Autor Wątek: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...  (Przeczytany 152311 razy)

Odp: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...
« Odpowiedź #300 dnia: Lipca 01, 2009, 14:28:19 »
Może jeszcze niektórzy nie wiedzą, więc informuje :

http://www.f4support.com/forums/showthread.php?t=6326

:021:

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #301 dnia: Lipca 01, 2009, 20:00:22 »
Łeeee, Falcona 5.0 też robią  :118:

« Odpowiedź #302 dnia: Lipca 02, 2009, 19:51:43 »
Łeeee, Falcona 5.0 też robią  :118:

A teraz powiedz że to prawda. :banan :003:

ziomo8

• Gość
« Odpowiedź #303 dnia: Lipca 07, 2009, 00:19:02 »
Houston, I've got a problem.
Nie działa mi komunikacja. W całym menu komunikacyjnym podświetlone na biało jest tylko "rescue chopper" do awacsa i parę komend do wieży, ale niestety nawet tych komend nie słychać (ani potencjalnych odpowiedzi). Jakbym miał eFke bez radia ;/ Mowa o Open Falcon 4.7. W config editor znalazłem opcję Sound Switch Fix - Cure for Lost Comms, nie pomogła. Ma ktoś pomysł jak ten problem rozwiązać? Brak kontaktu z awacsem i wingmanem uniemożliwia grę... z resztą wiecie ;) Aha, tak samo jest i w treningu i w instant action i w dogfight'cie - w całej grze. Help...

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #304 dnia: Lipca 07, 2009, 01:10:29 »
Ech... AWACS nie jest zawsze jest dostępny. Tak samo skrzydłowy/element. Żeby móc usłyszeć wieżę trzeba najpierw ustawić jej częstotliwość VHF/UHF. Ewentualnie nie zwiększyłeś głośności na lewej konsoli i commsy są wyciszone.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Luka

• Gość
« Odpowiedź #305 dnia: Sierpnia 12, 2009, 11:54:14 »
Witam.
Mam małe pytanko. Zainstalowałem Falcona 4.0, później OF 4.5 i OF 4.7 Update. Problem w tym, że wszystkie latadełka i jednostki naziemne mają "przezroczyste" tekstury. Tzn. że gdy mam widok od frontu na eFa to widzę teksturę turbiny w silniku i wewnętrzną teksturę dyszy wylotowej.
Czy problem może tkwi w sterownikach od karty graficznej czy może w czymś innym?
Aha, no i problem ten pojawił się na laptopie Toshiba z ATI radeonem HD 4370 bo na moim starym blaszaku wszystko śmiga jak trzeba.
Z góry dziękuje za jakieś info.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #306 dnia: Sierpnia 12, 2009, 12:04:58 »
Windows Vista?
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Luka

• Gość
« Odpowiedź #307 dnia: Sierpnia 12, 2009, 13:32:38 »
Tak Vista :005:

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #308 dnia: Sierpnia 12, 2009, 14:11:34 »
No to masz rozwiązanie swojego problemu.

Luka

• Gość
« Odpowiedź #309 dnia: Sierpnia 12, 2009, 14:35:14 »
Też tak myślałem ale mój znajomy (równie zapalony miłośnik Falcona) zainstalował OF bez problemów na swoim laptopie. Jedyna różnica to karty graficzne - on śmiga na GForce.

« Odpowiedź #310 dnia: Września 01, 2009, 22:38:17 »
Niestety z przykrością muszę pożegnać się z OF, uważam ze jest to nic więcej jak beta a nie pełnowartościowy produkt (przynajmniej w moim przypadku). Coś moja konfiguracja tj. win XP + saitek x52pro + OpenFalcon nie idą w parze. Po wielu godzinach testów stwierdzam ze OF i saitek po prostu do siebie nie pasują, co chwile mam zwiechy lub inne anomalie czego nie obserwuje w AF czy FF. Jako ze kokpit OF w defaultowym wydaniu najbardziej mi pasował wizualnie, mam pytanie jaki kokpit 3d w wersji wide możecie polecić do AF lub FF bo standardowe wizualnie mi po prostu nie pasują.
JID: kajko@jabberpl.org

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #311 dnia: Września 02, 2009, 09:16:10 »
Generalnie żaden, bo pewnie i tak Ci nie zadziała z X52pro :P

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #312 dnia: Września 02, 2009, 10:23:29 »
Niestety z przykrością muszę pożegnać się z OF, uważam ze jest to nic więcej jak beta a nie pełnowartościowy produkt (przynajmniej w moim przypadku). Coś moja konfiguracja tj. win XP + saitek x52pro + OpenFalcon nie idą w parze. Po wielu godzinach testów stwierdzam ze OF i saitek po prostu do siebie nie pasują, co chwile mam zwiechy lub inne anomalie czego nie obserwuje w AF czy FF. Jako ze kokpit OF w defaultowym wydaniu najbardziej mi pasował wizualnie, mam pytanie jaki kokpit 3d w wersji wide możecie polecić do AF lub FF bo standardowe wizualnie mi po prostu nie pasują.

Jesteś świadom tego z którego roku jest ta gra?
Problemy z grafiką najczęściej są spowodowane zbyt nowym hardware jak na tego simka.

Ja mam XP+ OF i Saitek (co prawda X45) i nie mam problemów z grafiką czy stabilnością gry (jak na OFa :D ) ale ustawienie wszystkiego poprawenie tzn grafiki, FPS itp zajęło mi sporo czasu i jeszcze więcej testów.

Pozdrawiam

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #313 dnia: Września 02, 2009, 10:41:36 »
Syringe, psujesz mój światopogląd i dajesz zły przykład. :002:

Widocznie jestem nienormalny, bo mnie zainstalowanie OF zajmuje kilka (nie pamiętam dokładnie ile ale raczej mniej niż 20) kliknięć myszką.
I to obojętnie czy na starym czy nowym sprzęcie. I żeby było śmieszniej - działa prawie bez zwałek, czyli normalnie. Szybciej lub wolniej ale działa. Żeby było jeszcze śmieszniej - zainstalowałem raz na każdym kompie którego używam i zgadnij co - od ręki do dzisiaj działa.
Pisząc gościowi, że trzeba walczyć z instalacją, stosować metodę prób i błędów itp lejesz młyn na wodę wszystkim nieczytatym. Istnieją instrukcje jak instalować, czego nie robić żeby nie było problemów i wystarczy się do nich stosować. Dotyczy się to wszystkich wersji Falcona.
Skończmy już może z narzekaniem bo Falcona instaluje się łatwo i skutecznie. Jeśli komuś nie wychodzi od razu widać, że nie przygotował się do tego.
Czasy "Falcon Dance" odeszły w mrok historii ale nawet wtedy robiło się kilka instalek jednocześnie na tym samym systemie i każda działała.
Hough!

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #314 dnia: Września 02, 2009, 10:49:52 »
Oj Wacha, ja nigdzie nie użyłem słowa "instalacja".
Mi po instalacji od ręki też działała bez problemu, ale dało się wyciągnąć o wiele więcej.
Wystarczy poczytać forum Global Falcona,  ba wystarczy trochę pomyśleć by dojść do wniosku, że im nowsza maszyna tym więcej problemów z naszym starym simkiem.

Podsumowując:
- czytaj dokładniej moje posty
- nie snuj domysłów bo wyrażam się raczej dosyć jasno
- no i Twój światopogląd dalej istnieje nie naruszony.

Pozdrawiam!