Autor Wątek: Twierdza szyfrów  (Przeczytany 13817 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Glebas

• Gość
Odp: Twierdza szyfrów
« Odpowiedź #75 dnia: Października 09, 2007, 17:52:43 »
Najwyraźniej w życiu nie widziałeś czeskiego filmu (najlepiej serialu...)
Ja widziałem kiedyś jeden , ale tam coś mówili o gołębiach i głupocie.... :karpik

Przykład Jak Jorg ratował kobitę przed rozstrzelaniem w książce jest bardzo wyraźnie podkreślona dramaturgia całej sytuacji i fajnie się czyta zaś w filmie wygląda to drętwo zero napięcia . To nawet w Modzie na Sukces jest więcej napięcia jak Ricz czy jak mu tam wypija kawę zaparzoną 3 odcinki wcześniej .
:584:
Wyższość literatury nad Hollywood. Jak żyję, nie zdarzyło mi się obejrzeć filmu , który byłby lepszy od książki. Może mam taką wyobraźnię , na którą nie stać Naszych Mistrzów i Nienaszych Mistrzów. Prawdopodobnie Ty też taką masz i każdy kogo znasz. Podejrzewam, że to jest norma. Nie da się opowiedzieć w 3 godz. (nawet) ksiażki , którą czytasz 3 dni  :121:

P.S.
Ogólnie kicha Panowie , kicha....
nawet nie chce mi się oglądać 5 odcinka na "Wideło" :118:
« Ostatnia zmiana: Października 09, 2007, 17:57:45 wysłana przez Glebas »

« Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 30, 2008, 23:37:18 »
:D Streszczenie pierwszego odcinka , ciekawe kiedy następne .
http://www.joemonster.org/art/8641/Tajemnica-twierdzy-szyfrow-streszczenie-odc.-1.
.... O. Maszynie.
Która. Potrafi. Mówić. Sieeeedeeeem. Maszyna jest tajna, ważna i
dzięki niej Niemcy wiedzą wszystko od Rosjan, którzy szpiegowsko
wiedzą wszystko od Amerykanów. Gdyby więc Amerykanie mieli tę maszynę,
to wiedzieliby to, co wiedzą Niemcy, którzy wiedzą to, co wiedzą
Rosjanie, którzy wiedzą to, co wiedzą Amerykanie. W skrócie: gdyby
Amerykanie mieli Maszynę, wiedzieliby, co wiedzą obecnie...

« Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 31, 2008, 19:45:54 »
Nie bardzo wiem czy krytyka jest zasadna, bo z pierwszego odcinka oglądałem ostatnie pięć minut (późno przyjechałem z roboty a jechałem i jechałem długo  :001:), na drugim usnąłem w piątej minucie a reszty odcinków nie oglądałem.  :020:
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Lutego 12, 2008, 22:56:53 »
Krytyka jest bardzo zasadna –wiem co mówię bo obejrzałem wszystkie nagrane na DVD.
Ten opis to majstersztyk i zapewne zawiera zdecydowanie więcej tekstu niż scenariusz całego serialu.
Kwintesencją jest stwierdzenie ” …. to jest polski film czyli świat według Kononowicza: nie ma bandyctwa, nie ma łachmactwa, ….. nie ma sensu, nie ma niczego, jest tylko Dbałość o Szczegóły i Osadzenie w Realiach.”

Dlaczego w takim razie obejrzałem ”fszystko” ? –Chyba jakieś zboczenie historyczne.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #79 dnia: Lutego 13, 2008, 00:11:22 »
Uśmiałem się z tej recenzji. Jest masakryczna ale i trafna :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #80 dnia: Lutego 13, 2008, 09:17:29 »
Uśmiałem się z tej recenzji. Jest masakryczna ale i trafna :D

:002: Ta recenzja jest lepsza niż film, czyta się ją z wypiekami na twarzy, a nie jak na filmie - śpi....  :118:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Kroghul

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Lutego 13, 2008, 18:00:28 »
Ha, ha. Akcji w całej "Twierdzy szyfrów", to by nie wystarczyło na pół odcinka "Mody na sukces".
No i ta dbałość o szczegóły... fiu, fiu. Gapa lotnicza jako gapa za skoki. I inne perły, których już nie pamiętam. :002:

« Odpowiedź #82 dnia: Lutego 14, 2008, 00:05:09 »

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #83 dnia: Lutego 14, 2008, 01:08:23 »
Na początku tego "streszczenia" pada porównanie do "Wiedźmina". I jest o tyle trafne, że w trakcie ukazywania się kolejnych odcinków tamtego serialu również powstawało w sieci streszczenie, dość podobne w charakterze do tego powyżej. I właśnie dla tego streszczenia warto było obejrzeć serial - wyłapanie wszystkich żartów z tekstu dawało ogromną radość  :002:
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

Kroghul

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Lutego 14, 2008, 10:57:28 »
Następnym razem powinni poprosić o takie streszczenie wcześniej i wyświetlać je jako napisy u dołu ekranu podczas premierowej emisji kolejnego rewelacyjnego serialu.  :002:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #85 dnia: Marca 13, 2008, 12:18:01 »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #86 dnia: Marca 14, 2008, 22:34:00 »
Heh a już myślałem ze będzie squel :D

To osadzona w realiach II wojny światowej, wyśmienicie zrealizowana bajka dla dorosłych.
W całym zdaniu tylko jedno słowo prawdziwe;tyle że jest niezgodne z definicją.

E Japończykom się nie dziwię maj a dziwne poczucie estetyki.