Autor Wątek: Pliki SFS - otwarte !  (Przeczytany 50783 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
Odp: Pliki SFS - otwarte !
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 04, 2007, 13:11:17 »
Hmmm no to też mam,  ale niżej tworzy tego dlla dodatkowego, no nie wiem....
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 04, 2007, 14:06:21 »
Ranwers - a wiesz może przypadkiem jak to jest dokładniej z dźwiękami? Bo głowię się z tym i nie wiem do końca co i jak. Byłbym wdzięczny za jakieś dokładniejsze wskazówki :001:

EDIT:

Nieważne :) Już doszedłem do tego. Po prostu miałem inny filelist od Extractora i nic nie mogłem znaleźć.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 04, 2007, 14:11:22 »
O ile dobrze pamiętam P.11C miało dopuszczalną prędkość nurkowania rzędu 600-700km/h (nie pamiętam dokładnej wartości - do sprawdzenia)... bo po prostu szybciej lecieć nie mogła. Na pewno nie osiągała 969km/h - nie wiem o jakich źródłach pisze Loku.

Notabene - nawet po wybuchu cudownej euforii pod znakiem "a to teraz zrobimy, jak być powinno" - jakie macie powody by ufać, że te wszystkie wartości, które w plikach SFS są wpisane mają odpowiednie przełożenie na rzeczywistość, realizm? Tyle ufności w silnik gry się nagle przy okazji objawiło :roll:

Pozdrawiam

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 04, 2007, 14:20:24 »
Notabene - nawet po wybuchu cudownej euforii pod znakiem "a to teraz zrobimy, jak być powinno" - jakie macie powody by ufać, że te wszystkie wartości, które w plikach SFS są wpisane mają odpowiednie przełożenie na rzeczywistość, realizm? Tyle ufności w silnik gry się nagle przy okazji objawiło :roll:

Pozdrawiam

A chociażby takie żę pusty Korsarz ma problemy wystartować z lotniskowca :P, chyba mu 500 koni w stajni zostało :D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 04, 2007, 14:38:26 »
A kto kiedykolwiek w latach 40'tych próbował startować z lotniskowca stojącego na kotwicy ?  :118:

« Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 04, 2007, 14:38:42 »
Przyznaję się bez bicia,z tą prędkością nurkowania to dałem ciała, miało być 696km/h a nie 969 ,tak to jest jak się pisze szybciej niż myśli :D

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 04, 2007, 14:44:27 »
Tyle ufności w silnik gry się nagle przy okazji objawiło
No ale to właśnie są cytaty z silnika gry....
W klasach widać jak wartości są pobierane z plików konfiguracyjnych, same klasy fm są skomplikowane i dużo jest tam zależności ale widać jasno na białym "what U see is what U get" (to co widzisz to masz) Nie ma podstaw sądzić iż te wartości nic nie znaczą i podlegają znacznym modyfikatorom, jak by by tak było to po co one miały by być...
Przy okazji zastanawiają rózne nazwy plików:
com.maddox.il2.fm.RealFlightModel  (jeszcze się nie przyglądałem)
com.maddox.il2.fm.FlightModel
com.maddox.il2.fm.FlightModelMain
Teoria spiskowa ma jednak podstawę?

ps Lucas specjalnie dla ciebie:. Mesh p11 http://www.megaupload.com/pl/?d=DXSIOQ7J

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 04, 2007, 14:55:24 »
A to jest urywek związany z dźwiękiem. Figuruje to przy A6M2-21 :D
SOUND]
; ==============================================================================
Engine       = fw_190
A to dziwne. :D U Emila jest inny.
[SOUND]
; ==============================================================================
Engine       = bf_109
Start        = e_start
Turbine      = bf_turbo
FeedType     = HYDRAULIC
ZenoPL

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 04, 2007, 15:02:54 »
I tak oto rzesze obrażonych fanatyków Fajnego Bubla grzmiąc z oburzenia na to co zobaczyli w plikach .sfs zwracają swe oczy w kierunku nowego boskiego produktu Maddox Games(czy jak się to tam wabi): Storm of War

Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

WorldEater

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 04, 2007, 15:08:26 »
Aż żem się zarejestrował z tej ekscytacji :020:  Cześć wszystkim.

O sposobie Ranwersa wyczytałem już wczoraj, ale mam to samo, wrong filesize..
Czy to nie jest przypadkiem tak że ten wrapper jest tylko dla najnowszego exe? Ma napisane IL2:46 ;) ktoś kto posiada 1946 może sprawdzić. jeśli tak, to... lipa  :005:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 04, 2007, 15:13:02 »
Josiv, nie mogę odpalić. Karze czekać 8 godzin:) Może przez PM?
Pozdrawiam!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 04, 2007, 16:16:24 »
No ale to właśnie są cytaty z silnika gry....
W klasach widać jak wartości są pobierane z plików konfiguracyjnych, same klasy fm są skomplikowane i dużo jest tam zależności ale widać jasno na białym "what U see is what U get" (to co widzisz to masz) Nie ma podstaw sądzić iż te wartości nic nie znaczą i podlegają znacznym modyfikatorom, jak by by tak było to po co one miały by być...
Przecież ja nie przeczę, że te wartości znajdują odzwierciedlenie w grze, ale czemu nagle tak wszyscy ufają, że te wartości i zależności znajdują odzwierciedlenie odpowiednie w rzeczywistości? Przykład: co z tego, że zmienisz moc silnika PZLki skoro w grze i tak będzie "latać" nie tak jak powinna?
Czy też może latanie to teraz tylko wartości maksymalne prędkości samolotów i moc silnika? ;)

Rozumiesz już, o co mi chodzi? Nagle jak się okazało, że pliki SFS złamano to wszyscy uwierzyli w moc FM produktu Ola i przestają narzekać na to, że gra jest arkadówką :roll:

Pozdrawiam

« Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 04, 2007, 17:28:01 »
Każda gra jest i będzie arakadówką, bo nie czujesz w niej 6g swądu spalin i uszy nie mdleją Ci od hałasu.
Model lotu jest jaki jest, przy prawidłowym oddaniu parametrów takich jak moc, prędkość itp mamy chociaż namiastkę tego jakie osiągi miała maszyna. W targetware też model lotu nie jest boski, ale dzięki ludziom którzy grzebią i dbają o dobre parametry maszyn, ludzie się w to bawią.

Nie sądzę, aby wynikło coś dobrego lub złego z tego, Oleg wypuści nowe kodowanie i sprawa przycichnie. Do czasu aż znów się okaże, że dał ciała. Ja tam uważam, że takie narzędzia są już od starego iła, i jedynie dopiero teraz na dobre ludzie to udostępnili. Teraz będą ich przeklinać, że nie szanują pracy Olega i ruch na forum będzie. Tam gdzie jest ruch i gadanie jest darmowa reklama.
Achtung Spitfeuer!

« Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 04, 2007, 18:18:33 »
Z pewna nostalgią czytam Wasze posty i widzę, że mimo wszystko kij został włożony w dobre mrowisko  :021:. Odżyły demony, o których myślałem, że dawno umarły razem z tą skopaną arkadówką, jaką jest Iłek  :118:. Ale do rzeczy: sposób podany przez tropiciela sensacji Ranwersa, jest chyba nie do zastosowania przez uzytkowników iłka w wersji ang/usa. Aplikacja: il-2_sturmovik_wrapper_patch.exe ma tak zmodyfikować plik il2fb.exe, żeby silnik gry korzystał nie tylko z danych zawartych w plikach .SFS, ale (chyba w pierwszej kolejności) również zawartych w katalogu Files i pliku filelist.txt, które to należy umieścić w głównym katalogu gry. Tyczy się to użytkowników iłka 1946 (od wersji 4.06 w górę). Aplikacja rts_import_patch analogicznie modyfikuje plik rts.dll i ma zastosowanie dla użytkowników iłka 4.05 (Peschka) i wersji wcześniejszych. To rozwiązuje zagadkę, która mnie nurtowała, czyli jak stworzono działajace mody gry nie posiadając kompilatora plików SFS. Na razie jednak (najprawdopodobniej) obie te aplikacje działają tylko z rosyjskojęzyczną wersją gry ( czy 1946 ukazał się w wersji RU ?). Jedyne co nam pozostaje, to albo przesiąść się na w/w wersję lub czekać na następne narzędzia, które być może udostępni autor.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 04, 2007, 21:29:20 »
Laba lubi konkretne dyskusje i punktowanie więc proszę:
Przecież ja nie przeczę, że te wartości znajdują odzwierciedlenie w grze, ale czemu nagle tak wszyscy ufają, że te wartości i zależności znajdują odzwierciedlenie odpowiednie w rzeczywistości?
Znaczy się w grze....
Przykład: co z tego, że zmienisz moc silnika PZLki skoro w grze i tak będzie "latać" nie tak jak powinna?
od czegoś trzeba zacząć, można od mocy silnika.

Rozumiesz już, o co mi chodzi? Nagle jak się okazało, że pliki SFS złamano to wszyscy uwierzyli w moc FM produktu Ola i przestają narzekać na to, że gra jest arkadówką rolleyes

Nie rozumiem, bo nigdy nie narzekałem na generalną moc silnika i FM, nie generalizuj paru jednostek co tu robią największy szum ( również tych narzekających i również tych w euforii...).
Raczej prawie zawsze narzekałem na parametry samolotów.

tutaj jeszcze raz mesh p11 z innego miejsca:
http://www.box.net/shared/static/1ajlmy2rjf.rar