Autor Wątek: Nowy patch RedViper  (Przeczytany 11554 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Boba Fett

• Gość
Nowy patch RedViper
« dnia: Września 25, 2007, 05:24:15 »
Wielkimi krokami nadchodzi nowy puch do Red Vipera. Wg. "ploteczek" spory nacisk położono w nim na multy, niestety filmik z zapowiedzi możliwosci takowych, usunięto ;) Dzisiaj ukazał się a to nowy, który ukazuje nieco zmian i dodatków w nowym RV. Wg. mnie, jeden z najlepszych jakie widziałem, filmów o Falconie :)

Tutaj sznurek, miłego oglądania :)

http://www.youtube.com/watch?v=Df7l5mfn9kQ

Sanor

• Gość
Odp: Nowy patch RedViper
« Odpowiedź #1 dnia: Września 25, 2007, 08:28:14 »
No no...Filmik robi wrażenie a szczególnie startowanie na morzu:)...Na filmiku wszystko wygląda naprawdę extra ale jak będzie  w praktyce?Mówisz że usprawnili multi a jak z resztą?lewitujące budynki itd?

Pozdrawiam

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Września 25, 2007, 08:34:04 »
Hmm, poważnie, po zastosowaniu się DOKŁADNIE do procedury instalacji wg Aragorna, nie spotkałem ani jednego lewitującego budynku :) Tutaj link: http://www.freefalcon.com/forum/view_topic.php?id=15976&forum_id=25
Zastosuj się dokładnie do wszystkiego, krok po kroku, wiem że to trwa parę godzin, ale warto!

PS
Ukończyłem jak narazie jedną kampanie, trwa druga, masa masa misji za mną i nie spotkałem ani jednego buga o którym piszę się w innym poście, typu znikające rakiety, latające budynki czy samoloty bez podwozia.

« Odpowiedź #3 dnia: Września 25, 2007, 13:15:57 »
W moim przypadku, zainstalowałem RV na czystego nie odpalanego Falcona 4.0 i też przyglądałem się budynkom, podwoziom i również nie stwierdziłem aby jakiś budynek lewitował, ciekawe czego to jest wina, być może jakieś modyfikacje przeprowadzaliście w configach i na to wrzuciliście RV?

Sanor

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Września 25, 2007, 14:41:29 »
A jakie zaszły zmiany według Was?Co zauważyliście?Coś konkretniejszego czy jakieś bzdury tylko poprawili,nie licząc multika którego potwierdził Boba na początku..

P.S jeśli można to podajcie linka z kąd można to cudo wziąc...

« Odpowiedź #5 dnia: Września 25, 2007, 17:34:44 »
Tak, ja również czytałem na forum FF o nacisku na tryb multi. Jeśli to poprawią to będzie bardzo fajnie.
Co do lewitujących budynków to nigdy cze4goś takiego nie miałem. Wcześniej RV nakładałem na AF, obecnie mam na 4.0 razem z OF. Wszystko chodzi bardzo zgrabnie, żadnych bugów :)

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Września 25, 2007, 17:36:57 »
Niestety, żadnych konkretów :( Zespół RV już tak ma, zanim nie skończą patcha nie podają nic, co najwyżej 2-3 weaks :P Z filmiku wywnioskowałem że:
- nowe pity 3d, z animowanym pilotem lub bez, kilka nowych maszyn doposażonych w takowe pity, jak np. Mig-23, Grippen (takie pity widać 2d/3d) Dla mnie nic szczególnego gdyż nie wsiadam do niczego innego niż F-16 z powodu braku oryginalnych "systemów"
- nowe dymy i efekty eksplozji, nowe tłusto palące się wraki maszyn.
- chyba, duży nacisk na operacje morskie.

Cóż, nic więcej nie da się wyczytać z filmiku, trudno więc odgadywać coś o systemach, co poprawili co zmienili, ale cudów bym się nie spodziewał, zważywszy że skupili się na polepszeniu multy, o ile się to potwierdzi w przyszłości :)

« Odpowiedź #7 dnia: Września 27, 2007, 20:11:38 »
Tylko nie mówcie że znowu będę instalował RV... :020:
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #8 dnia: Września 27, 2007, 21:07:09 »
Sorry za 2 post ale macie jeszcze jakieś info na temat tego pucza bo ten filmik bomba :)
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Września 27, 2007, 21:47:16 »
Tylko kilka screenów, jeśli jeszcze nie widziałeś:

Były jeszcze jakieś, ale zniknęły, bo zamknęli temat.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #10 dnia: Września 27, 2007, 22:09:59 »
Nadal widać schrzaniona jest perspektywa, cały czas wszystko zdaje się lewitować

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Września 27, 2007, 22:13:22 »
?? Chodzi Ci o cienie, czy o co?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #12 dnia: Września 27, 2007, 22:23:00 »
No właśnie chodzi o pewien niesprecyzowany aspekt. Popatrz zna tego F-16, na jego podwozie... to tak jak z tymi schodami co idą jednocześnie w górę iw dół, nie jesteś w stanie patrząc po tym screenie stwierdzić, że ta maszyna stoi na tym kawałku betonu, czy może lewituje 5 metrów nad nim.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #13 dnia: Września 27, 2007, 22:28:02 »
To dlatego, że podwozie (i uzbrojenie) nie rzuca cienia. Jakby słońce było w zenicie i cień był pod samolotem, wyglądałoby to lepiej.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Września 27, 2007, 23:09:26 »
Fakt, teraz widzę. Niestety, cienie w Falconie to czarne sylwetki samolotu widziane od góry i tyle. Pewnie niełatwo by to było zmienić... Ale jeśli komuś ma się udać, to teamowi RV, bo tylko oni modyfikują jeszcze exe.