Autor Wątek: Podziemne Sowieckie Lotnisko w Olawie ?  (Przeczytany 3256 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Podziemne Sowieckie Lotnisko w Olawie ?
« dnia: Sierpnia 31, 2007, 15:42:04 »
Czesc,

pytanie do ekspertow lotniska sowieckiego w Polsce.

Bylo podziemnie lotnisko w Olawie ? ( Miedzy Wroclawiem i Brzegiem ) ?

Moja ciocia ktora mieszkala w Olawie w latach 80ych opowiadala mi o tym.

Odp: Podziemne Sowieckie Lotnisko w Olawie ?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 31, 2007, 15:53:18 »
Hmmm. Podziemne lotnisko było w Bagiczu ( Podczele ) pod Kołobrzegiem.A o powyższym jak dotąd nie słyszałem.

http://www.forum.eksploracja.pl/viewtopic.php?p=49678&sid=fb7ead11884ac24149614d0022790bae

« Odpowiedź #2 dnia: Października 19, 2014, 13:33:42 »
Mieszkam w Oławie, ale jedyne lotnisko jakie było (już go chyba nie ma), to pod Stanowicami, parę kilometrów koło Oławy. Koleżanka wiele razy tam była, ja wiem tylko tyle, że takowe istniało.
No i jeszcze jedno, jest raczej naziemne :).
« Ostatnia zmiana: Października 19, 2014, 14:13:01 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #3 dnia: Października 19, 2014, 18:17:52 »
Bajki dla dzieci od szwagra, któremu kolega z wojska opowiadał przy ognisku że jego wujek jest pewien że coś było.
Najbliższe lotnisko podziemne to jest zdaje się w b. Jugolandzie, wykute w górze, a takie obiekty na świecie można policzyć na palcach obu rąk. To że są na niektórych poniemieckich lotniskach w Polsce instalacje podgrzewania pasa startowego i irygacji, w większości zdewastowane i rozkradzione przez polaczków którzy nie potrafili przez kilkadziesiąt lat sami zbudować ani nawet utrzymać tego co w prezencie zostało po luftgangsterach, albo jakieś korytarze techniczne i duże schrony, to nie czyni jeszcze lotniska podziemnym.
Nie trzeba być fachowcem by wyobrazić sobie ile to jest roboty zrobić podziemne lotnisko- i że raczej ciężko je schować na dostępnym powszechnie terenie.
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.