnych lotach online. Raczej sprawdziłbym czy to Ty masz wszystko w porządku z FSX i jego instalacją, a nie zarzucał innym pisanie bzdur.

A widzę nie czytałeś całego posta. Sprawdzałem go i na czystej instalce i na sp1 a nawet sp2 też w żadnym nie funkcjonował  poprawnie. ACC nie posiadam bo  chwilowo kasa potrzebna w innym segmencie a lewizną to się nie będę zadowalać.

« Odpowiedź #23 dnia: Października 03, 2009, 07:55:39 »
A widzę nie czytałeś całego posta. Sprawdzałem go i na czystej instalce i na sp1 a nawet sp2 też w żadnym nie funkcjonował  poprawnie.

Czytałem Twojego posta w całości, ale to że coś u Ciebie nie działa nie oznaczy, że nie działało u innych. Jak na razie to Twoje posty o FSX wyraźnie wskazują, że masz w poruszaniu się w tej grze sporo problemów. Może tak sprawdź czy poprawnie to zainstalowałeś, czy masz poprawną instalację FSX itd. Np. czy testując FSX zarówno pod SP2, jak i pod SP1 na pewno miałeś usunięte wszystko z SP2 (przeinstalowywałeś grę?).

PS. Jak rozumiem mój screen z działającym poprawnie kokpitem tego F-18 to dzieło photoshopa czy jak?

EDIT >>> A w ogóle to gadamy o tym samym dodatku? Bo w tym moim starym moim poście z lipca 2007  jest F/A-18E, a na screenie u Ciebie jest F/A-18F (choć autorzy obu dodatków są ci sami).

Ten australijski F/A-18F jest na simviation opisany jako: "FS2004 and FSX 100% complet" czyli chodzi przynajmniej z FSX SP1. Błąd znajduje się więc u Ciebie, a nie w dodatku/dodatkach.
« Ostatnia zmiana: Października 03, 2009, 08:03:01 wysłana przez Razorblade1967 »