A ja kupiłem na allegro 2 tygodnie temu projektor firmy 3M za 370zł - rozdzielczość 1024x762. Z racji, iż żyję "na swoim" i szkoda mi pakować 3000 w tv kupiłem projektor - nie żałuję - gry z xboxa i filmy wyglądają hmm... inaczej - lepiej. symulatory też - ale tylko i wyłącznie z kokpitu - można sobie dać zoom aby był realniejszych wymiarów i jazda nieziemska

. Ale ma też wady - piec niesamowity - lampa UHP 120W (i tak ze 3 razy mniej niż inne projektory!), dobry ekran, konieczność całkowitego zaciemnienia.
Z pierwszym problemem już sobie poradziłem - co prawda używam oryginalnej lampy - to robiłem już testy na 4 15W diodach supesjasnych - mniej żre prądu, świeci tak samo a i nie grzeje sie tak okrótnie (dodatkowa zaleta jest taka, że projektory 3M łatwo przerobić - ay oszukać lampe wystarczy ją - odłączyć

- i już możemy nawet latarke wciskać

).
Z kolejnym problemem poradziłem sobie po taniości - zabrałem z pracy materiał Blockout z zepsutymi wydrukami (oryginalnei jest biały lub lekko wpadający w cyjan) Jest idealnie gładki (ale tylko blockout do typu reklam "rollup") i nie przepuszcza światła. Jego gramatura to od 580 do 650g/m2 - dosyć sporo, ale ładnie wisi.
Zaciemnienie - tutaj też wykorzystałem owy blockout - reklamy na nim są w powietrzu i nie mogą prześwitywać itp - toteż zrobiłem rolety na okna z tegożto materiału - o 13 w południe można się mocno rąbnąć o stół - zaciemnienie 100%

Ogólnie jestem zadowolony z zakupu - spełnia moje oczekiwania - zawszę mogę przybliżyć go i ustawić sobie tak ze 40 cali a nawet 25 - jakość niezgorsza (w takiej rozdziałece gram w lock ona) a kolory i reszta jest git - czasem tylko szkoda ż emusi być totalnie ciemno aby wycisnąć z niego ostatnie soki :p