Autor Wątek: Wysyłanie maili-problemy z serwerem?  (Przeczytany 1499 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
Wysyłanie maili-problemy z serwerem?
« dnia: Września 26, 2007, 09:15:26 »
Mordy Wy moje  :002:,

Sprawa przedstawia się następująco:
Po konfiguracji konta firmowego na domowym komputerze (via Outlook), jak również na telefonie komórkowym, wszystko działa poprawnie, oprócz jednej rzeczy – nie można wysyłać maili.

Pojawia się następujący komunikat w komórce:

Nieprawidłowe adresy lub brak możliwości wysyłania do podanych adresów przy użyciu tego serwera

Natomiast na domowym kompie:

0x800CCC80 Żadna z metod uwierzytelniania obsługiwanych przez tego klienta nie jest obsługiwana przez serwer.

Wydaje mi się że może to byc problem z jakimiś certyfikatami zabezpieczeń, ale póki co - nie mam pomysłu jak sprawę rozwiązać.

Any ideas?

Bis zum bitteren Ende.

Bartolnikow

• Gość
Odp: Wysyłanie maili-problemy z serwerem?
« Odpowiedź #1 dnia: Września 26, 2007, 11:24:02 »
Jezeli jest to konto firmowe, to prawdopodobnie nie masz wogole do niego dostepu poza siecia w biurze. W takim wypadku konieczne jest jeszcze ustanowienie polaczenia kanalowego (VPN)  pomiedzy twoja maszyna a serwerem pocztowym firmy.

Jesli jednak mozesz bez problemu odbierac poczte poza firma, to przytocze zdanie niejednego przyprawiajacego o biala goraczke: "Skontaktuj sie z administratorem poczty" :D :D A powaznie, najszybsza droga bedzie spytac sie od admina, jak masz skonfigurowac swoj program pocztowy.

W sprawie komorki sie nie wypowiem, nie wiem, nie znam sie, zarobiony jestem :D Nigdy nie mialem stycznasci z tym tematem.

Odp: Wysyłanie maili-problemy z serwerem?
« Odpowiedź #2 dnia: Września 26, 2007, 11:53:09 »
Może chodzi o uwierzytelnianie SMTP?
PFS_milo