Autor Wątek: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...  (Przeczytany 144664 razy)

Boba Fett

• Gość
Odp: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...
« Odpowiedź #60 dnia: Października 05, 2007, 12:30:04 »
Mam wrażenie jakby OF nie miał zaimplementowanego HFFM (high fidelity flight model). RV ma na wstępie zainstalowany i czuć to wyraźnie.

Zgadza sie, nie ma.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #61 dnia: Października 05, 2007, 17:05:01 »
Ja tylko czekam aż zaimplementują UCFM, SDDM, ISAI/STAAAI czy RCWE, bez nich nie można mówić o prawdziwym simie.

UCFM - Ultra Cool Flight Model
SDDM - Super-Duper Damage Model
ISAI - Insanely Smart Artificial Intelligence
STAAAI - Smarter Than Average American Artificial Inteligence
RCWE - Ridiculously Complex Warfare Environment

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Października 05, 2007, 19:13:08 »
Ja tylko czekam aż zaimplementują UCFM, SDDM, ISAI/STAAAI czy RCWE, bez nich nie można mówić o prawdziwym simie.

UCFM - Ultra Cool Flight Model
SDDM - Super-Duper Damage Model
ISAI - Insanely Smart Artificial Intelligence
STAAAI - Smarter Than Average American Artificial Inteligence
RCWE - Ridiculously Complex Warfare Environment

:061:

« Odpowiedź #63 dnia: Października 27, 2007, 18:24:03 »
Mam pytanie na temat radaru w trybie GM. Nie wiem co robię źle ale mogę przeszukiwać teren tylko w obrębie steerpointów. Chciałbym przeszukiwać teren bezpośrednio przed samolotem. Wyświetlacz TGP również po namierzeniu celu ciągle pokazuje mi czas do lub od steerpointu. Tymczasem w DASH 34 jest napisane że po namierzeniu celu powinien pokazywać time to release a po zwolnieniu ładunku time to impact. Ten ostatni czas jest wyświetlany ale o co chodzi z tym radarem?

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: Października 27, 2007, 19:06:35 »
Tryb Snowplow jest odpowiedzią na Twoje bolączki z FCR w GM.

« Odpowiedź #65 dnia: Października 27, 2007, 19:19:26 »
Sęk w tym że po wybraniu SP kursor na radarze "zamiera" w centrum MFD i nie mogę nim kierować. Po wybraniu TGT mogę kierować kursorem ale tylko w obrębie steerpointów. Jeżeli steerpointjest za mną to zarówno w trybie TGT jak i SP nie jestem w stanie wykonać nim żadnego ruchu. Jedynie na HUD przesuwa się wskaźnik w prawym górnym rogu. Dotyczy chyba wiązki radaru.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Października 27, 2007, 19:29:36 »
Czy FCR jest SOI? Jeśli nie (na mfd widnieje napis Not SOI) to naciśnij DMS down (nie wiem jaki to skrót klawiszowy w OF).

« Odpowiedź #67 dnia: Października 27, 2007, 19:52:38 »
FCR jest SOI. Nie wiem już co z tym robić. Teoretycznie to SP powinno rozwiązać ten problem ale nie rozwiązuje. Wiem że coś robię nie tak ponieważ po zalockowaniu celu powinien pokazać się na TGP time to impact a jest ciągle time to steerpoint. A przy okazji pytanko o Freeze. Czy po zamrożeniu obrazu radaru zostają zapamiętane współrzędne celów widocznych na zamrożonym obrazie? Jednym słowem czy po zamrożeniu mogę sobie spokojnie namierzać mimo braku aktualizacji obrazu radaru?

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: Października 27, 2007, 22:58:59 »
Przełącz FCR w SP i wykorzystaj klawisz [Num INS] (jeśli się nie mylę jest to TMS UP. wtedy będziesz miał kontrolę nad kursorem FCR. Zaznaczam że działa on w sposób odrobinę odmienny niż w innych wersjach F4. Co do trybu SP w TGP za BMS-Dash34.pdf:

6) Snowplow (SP) Sighting (OSB #8): When selected the TGP is slaved to ½ the selected FCR range
until the selected waypoint is ground-stabilized via TMS forward. “SP” is highlighted when selected.
This does not currently work correct in Falcon4 and should not be used.

To chyba mówi samo za siebie.

« Odpowiedź #69 dnia: Października 28, 2007, 00:29:12 »
Dzięki Wacha. Wszystko już działa perfect. Wystarczył TMS UP. Widziałem ten fragment który zacytowałeś ale jakoś nie wczytałem się chyba zbyt dokładnie bo rzeczywiście jest tu mowa o TMS Forward. Tak czy inaczej dzięki za pomoc.

« Odpowiedź #70 dnia: Października 29, 2007, 20:04:38 »
Wiecie może jak zmienić porę roku w OF z Hitiles?

« Odpowiedź #71 dnia: Października 30, 2007, 00:27:59 »
W instalce ofa jest takie narzędzie - GUI Season Switcher. Chyba, że nie instalowałeś tego na własne życzenie.

« Odpowiedź #72 dnia: Października 30, 2007, 11:03:17 »
Niestety nie mam tego narzędzia. Ale w trakcie instalki też nie było pytania czy je instalować czy nie. Jedyne pytanie to jaki rodzaj tekstur wybieram (Hitiles) i czy umieścić skróty na pulpicie. OF instalowałem już kilka razy. Gdzie tkwi błąd?

« Odpowiedź #73 dnia: Października 30, 2007, 11:25:37 »
Znalazłem już. Dzięki Whiskey.

« Odpowiedź #74 dnia: Października 30, 2007, 22:41:32 »
No problemo seniore :)