Autor Wątek: Niesamowite !!!  (Przeczytany 11182 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
Odp: Niesamowite !!!
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 24, 2007, 16:35:00 »

I/JG53_Angel, zaprzeczył byś wtedy częściowo prawdzie historycznej.

Czy są jakieś przesłanki oprócz Biblii(która jest lekturą stricte religijną),listów apostołów itp. że takowy gość istniał i wyprawiał jakieś czary-mary?Kwestią podstawową jest nie w co wierzyć,ale dlaczego wierzyć.I tu akurat w moim rankingu opowiastki wymienione w pierwszym poście stoją zdecydowanie wyżej niż to co głosi Kościół
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 24, 2007, 16:51:04 »

Angel -> Ty Ateisto wstrętny Ty. Widać, że chodziłeś do szkoły która nie wychowywała w myśl hasła "Bóg, Honor, Ojczyzna". ;) :D
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

hellkitty

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 24, 2007, 17:00:26 »
Chyba Aniołku nie przeglądałeś dokładnie podręcznika do historii (Ros, to samo?) :004: W każdym z nich wymieniane jest imię Chrystusa jako postaci historycznej. Istnieje wiele "świeckich" źródeł które pozwalają to jednoznacznie dowieść. Na początek nadrabiania braków proponuję uniwersalną Wikipedię: http://pl.wikipedia.org/wiki/Jezus_Chrystus Szczególnie dział "Historiografia".

Wiara to całkiem inna kwestia. Aczkolwiek ja wierzący również jestem.
Przy okazji proponuję dać sobie nieco na wstrzymanie. Za wczasu...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2007, 17:10:13 wysłana przez hellkitty »

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 24, 2007, 17:21:48 »
Chyba Aniołku nie przeglądałeś dokładnie podręcznika do historii (Ros, to samo?)
Podręczników historii jest tyle ilu ludzi ją postrzegających.Nie rozmawiamy tu o historii jako takiej ale o zjawiskach nadprzyrodzonych,a o tym już napisałem wcześniej.Nie zamierzam tu nikogo obrażać jedynie wyrazić swoje zdanie

Przy okazji proponuję dać sobie nieco na wstrzymanie. Za wczasu...
Sugerujesz coś?
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 24, 2007, 17:31:13 »
Dyskusja zaczyna iść w złą stronę a to grozi zamknięciem tematu. Sprawy religii i wiary z nią związanej proszę pozostawić w spokoju - nie to forum, nie ten wątek i nie ten czas.
Dziadek Kos

hellkitty

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 24, 2007, 17:43:12 »
Podręczników historii jest tyle ilu ludzi ją postrzegających.
Owszem, ale są pewne niezbite fakty, których wiarygodność nie podlega dyskusji. Od istnienia Chrystusa i Mahometa począwszy, na podpisaniu bezwarunkowej kapitulacji Niemiec 8/9 maja 1945 skończywszy. Konia z rzędem temu kto znajdzie podręcznik mówiący inaczej.
Wydaje mi się, że nawet w podręcznikach w krajach z kręgu kultury muzułmańskiej jest mowa o Chrystusie. Wszak i Islam, zresztą jako jedna z wielu religii nie chrześcijańskich, uznaje Jego istnienie. 

Nie rozmawiamy tu o historii jako takiej ale o zjawiskach nadprzyrodzonych,a o tym już napisałem wcześniej.
Cóż, pisałeś zarówno o istnieniu Jezusa jak i, ładnie to ujmując, Jego boskości. I o ile faktycznie, o tym drugim nie powinniśmy dyskutować to pierwsza kwestia jest bądź co bądź kwestią stricte historyczną. Swoim ostatnim postem chciałem tylko to dowieść.   

Sugerujesz coś?
Mhm, moim zdaniem niebezpiecznie blisko otarliśmy się o temat nad wyraz delikatny. To jest właśnie to o czym napisał Kos

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2007, 17:51:51 wysłana przez hellkitty »

« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 24, 2007, 18:09:14 »
Czy Was pogięło!?  :005:

Nie dyskutujemy tutaj o prawdziwości opowiastek o mocach czy siłach nadprzyrodzonych - nie ważne czy są zgodne z "oficjalną" czyli "obowiązującą" mitologią chrześcijańską czy jakąkolwiek inną mitologią.

Ten temat zapowiadał się naprawdę ciekawie  - opowiadamy sobie ciekawe historyjki czyli takie "horrorowate" inne "duchowate" z dziedziny lotnictwa i niech tak zostanie! Nie doszukujmy się w nich czegokolwiek - one po prosty są fajne, zabawne oraz ciekawe i tyle!

DOŚĆ !!! - następny, który zrobi OT w "poważnym" kierunku jakiś mitologii czy innych religii, proroków, bogów itd. dostanie w kolano!

Wracając do tematu wątku:

A jak się zapatrujecie na zaginięcie eskadry Avengerów w tzw.,,Trójkącie bermudzkim" ? Bardzo prawdobodobna jest wersja że piloci pobłądzili, polecieli nad atlantyk, zamiast tam gdzie powinni i wskutek braku paliwa samoloty pospadały do morza.

No tylko ponoć jakaś stacja radiowa złapała radiogram z literami "FT" (powtórzone kilkukrotnie litery kodowe tej eskadry) w dwie godziny po tym jak w Avengerach skończyć się  musiało paliwo? I gdzie wcięło poszukującego ich "Marinera"?  :021: :021: :021:

« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 24, 2007, 19:22:10 »
Kiedyś tam dawno w kwestii tych Avengerów słyszałem o jakimś plemieniu żyjącym w dżunglach Ameryki Południowej. Plemię to żyło/żyje od tysięcy lat tak samo i czczą jakaś kamienną rzeźbę przypominającą samolot czy tam kilka samolotów w formacji. Wydaje mi się, że sugerowane było podobieństwo właśnie do Avengera czy innego Wildcata. Przypadek :011: Oryginalność w wymyślaniu bóstwa :011: A może coś im naprawdę spadło z nieba :011: 

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 24, 2007, 19:53:36 »
W kwestii Avengerów to tutaj: http://flightsimmachinima.montydan.com/2006-movies jest film Pictures of War 2, który także opowiada o tego typu sytuacji nad Bermudami i nie tylko. Polecam także część pierwszą - trzyma w napięciu  :karpik
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 25, 2007, 01:59:43 »
Jeśli mówisz o tym nakręconym w iłku to to naprawdę jest super :banan

POLECAM :010: :010: :010:

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 25, 2007, 12:42:04 »
Widziałem fajne .

A i ponoć nie tylko Avengery się straciły w tym trójkąciku ale i B-17 gdzieś o tym czytałem ale nie pamiętam gdzie .

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 25, 2007, 14:21:54 »
Film świetny, ciekawy pomysł fabuły. A zauważyliście pod koniec w napisach:

Pilots:
...
Oleg Maddox
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 26, 2007, 22:46:19 »
Przypomniała mi się taka historyjka, wyczytana bardzo dawno w jakiejś  książce o "Trójkącie Bermudzkim", nie dotyczy co prawda okresu DWS, ale chyba ten wątek może być bardziej ogólny, w razie czego się go przeniesie:

Podchodzący do lądowania samolot pasażerski (nie pamiętam jaki i na jakie lotnisko) w pewnym momencie zniknął z ekranów radarów, równocześnie utracono łączność radiową. Zanim ogłoszono alarm itd, samolot pojawił sie z powrotem na ekranach po jakiś 10 minutach. Po wylądowaniu załoga w ogóle nie zdawała sobie sprawy w problemów i twierdziła, że miała łączność przez cały czas. Okazało się też podobno, że zegar pokładowy i zegarki załogi spóźniają się o 10 min tak jakby samolot przez te 10 minut znajdował się "poza czasem".

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 27, 2007, 00:18:44 »
Razor - jest nawet identyczny film o Trójkącie Bermudzkim. Też o Avengerach, właśnie tym samolocie oraz jeszcze kilka innych ciekawych zdarzeń (bodajże jakiś kuter ze "znikniętym"  promem czy czymś innym z wiszącym napiętym holem). Chyba nawet była to jakaś seria filmów. Może ktoś pamięta nazwę?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset