Autor Wątek: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...  (Przeczytany 144653 razy)

Odp: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 20, 2007, 18:08:36 »
Ja z radia korzystałem i nie miałem z tym problemu. Ustawiłem wieże na vhf jako defaltową i porozumienie szło w eter bez problemu.

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 20, 2007, 19:33:32 »
Dzięki BigMac :). Niestety mogę obejrzeć tylko menu, podczas wchodzenia do misji "występuje błąd". I pewnie nic się nie uda zrobić...

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 23, 2007, 21:13:49 »
Niektóre częstotliwości są źle podane na podręcznej ściągawce - Naldo pisze o tym w wątku o bugach na forum Global Falcon. Może dlatego nie dałeś rady.
Przed misją można w zakładce DTC przy konfiguracji radia można kliknąć magiczny przycisk "Set tower". Takoż zrobiłem. Dzisiaj jeszcze trochę polatam i sprawdzę czy błąd się powtórzy (niestety nie pamiętam z jakiej bazy wtedy startowaliśmy).

Robiłem wszystko według Install guide 4.5 na Global Falcon:
http://www.globalfalcon.org/vb/forums/showthread.php?t=2262

Mylący jest tam tylko ten punkt:
Run 4.3.exe. This will create an Open Falcon Setup on your hard drive. Create this folder anywhere on your hard drive EXCEPT inside the folder you installed in step 1 (In other words…DO NOT create it in the Microprose folder.)

Chodzi w nim o rozpakowanie zipa, a nie uruchomienie exe. Installer ścieżkę do AF znalazł sam.
Od kiedy OPEN FALCONA można instalować na ALLIED FORCES??
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 23, 2007, 21:41:01 »
Od kiedy OPEN FALCONA można instalować na ALLIED FORCES??
Od zawsze

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 24, 2007, 09:54:17 »
Od zawsze

No to ponawiam swoje pytanie jak to zainstalować ?

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 24, 2007, 10:15:54 »
Pogo, podałem Ci przecież linka do Install Guide, robisz wszystko identycznie jak ze zwykłym Falconem. Problemów z instalacją nie ma żadnych, instalator sam znajduje odpowiednią ścieżkę. Gorzej jest potem, u mnie brakowało st80w.dll, ale zdobyłem go dzięki BigMacowi. Niestety, okazało się, że oprócz menu nic innego nie mogę uruchomić i z OF dałem sobie na razie spokój.

kozak

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 24, 2007, 19:29:35 »
Witam,

O tyle na OF 4.3 rozmiar czcionki był znośny, o tyle po intalacji 4.5 nie widze absolutnie nic  :008: Pracuje w roz. 1024x768 i więcej sie nie da [LCD 15]. Moglibyście mi poradzić jak ten problem rozwiązać?

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 24, 2007, 22:01:22 »
Próbowałeś z zaznaczoną opcją TEXT BIAS w zaawansowanych ustawieniach grafiki ? U mnie pomogło, ale ja mam na LCD 1280x1024.

« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 25, 2007, 09:44:55 »
Pisałem już troszkę wcześniej, że również mam problem z dzionką i tak samo jak kolega wyżej pracuję na rozdziałce 1024/768. Zaznaczenie tex bias nie pomaga - w każdym razie w moim przypadku.

Nie wiem czym to jest spowodowane...

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 25, 2007, 14:23:08 »
Miałem tak samo problem z czcionką w OF 4.4.1. zmieniałem rozdzielczość i nic. Jeżeli na dzień dzisiejszy w 4.5 nadal ten błąd występuję to ja pozostaję przy RV i żaden "night cockpit" mnie nie rusza.  :118:

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 25, 2007, 14:28:46 »
Jaki problem? Mój pit wygląda tak:
http://img.photobucket.com/albums/v26/_Big_Mac_/falcon/smallfonts.png

Jak widać, przeczytanie czegokolwiek z DEDa graniczy z cudem, muszę używać L. Jeśli o to chodzi, to tak ma każdy, tzn. to nie jest jakiś bug, który złośliwie występuje u was. Trwają ponoć prace nad poprawieniem tego stanu rzeczy.

Aha, czcionki powinny być maleńkie ale do przeczytania (po zoomie). Jeśli się rozłażą lub są postrzępione, to faktycznie jest bug,

« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 26, 2007, 00:56:33 »
Jeśli mam być szczery to ten pacz strasznie mnie zawiódł. Kilka rzeczy poprawili, kilka już dobrych zepsuli, kilka nigdy nie ruszą, a kokpit... daleko im do tego jaki jest w wersji nocnej w RV. Tam wygląda na prawdę pięknie.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że na naprawę tego co zepsuli poczekamy sobie (wg zapowiedzi twórców) do następnego pacza...

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 26, 2007, 10:09:35 »
Zainstalowałem ten nowy Patch na Falcona 4.0 wszystko działa ale.

1 Próbowałem zainstalować dodatkowy teren Bałkany gdzieś przy 75% instalacji wywala jakiś błąd i koniec przy rozpakowywaniu „Textures”

2 . Na najwyższych detalach w rozdzielczości 1600 na 1200 wszystko chodzi płynnie ale trochę się zdziwiłem gdy doszło do walki w której jako tako nie uczestniczyłem spadek FPS był bardzo odczuwalny co mnie dziwi bo przy panującym tłoku na lotnisku wszystko jest ok ?

3 Kokpit 3d wolę na to nie zaglądać chyba trzeba będzie poczekać trochę czasu na coś porządnego.

4 Szukam częstotliwości lotniska z którego startuje „Haeju” i nie potrafię znaleźć na kartce z informacjami UHF bo takiego lotniska tam nie ma. Wiec w klepałem obojętnie co no i zgłasza się wieża ale jaka to nie mam bladego pojęcia i wyznacza pas na który mam kołować oczywiście tego pasa na tym lotnisku tam nie ma ?

« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 26, 2007, 11:02:27 »
Błędna numeracja pasów była już w poprzedniej wersji. Ludzie kilka razy zwracali Im na to uwagę, a twórcy OFa obiecali poprawić.... obiecali ale chyba nie w tej wersji  :karpik

poko24

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Września 14, 2007, 06:59:48 »
Mam wrażenie jakby OF nie miał zaimplementowanego HFFM (high fidelity flight model). RV ma na wstępie zainstalowany i czuć to wyraźnie.