Autor Wątek: Zbiorcza zamiana dźwięków  (Przeczytany 52719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
Zbiorcza zamiana dźwięków
« dnia: Sierpnia 14, 2007, 19:38:12 »
Rozpoczynając temat o ogólnej podmiance dźwięków;
najnowsza edycja sound moda już zapoczątkowana w pierwszym wątku o sfs'ach na forum sukhoi'a autorstwa SG2_Wasy, podesłana przez autora:
http://files.filefront.com/Sound+mod+V04rar/;8309909;;/fileinfo.html
Robiona pod 4.08 ale odbyło się podobno bez edycji klas więc powinno działać też w v. 4.05 i niżej.

Lista zmian w sotunku do orginału:

- new sound for all guns
- new sound for DB605 with turbine(because this sound preset used by FW190, Ki-84, IAR-81, on this plane sound changed too)
- new sound for M-105
- new sound for Merlin (used as Allison too)
- new sound for Jumo211
- new flak sound (20, 37, 88mm)
- new flak explosions
- new sound for ground transport
- new ground siren
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2007, 22:54:25 wysłana przez Josiv »
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

SG2_Wasy

• Gość
Odp: Zbiorcza zamiana dźwięków
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 15, 2007, 06:37:57 »
Any questions on english please.... or russian if you known him....

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 15, 2007, 07:56:51 »
Przetrenowałem ten mod: idzie ku dobremu. Wreszcie słychać jak się strzela - a hispany w spicie to po prostu miód na uszy :D
Dźwięki meśków są trochę przebasowane - trzeszczą w słuchawkach.
Już się nie mogę doczekać na następne zmiany.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 15, 2007, 09:51:42 »
.... or russian if you known him....

Спасиба Васы !
And Welcome.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

SG2_Wasy

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 15, 2007, 14:01:14 »
Work status...
I follow my work on version 4.05, because it simple modification then 4.08. In later version some modification classes is work, another not work. And for 4.08 modificated classes not worked with checkruntime=2. And i planned some changes in the plane payload....

Sry bad english.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 15, 2007, 14:04:51 »
Work status...
I follow my work on version 4.05, because it simple modification then 4.08. In later version some modification classes is work, another not work. And for 4.08 modificated classes not worked with checkruntime=2. And i planned some changes in the plane payload....

Sry bad english.

It's great that someone is working on improving Il-2!

Will this sound mod work on FB 2.04?

SG2_Wasy

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 15, 2007, 14:29:54 »
toBigMac
I think it will be working... But you must known how work extractor and how launch mod on 4.05

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 15, 2007, 15:04:06 »
ВАСЫЛ, did you check the websites such like netwings or sim outhouse? there are already very nice sound sets made by players for the MS games, such like CFS2 and 3 or FS  8,9,10. All of them are in .wav file, so looks like it would work fine.
Only need the approvement of te original author, but it may be some idea.
They have Bristol engine sounds: Mercury, Centaurus, Pegasus, Hercules, Merlin, D-B, BMW, etc.
I think its worth trying.

Good luck,
СПОСИБО!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 15, 2007, 15:37:48 »
Doe_PL chwali dźwięki uzbrojenia, a mnie wydaje się ( a testuję już 3 wersję sound moda), że w porównaniu do dźwięku silnika w kokpicie, są one zbyt dominujące. Z kolei wszystkie dźwięki w widokach zewnętrznych są za ciche w porównaniu do dźwięków w kokpicie. Po drugie: dźwięk uruchamiania silnika - pozostał nietknięty. A przecież można coś podłożyć z FS 2004 (służę pomocą i plikami). Poza tymi chyba dosyć subiektywnymi uwagami wygląda na to, że z dźwiękami idzie ku lepszemu. Ale to widać nie takie proste, jak się na początku wydawało.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 15, 2007, 16:38:32 »
Heh..., bo mówiłem tylko o pozytywach ;)
Na tym etapie silna krytyka może zabić entuzjazm  :002:
Wydaje mi się, że 4 czy 6 karabinów tudzież działek będących blisko nas może lekko zdominować dźwięk silnika.
Kiedyś strzelałem z http://www.amw.com.pl/zos_product_info.php?cZosPath=3&zos_products_id=22
Obok mnie stało po 3 gości, z takimi splówkami, z każdej strony i też strzelali - ogniem ciągłym ma się rozumieć; razem 7 x PPS
Nie miałem słuchawek ani zatyczek w uszach - doznałem urazu akustycznego i na długo wylądowałem w szpitalu. Możesz mi wierzyć: silnik raczej by tego nie zagłuszył ;)

SG2_Wasy

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 15, 2007, 16:53:24 »
tolucas
I connect with Lawdog2360(He make sound for MAW), and i use his samples. But il2 use samples another path... And this sound in il2 many poor then if it use in CFS3...

In original il2 have sound preset only for db605, bmw6, bristol-mercury,am38,m82, jumo211, jumo004, merlin, And another engins used sound from this presets. Db605 use for bf109, fw190, IAR81, Ki84  etc. Guns dont have uniq samples, only two(int,ext) samples for one type gun (7,62; 12,7;20;30; shkas;hispano) Now i worked that make for everyone gun and engins uniq preset....

P.S. My nike on russian Вася (or between freinds "Вась") ))). I now what one english it will be Vasya, but it's old my nick and i don't change him)))  :001:
P.P.S. And, if you don't like my mod. Deleted them.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 15, 2007, 18:36:57 »

P.P.S. And, if you don't like my mod. Deleted them.

We like it, it's much better than the original. We're just pointing out a couple things that need fixing in later versions (like engine ignition sounds, balancing volume levels etc.) if you plan to continue your work.  :023:

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 15, 2007, 19:30:55 »
U mnie nie działa.
Mam wersję 4.08m. Wrzuciłem ten katalog files do głównego katalogu z grą, nie widzę różnicy w dźwiękach, coś muszę jeszcze zrobić?
Achtung Spitfeuer!

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 15, 2007, 19:34:09 »

SG2_Wasy

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 16, 2007, 05:36:07 »
ignition sound will not change in the near future. This samples use for on and off engins simultaneously... and i don't know how change it...