Autor Wątek: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...  (Przeczytany 153068 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...
« Odpowiedź #525 dnia: Kwietnia 09, 2010, 18:45:33 »
Pomyślałem że skrobnę tu jeszcze jednego posta odnośnie ww problemów. Jako że wcześniej nie miewałem żadnych problemów wydajnościowych, nie dawało mi to spokoju dlaczego teraz one występują. Postanowiłem rozebrać notebooka (w tym miejscu, podziękowania dla della za dobrze napisane serwis manuale) i sprawdzić co tam w środku piszczy. Efekt jest taki że po przedmuchaniu sprężonym powietrzem, wiatraka, radiatora i generalnie całego notebooka temperatury spadły o ok 20-25 stopni i problemy zniknęły ( podczas gry w OF stabilna temperatura nie przekraczająca 63 stopni i ok 90fps).
JID: kajko@jabberpl.org

« Odpowiedź #526 dnia: Maja 08, 2010, 22:59:18 »
Cześć.
Potrzebuję pomocy z Data Cartridge. Chciałem poeksperymentować używanie precision steerpoint i preplanned threads podczas misji treningowej CCIP, ale mimo że staram się zaprogramować cartridge tak jak jest opisane w OF noob guide, nic z tego nie wychodzi tzn. jak znajdę się w kabinie to ustawiania są i tak defaultowe.
Help.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #527 dnia: Maja 08, 2010, 23:38:38 »
Spróbuj zbudować sobie całą oddzielną misję, bo nie jestem pewien, ale w defaultowych treningowych chyba nie można zapisać zmian w DTC, ani ustawień kokpitu.. Ładują się te chyba tylko domyślne. Może chłopaki zaraz to potwierdzą..
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #528 dnia: Maja 09, 2010, 01:34:12 »
Miałeś rację, w nowej misji wszystko jest OK, dzięki za podpowiedź.

« Odpowiedź #529 dnia: Maja 09, 2010, 13:09:51 »
Witam.
Zainstalowałem sobie ostatnio OF4.7 i moje odczucia są pełne skrajności... Fajna grafa, DTC, model lotu też jakiś fajniejszy, a przede wszystkim duży FOV. Ale kłopoty z dźwiękiem, ostatnio nie mam dźwięku AIM-9 - te rzeczy denerwują. Wykasowanie przypisanych klawiszy do joya też jest problemem, musiałem przypisać zoom in i zoom out. Nie działa klawisz przerwania locka na przypisany w SV Mapperze, a kiedy naciskam na klawiaturze zamiast wrócić do szukania radar wyłącza się... Nie wiem, pewnie nie doczytałem, w OF nie wszystko jest tak oczywiste jak w AF. Zdefiniowałem MFD w DTC ale i tak w trybie NAV mam SMS zamiast HSD... Nie wiem czy to ja mam za mało wiedzy czy OF jest dalej tak niedopracowany... Wkurzają też dźwięki: musiałem edytować pliki wav silnika zeby go słyszeć, ale i tak nie słyszę dopalacza...
Mój konfig to:
Pentium D 2,6GHz @ 2,86GHz
GF 220 GT
2GB RAM Kingston
Dźwięk zintegrowany na płycie
Win XP SP2
P.S. Na razie raz się tylko zawiesił na szczęście ale i tak tu klne przed kompem bo nie jest tak jakby mogło być.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

« Odpowiedź #530 dnia: Maja 13, 2010, 18:25:45 »
Coś się popsuło.
Gdy poruszam myszką w kokpicie 3d to porusza się głowa pilota a wskaźnika nie widać. Jak to wyłączyć by poruszał się tylko wskaźnik?

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #531 dnia: Maja 13, 2010, 18:56:31 »
SETUP -> Controllers -> Advanced -> View control

Tam zaznacz Default 3d clickable ckpit, albo coś w ten deseń.

trendus

• Gość
« Odpowiedź #532 dnia: Maja 19, 2010, 21:07:59 »
Witam
Jak wygląda przyspieszona procedura startu F-16 w OF? Bo ni cholere nie mogę nigdzie znaleźć. Wszędzie tylko Ramp Start.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #533 dnia: Maja 19, 2010, 22:53:17 »
Nie bardzo kojarzę - o co dokładnie pytasz?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #534 dnia: Maja 19, 2010, 23:12:34 »
Nie ma magicznego win+home. Albo rampa, albo zaczynasz z taxi (względnie takeoff - na pasie) z już odpalonym Viperem.

Ewentualnie - uruchamiasz silniki, włączasz systemy, nie czekasz na align INS i jedziesz. Nie ma krótszej wersji rozruchu.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #535 dnia: Maja 20, 2010, 08:56:56 »
Witam. Ja mam takie pytanko: włączać Refuel Help w config edytorze? Jak Wy latacie/jak jest przyjęte? Ogólnie zauważyłem, że refueling w OFie jest trudniejszy niż w AF, ale za to MiG-29 jest łatwiejszy na działka.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #536 dnia: Maja 20, 2010, 09:08:22 »
13WELT lata oczywiscie bez żadnych dodatkowych pomocy. Wystarczająco wkurzające już jest to charakterystyczne "przysysanie" kiedy jest się blisko krowy żeby jeszcze bardziej sobie to utrudniać.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

trendus

• Gość
« Odpowiedź #537 dnia: Maja 20, 2010, 15:37:35 »
Właśnie chodziło mi o kalibracje INSa. Bo chyba nie będę czekał 5 min bo mi MiGi lotnisko rozwalą. Ale rozumiem że po prostu olać. W sumie ma to sens bo przy musie szybkiego startu na co komu skalibrowany INS? Dzięki za pomoc

« Odpowiedź #538 dnia: Czerwca 20, 2010, 17:06:06 »
Cześć.
Czy mógłby ktoś z Was podzielić się  pliczkiem ze skonfigurowanym DTC.
To taki mały pliczek callsign.ini w folderze config,na pewno wiecie.
Z góry dzięki.

PS
Przydało by się go wrzucić do przydatnych linków dla potomności.

« Odpowiedź #539 dnia: Lipca 04, 2010, 18:02:40 »
Wiem że 13elt lata na OF4.7 więc mam do was pytanie.
185th ma zamiar przejść na wersje 4.5 bo ponoć jest dużo bardziej stabilna niż 4.7, możecie to potwierdzić ?
Mam pewne obiekcje co do zmiany symulatora. Latamy często TE w składzie 20-24 osoby (ale zazwyczaj 7-9). Już z AF jest czasem problem co przy OF obawiam się że będzie chyba nie możliwe.
Więc pytam czy jest sens przechodzenia na wersje OF4.5 z Allied Force ?