Transponder jak najbardziej funkcjonuje prawidłowo, F-16 nie posiadają interrogatora jak zresztą napisałem wyżej 
Hm, no to teraz już się pogubiłem. Mówimy teraz o Falconie czy o RL ? Ja pisząc "Czyli standardowy transponder, który i tak nie był funkcjonalny ? Jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie." miałem na myśli wyłącznie Falcona.
A transponder w Falconie krótko mówiąc nie istnieje bo nie został zaimplementowany, można owszem wejść na stronę IFF, jednak na możliwości wejścia wszystko się kończy, a gałka MASTER od IFF jest w przypadku AF zablokowana na pozycji OFF.
Może się nieprecyzyjnie wyraziłem w pierwszym poście dotyczącym IFF. Pisząc o namiastce systemu, nie chodziło mi o zamontowany transponder IFF w realu, tylko funkcję w grze (nie zapominajmy że jesteśmy w dziale o grze, nie we współczesnym lotnictwie wojskowym) i kolega Jawor tutaj zapytał czy istnieje funkcja IFF w grze.
Do Allied Force
Manual do AF strona 318:
IFF BUTTON As in the real F-16 Block 50, IFF is not used in FalconAF to distinguish friendly from enemy aircraft. To identify aircraft, read about NCTR in Chapter 21. IFF is limited to identyfifying yourself to air controllers and is nonfunctional in the game.
Dalej na stronie 409:
IFF
Displays some info about your IFF settings. IFF is not implemented.
Dla mnie oznacza to jednoznacznie że w AF IFF nie istnieje i tak napisałem. Liczę Lukas, że sprostujesz swoją odpowiedź, albo udowodnisz mi że się mylę, gdyż zrobiło się lekkie zamieszanie.
Pozdrawiam.