Autor Wątek: APA Squadron  (Przeczytany 45592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
Odp: APA Squadron
« Odpowiedź #195 dnia: Lutego 07, 2010, 19:31:22 »
Przepraszam, ale czy można by prosić o ramy czasowe tych niedociągnięć, bo oglądam już drugi raz i lipa, nic nie znajduję. Może to nie ten filmik?
Chodzi przede wszystkim o to, że momentami przerywałem szyk zbyt mocnym bujaniem góra-dół. :)

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #196 dnia: Kwietnia 02, 2010, 18:36:10 »
Angel stworzył nowe dzieło: "Flying with the World".
Zachęcam wszystkich do oglądania. Dlaczego? :036: A no dlatego, że APAsq również występuje w tej produkcji :002:.

« Odpowiedź #197 dnia: Kwietnia 02, 2010, 20:35:51 »
Hej

Film, super, naprawdę fajny, rozumiem, że zrobiony z materiału zarejestrowanego na ostatnim VFA-cie?
Dzięki za pokazanie, filmu, sam raczej bym go nie znalazł, a kolekcjonuję tego typu produkcje..dzięki raz jeszcze. :001:

Jednak mam niedosyt bo cały czas czekam na film z Waszego pokazu na  ostatnim VFAT, na stronie VFATA, są tylko filmy z 2008 roku, kiedy będą z 2009?

Pozdro

Online Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #198 dnia: Kwietnia 02, 2010, 20:46:48 »
Jak na razie pozostaje chyba tylko opcja On-Demand w VFAT TV, jednak to tylko odtwarzanie w przeglądarce.

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #199 dnia: Kwietnia 02, 2010, 20:56:51 »
Hej

Film, super, naprawdę fajny, rozumiem, że zrobiony z materiału zarejestrowanego na ostatnim VFA-cie?
Dzięki za pokazanie, filmu, sam raczej bym go nie znalazł, a kolekcjonuję tego typu produkcje..dzięki raz jeszcze. :001:

Jednak mam niedosyt bo cały czas czekam na film z Waszego pokazu na  ostatnim VFAT, na stronie VFATA, są tylko filmy z 2008 roku, kiedy będą z 2009?

Pozdro

Już niedługo. :P
Filmem zajmuje się osobiście, jednakże z przyczyn ode mnie niezależnych nie miałem na to odpowiednio dużo czasu.

Jednakże mogę zapewnić, że do końca kwietnia będzie odpowiedni sznur w tym temacie. ;)

« Odpowiedź #200 dnia: Kwietnia 02, 2010, 21:25:06 »
Już niedługo. :P
Filmem zajmuje się osobiście, jednakże z przyczyn ode mnie niezależnych nie miałem na to odpowiednio dużo czasu.

Jednakże mogę zapewnić, że do końca kwietnia będzie odpowiedni sznur w tym temacie. ;)

Trzymam za słowo :)

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
VFAT 2010
« Odpowiedź #201 dnia: Maja 31, 2010, 08:21:27 »
No to mamy pierwsze informacje na temat VFAT 2010  :001:

Najważniejsze to:
Our choice is to present Lock On, Black Shark and IL2 at VFAT 2010.
Jest to bardzo dobra wiadomość dla nas wszystkich, a w szczególności dla PAT Eagles  :002:

The Virtual Festival of Aerobatic Teams 2010 will take place: December 03/04/05 2010.

Zainteresowanych tematem odsyłam na forum Virtual Airshows
http://forum.virtual-airshows.com/index.php/topic,665.0.html

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #202 dnia: Czerwca 24, 2010, 21:13:35 »
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami choć z dużym opóźnieniem zmontowałem filmik video z naszego pokazu na VFAT 2009 .
Nie jest to jakaś "superprodukcja" mam tu na myśli szczególnie pracę kamery.
Chciałem aby było utrzymane w klimacie powtórki tego jak to wyglądało w czasie pokazu na żywo. Kamera umiejscowiona jest w jednym miejscu czyli tam gdzie powinna stać publiczność. Praca kamery(kamerzysty) może jest miejscami mało płynna ale w trakcie pokazu na żywo również tak było. Filmik zgrany został z tracka nagranego podczas pokazu na żywo. Jedynie na koniec sa trzy ujęcia z innych kamer ..... ot małe ubarwienie ale nie wpływające na całokształt. Zresztą możecie ocenić sami.

Link do pliku (niebawem również w dziale download na naszej stronie)
http://apasq.pl/download/APASQ_VFAT_2009.zip

...oraz na naszej stronie w dziale filmy.
Miłego oglądania. Mam nadzieje że będzie się podobać.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #203 dnia: Czerwca 26, 2010, 12:20:24 »
Bardzo Dziękuję, wreszcie :)

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
APAsq poszukuje kamerzysty
« Odpowiedź #204 dnia: Września 06, 2010, 17:01:25 »
W ubiegłym roku, na VFAT 2009, każdy zespół "dostawał" od organizatorów kamerzystę, który wchodząc na serwer Lock On'a jako spectator, za pomocą odpowiedniego programu wysyłał cały obraz na żywo bezpośrednio na stronę http://www.virtual-airshows.com/english/vfattv .
W tym roku, zespoły nie będą miały przydzielonych kamerzystów, lecz każdy zespół musi posiadać własnego.

Minimalne wymagania, jakie musieli spełnić kamerzyści, którzy byli "zatrudnieni" przez organizatorów VFAT były mniej więcej takie:
- Proc: Core 2 Duo T9400 (2x 2.53GHz)
- RAM: 2 Gb
- Video: Geforce 8800 GTX
- Upload speed: 600kbps (75KB/s or 0.58MB/s)

Wymagany symulator, to najnowsza wersja FC 2.0 lub DCS:BS.
Oczywiście jeżeli chodzi o wymagania łącza internetowego, to pozostają one bez zmian. Jeśli chodzi o sprzęt to powinien na nim FC2.0/DCS chodzić płynnie, najlepiej na minimum średnich ustawieniach grafiki (aby drzewa, itp. były wyświetlane, choć ważniejsza jest jednak płynność obrazu i ilość klatek na sekundę > 30).

Kamerzysta pełni bardzo ważną funkcję, ponieważ bez niego nikt nie będzie mógł obejrzeć pokazu, a więc nasz występ na VFAT 2010 stoi pod znakiem zapytania.

Jeśli ktoś by się zgłosił na ochotnika, to trzeba powiedzieć, że istnieją dwa sposoby bycia kamerzystą w APAsq.
1) Kamerzysta społeczny - który ma za zadanie pomóc nam przy najbliższym występie na VFAT.
2) Kamerzysta pełnoetatowy - który zostanie oficjalnie na stałe kamerzystą APAsq, stanie się członkiem zespołu i dostanie własne miejsce na naszej stronie www.

Czego wymagamy od kamerzysty? Na pewno nie bycia na każdym treningu. Wystarczy dobre opanowanie sterowania "Free Camerą", bycia na kilku treningach w celu zapoznania się w procedurami oraz nauczenia się naszego układu (tak aby praca kamery była płynna, a kamerzysta nie szukał nas po całym niebie).
Poszukujemy osoby potrafiącej wykazać się odpowiedzialnością i sumiennością w powierzonej mu roli.

Jeśli znajdzie się chętna osoba, proszę o kontakt na priv bądź gg: 2833742

« Odpowiedź #205 dnia: Września 23, 2010, 20:31:53 »
Panowie dzisiaj latacie (pokazy wiosna 2010 ) a nie znam hasła ,coby Was trochę pooglądać....Jak możecie ,to wrzućcie na forum dane odnośnie hasła itp.Zawsze można delikwenta "kicknąć".Pozdr.

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #206 dnia: Września 23, 2010, 23:51:15 »
Panowie dzisiaj latacie (pokazy wiosna 2010 ) a nie znam hasła ,coby Was trochę pooglądać....Jak możecie ,to wrzućcie na forum dane odnośnie hasła itp.Zawsze można delikwenta "kicknąć".Pozdr.
To co widziałeś na liście serwerów to był akurat trening. W niedzielę (26.09.2010) o 21:00 planowany jest pokaz na lotnisku Batumi. Jesteśmy w trakcie tournee i będzie nas można zobaczyć co chwilę na innym lotnisku.
Hasło do serwera podczas pokazów: "radom". Można również wejść poprzez IP: 89.231.177.28
Jeśli natomiast chcesz nas obejrzeć (lub ktokolwiek inny) podczas treningów - hasło jest "xxx". Treningi mamy we wtorki i czwartki.
Można również posłuchać naszej korespondencji podczas lotów (TS3: 94.72.113.204), jednak należy pamiętać o ciszy radiowej. Najłatwiej wyciszyć mikrofon na czas lotu.

Tak więc zapraszamy!  :004:

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #207 dnia: Października 31, 2010, 13:42:42 »
Dla chetnych do obejrzenia naszego pokazu ....dzisiaj lotnisko Kutaisi .
Start serwera 21.15
Hasło do serwera podczas pokazów: "radom" IP: 89.231.177.28
Można również posłuchać naszej korespondencji podczas lotów (TS3: 94.72.113.204), jednak należy pamiętać o ciszy radiowej. Najłatwiej wyciszyć mikrofon na czas lotu.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #208 dnia: Listopada 16, 2010, 16:24:15 »
Kilka fotek z niedzielnego przebazowania:

APAsq w komplecie (Orzeł wrócił z ciepłych krajów) + gościnnie AxIs z Berkutów. :)

Więcej zdjęć z treningów i pokazów APAsq w nowym malowaniu tu: http://picasaweb.google.com/piotr.bak85/ApasqSkin2#
oraz w naszej galerii: http://apasq.pl/galeria/
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #209 dnia: Listopada 16, 2010, 20:44:13 »
Łaaaaaał, kozackie, screeny, już mam na tapecie.
Piękna formacja, i nowe skiny ,a Suchoj, nadaje dodatkowego smaczku.

Pozdrawiam