Autor Wątek: Zbiorcza zamiana dźwięków  (Przeczytany 52844 razy)

Odp: Zbiorcza zamiana dźwięków
« Odpowiedź #225 dnia: Września 30, 2008, 15:23:09 »
Żaden komunikat się nie wyświetla... Po prostu gra staje i nic poza " trzema królami" nie pomaga. Postanowiłem, że nie chcę tych dźwięków już , a zależy mi , żeby grać tak jak dotychczas chociażby. Jestem totalna lama , jeżeli chodzi o kompy i postanowiłem, że cofnę system o jeden dzień i po ptakach, że się naprawi... A tu zaskoczenie... Gra objawiła mi się w jez rosyjskim i po załadowaniu się panelu startowego, po 20 sekundach po prostu znikus-punktus i tyle. Nie poddając się odinstalowałem iłka i załadowałem jeszcze raz... niby działa, tak jak poprzednio, ale w katalogu gry taaaaaaki bajzel, że aż oczy bolą... czego tam nie ma...
   Oczywiście dla mnie to ewidentne czarostwo i powinienem kompa spalić na stosie, ale go za bardzo kocham :002:

D_H_G

• Gość
« Odpowiedź #226 dnia: Września 30, 2008, 17:04:34 »
Dzięki Kelso!
Pomogło, choć połowicznie. Wszystko jest po polsku oprócz opisów misji. Czy to normalne?
Mimo instalowania Sound Moda nie mam w katalogu gry folderu Mods. Jeśli nic się nie da z tym zrobić to tak już zostane bo dzwięk jest dużo lepszy.
Zassałem MegaModa z AAA jeszcze się z tym pobawie, choć nie mam pojęcia jak powrócić do surowej wersji gry.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #227 dnia: Września 30, 2008, 17:45:14 »
Jeśli nie ma folderu Mods, po prostu go stwórz, sam SoundMod nic tam nie dodaje. Jeśli chodzi o powrót do czystej wersji, to pewności nie mam, jednak sam robię tak - mam dwa foldery, w jednym mam oryginalne pliki files.SFS i il2fb.exe, a w drugim owe pliki tylko że z SoundModa. I jeśli chcę zagrać na serwerze, który modów nie akceptuje, po prostu podmieniam te pliki na oryginalne.

« Odpowiedź #228 dnia: Września 30, 2008, 19:35:46 »
   Koledzy, a Możecie mi pomóc w kwestii przywrócenia iłka do stanu "pierwotnego", czyli takiego jak go zainstalowałem po zakupie..? Mam pewną teorię i chciałem się poradzić Was, czy dobrze kombinuję.
   Chcę odinstalować grę raz jeszcze, plus ręczne wyrzucanie wszelkich zapamiętanych plików i konfiguracji. Z głównego katalogu gry, chcę pozostawić jedynie "rekords" i może " users"... Niestety nie do końca się orientuję jak i co, ale chciałbym uniknąć ponownego, żmudnego ustawiania np.: sterowania. Z modowaniem wtedy pobawiłbym się jeszcze raz, ale tym razem bogatszy o jakieś doświadczenia  :040:.
   Jeżeli Widzicie, że chcę zrobić coś głupiego lub nie zrobić czegoś mądrego, to Proszę o pomoc.
   Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #229 dnia: Września 30, 2008, 19:49:30 »
Ustawienia klawiszy itp. są właśnie w folderze "users", sam przy reinstalacji skopiowałem tylko ten folder - profil oraz obłożenie klawiatury zostało.

D_H_G

• Gość
« Odpowiedź #230 dnia: Września 30, 2008, 19:52:24 »
Spoko, wlasnie domyśliłem się, że wymienione pliki są odpowiedzialne za wersję gry.
Wlasnie jakies 2 godziny temu zainstalowałem MegaModa z AAA bez przywracania gry do stanu pierwotnego. wszystko poszło bezproblemowo i działa. (Jesuuu ile tam dobrego;).
Ciekawe teraz czy spolszczenie podane przez Kelsa zadziała?

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #231 dnia: Kwietnia 13, 2009, 23:49:16 »
Pora trochę odświeżyć wątek. Minęło sporo czasu, teraz każdy skupia się na mega pakach, mega modów. Mnie nadal cieszy dobrej jakości dźwięk i tak zostałem wielkim fanem prac Jafy. Poniżej próbka jego soundów. Jest to chyba jeden z lepszych efektów dźwiękowych samolotów jaki do tej pory wyszedł. Zresztą sami posłuchajcie. Polecam głośniki dać na full i przełączyć się w HD

http://www.youtube.com/watch?v=jpd0Rmixkxc

« Odpowiedź #232 dnia: Kwietnia 14, 2009, 09:55:56 »
Noe, czy Ty aby sprawdzałeś tego linka   :002:
Spokój cechuje Mistrza.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #233 dnia: Kwietnia 14, 2009, 10:18:47 »
Faktycznie bardzo przepraszam i dzięki za zwrócenie uwagi!!

Teraz będą odpowiednie linki:

http://www.youtube.com/watch?v=wKFcounZxt0

http://www.youtube.com/watch?v=yMqU_Tbh50w

Yeti

• Gość
« Odpowiedź #234 dnia: Kwietnia 15, 2009, 23:36:21 »
A skąd można to zdobyć :011:

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *

« Odpowiedź #236 dnia: Października 12, 2009, 12:42:09 »
No i JAFA został zdetronizowany w moim osobistym rankingu na Sound Moda roku.

Do tej pory zbieram szczękę z podłogi.

Cytując autora postu...

PUMP UP THE VOLUME !!!

http://specialaircraftservice.com/sas/index.php/topic,965.0.html

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #237 dnia: Października 12, 2009, 17:30:59 »
Dźwięki są po prostu genialne. Koleś przeszedł sam siebie SUPER!!

Może mi ktoś wytłumaczyć gdzie one są lub gdzie będą i kiedy, nie skumałem całkowicie tej anglojęzycznej strony. Jafa nawet się tam wypowiada że są najlepsze. Polecam każdemu obejrzeć ten film.

Najlepsze co mnie zaskoczyło to fakt że poradzili sobie z tym że praktycznie dźwięk zmienia się z każda najmniejszą zmianą mocy czy skoku!! TO chyba jest związane z butonami jakimiś nowymi?
Genialne!! ja chce to mieć i to już dziś!!!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #238 dnia: Października 12, 2009, 19:21:41 »
Narazie żeby coś zobaczyć to trzeba się zalogować więc jak ktoś może to niech podrzuci bezpośrednie linki.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #239 dnia: Października 12, 2009, 20:01:21 »
Proszę bardzo: 

Widać tu (a raczej słychać) ogrom włożonej pracy. Nowe sample, zestroić to wszystko... Mam wrażenie, że ktoś z wrażliwym uchem w końcu dobrał się do "silnika dźwięku" w iłku i trochę go poprawił/podrasował. Filmik to jednak nie wszystko - poczekajmy na wydanie moda - czuję, że dopiero wtedy ścierpnie nam skóra na d... plecach.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...