Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 294324 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zgredd

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #195 dnia: Grudnia 07, 2008, 23:45:20 »
Nie ma. Jest tylko SP1 i SP2. Kpina ze strony MS, że nawet po kupieniu Accel, nie jest się posiadaczem czegoś, co powinno być darmowe.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Grudnia 08, 2008, 00:15:33 »
Przecież SDK jest darmowe/wliczone w cenę FSXa. Tylko przy zakupie musisz się zadeklarować, czy je chcesz, czy nie i wybrać odpowiednią wersję FSXa.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: Grudnia 08, 2008, 02:28:22 »
A wersja nie-deluxe nie jest przypadkiem tańsza? :021:
Poza tym ktoś kto przegapił sprawę, a potem zapalił się do robienia scenerii, powinien mieć możliwość nabycia jakoś SDK.

« Odpowiedź #198 dnia: Grudnia 08, 2008, 05:07:10 »
Nic na tym świecie nie jest "darmowe" (firmy się prowadzi aby zarabiać). A co do wersji deluxe to czy aby nie ma większych różnic (niż SDK) uzasadniających odmienne ceny? Jak choćby ta funkcja wieży kontrolnej? Czy mniej samolotów i różnice w scenerii, misjach itp.?

A tak po prawdzie to czy ktoś widział u nas w dystrybucji wersję "Standard"? Mam dwa komplety płytek FSX+Acc, tego drugiego, dla żony dość długo szukałem (bo była wtedy "posucha" w FSX), ale jakoś na wersję zubożoną w Polsce nie natrafiłem.

A co do tej różnicy ceny za "deluxe" z SDK i "standard" m.in. bez SDK bym nie przesadzał. Tak na szybko (zaraz do roboty idę) wygooglałem sklep "Amazon", który ma obie wersje:

- "deluxe" w cenie 35,99$
- "standard" w cenie 29,99$

Tylko 6 USD za kilka ciekawych dodatkowych funkcji? Jakoś kwota nie powala.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2008, 05:15:40 wysłana przez Razorblade1967 »

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #199 dnia: Grudnia 08, 2008, 05:39:48 »
Poza tym ktoś kto przegapił sprawę, a potem zapalił się do robienia scenerii, powinien mieć możliwość nabycia jakoś SDK.
A co z tymi bidulami? :003:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #200 dnia: Grudnia 08, 2008, 08:31:50 »
Dobrze, że w Polsce w dystrybucji jest FSX Deluxe. Na Ukrainie np. jest rozprowadzana wersja standard.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #201 dnia: Grudnia 08, 2008, 10:35:00 »
Jak nigdy dano nam do "wyboru" wędkę a nie rybę i efekty widoczne od razu - kraj developerami stoi ;)

Damianek, nie poddawaj sie. Kup Delux, instaluj SDK, sciagnij darmowego Gmax'a i walcz. Tu znajdziesz pomoc: http://simhangar.nets.pl/forum/index.php

pozdrawiam
ROB

DAMIAN1122334

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: Grudnia 08, 2008, 14:52:04 »
Ja kupowałem FSX jakiś 1 rok temu i była tylko wersja Standart. A teraz szczerze nie chce wydawać kolejnej kasy na tego samego fsx tylko że delux, a po za tym jak się nie znam nawet na tworzeniu lotnisk.

DAMIAN1122334

• Gość
« Odpowiedź #203 dnia: Grudnia 08, 2008, 15:06:14 »
Nie mogę edytować poprzedniego poostu więc muszę napisać nowy.
Mogłby ktoś zrobić to lotnisko Jasionka EPRZ. Fotki jak będzie wyglądło za 3 lata. http://www.lotnisko-rzeszow.pl/katalog/terminal/pl/rz_terminal.php#terminal  . Będe wdzięczny za wykonanie tego lotniska, by wyglądało prawie jak w realu.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #204 dnia: Grudnia 08, 2008, 16:11:30 »
Z tym "za  3 lata" to lepiej sie wstrzymaj. Znając nasze projektowanie i później realizowanie projektów - stadiony, drogi - to może się okazać, że za 3 lata tam stanie nowy hipermarket, bo lotnisko splajtowało :021:

DAMIAN1122334

• Gość
« Odpowiedź #205 dnia: Grudnia 08, 2008, 17:45:25 »
Już widać że nowy parking wybudowali.  :001: Duży. Ładną nową drogę obok lotniska i przyjmuja nowe linie lotniczę :001:. Więc widać że się rozwijają i to nawet szybko  :001:. Byłbym wdzięczny za przeniesienie tego do gry.

« Odpowiedź #206 dnia: Grudnia 08, 2008, 20:46:45 »
A co z tymi bidulami? :003:

Zgred nie żartuj - "bidule" nie bawią się simami! Regularna zmiana kompa (musi nadążać na rozwojem simów), kontrolery za ileśtam kilo PLN (przecież im bardziej rozbudowany system tym bliżej do "realu"), dodatki (scenerie, samoloty itp.) itd.

Ja kupowałem FSX jakiś 1 rok temu i była tylko wersja Standart.

W kwestii formalnej - pierwsza wersja dystrybuowana w Polsce była "deluxe", potem wyszła dużo tańsza, polska wersja językowa i też tylko "deluxe". Podobnie w sklepach zagranicznych (internetowych) - w zasadzie w większości od początku rozprowadzano wersję "deluxe". Wersja "standard" była chyba jakaś "niszowa".

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #207 dnia: Grudnia 09, 2008, 10:38:35 »
Dodając na zakończenie: wersja "Standard" dostępna była w Polsce wyłącznie na aukcjach internetowych. Swego czasu, dwa lata temu, widziałem ją na Allegro.

OT: ROB dobrze napisał, że dano nam wędkę, zamiast rybki. Przynajmniej możemy samemu się pobawić w tworzenie.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

m4rio

• Gość
« Odpowiedź #208 dnia: Grudnia 12, 2008, 13:28:01 »
Witam,
Mam pytanie, gdzie się zapisują nagrody uzyskane w misjach?
Wiem ze nie w moich dokumentach. Przed reinstalacją windows ten plik zachwałem. po ponownej instalacji nie mam tych nagród, a tak mi się podobały.
Co i Skąd mam zachowac ??

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #209 dnia: Grudnia 12, 2008, 17:33:54 »
%appdata%\Microsoft\FSX
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"