Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 310051 razy)

danielsky

• Gość
Odp: Odp: Samoloty dla FSX
« Odpowiedź #510 dnia: Grudnia 12, 2009, 18:05:25 »
witam wszystkich
mam małe pytanie jestem  nowy  w FSX znam mechanikę lotu ale nie mam pojęcia po lądowaniu automatycznym i jak włączyć wysokościomierz radarowy przy podejściu do lądowanie z góry dziękuje i przepraszam ja coś pomieszałem z wysokościomierzem chodzi mi o to jak automat mówi 50 40 30 20 itd

[gmod]Proszę o stosowanie poprawnej pisowni. Dziadek Kos.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2009, 18:45:03 wysłana przez Kos »

Odp: Odp: Samoloty dla FSX
« Odpowiedź #511 dnia: Grudnia 12, 2009, 18:34:56 »
Do automatycznego podejścia do lądowania słuzy funkcja AP+APP, trzeba wpisać czestotliwość ILS (np. 115.50 zwykle w NAV2), można też automatycznie wykonac lot wg GPS właczajac AP i tryb GPS. (aktywny musi byc flight planner). Kontrolujesz zniżanie a przed pasem startowym wyłączasz AP.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #512 dnia: Grudnia 12, 2009, 20:18:52 »
[gmod]Przeniosłem z tematu "Samoloty dla FSX" do właściwego wątku posty proszące o pomoc i odpowiedzi na nie. Proszę uważniej dobierać miejsce pisania postów![/gmod]

kelt

• Gość
« Odpowiedź #513 dnia: Grudnia 12, 2009, 21:36:04 »
Ja się chciałem zorientować jak wygląda kwestia dodatku ACCELERATION w wersji angielskiej, zainstalowanego na polską wersję FSX? Czy część bedzie po polsku a część po angielsku czy jak to wygląda?
I czy istnieje polska wersja FSX Acceleration, bo się z taką nie spotkałem.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #514 dnia: Grudnia 13, 2009, 01:40:45 »
Część po polsku, część po angielsku. Tak, istnieje polska wersja Acceleration ale może być już problem z kupnem.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Maciuś

• Gość
Odp: Samoloty dla FSX
« Odpowiedź #515 dnia: Grudnia 13, 2009, 18:22:42 »
Pobrałem ten plik, rozpakowałem:
-*.fx do "effects"
- kat. "OV-10A_FSX" do głównego katalogu FSX
i samolotu nie mam!!!
Proszę o pomoc!

Hah kotku po pierwsze  katalog OV-10A_FSX masz skopiować do
C:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\SimObjects\Airplanes
a   plik  fx_vclight_deepred.fx   do C:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\Effects

*Ścieżki są moje ale końcówka lokalizacji jest już wspólna dla wszystkich.

na poparcie że samolot z mojego linku jednak działa  proszę

Offline AxIs

• APAsq
  • *
    • APAsq
« Odpowiedź #516 dnia: Grudnia 17, 2009, 12:01:31 »
A ja mam następujące pytanie. Szczególnie do Razorblade1967 bo z tego co znalazłem na sieci miał on podobny problem. Chodzi mianowicie o komunikację w FSX a raczej o to, że dźwięk rozmowy jest bardzo cichy, właściwie wyklucza to korzystanie z wbudowanej komunikacji a fajnie by to dodało klimatu tak myślę. Napiszę tylko, że frq. ustawione takie samo w obu samolotach, w opcjach serwera ustawiona możliwość korzystania wyłącznie z radia.
FC 2, RoF

jurek

• Gość
« Odpowiedź #517 dnia: Grudnia 20, 2009, 10:33:38 »
Witam wszystkich. Mam problem. Po włączeniu dyrektywnego wskaźnika lotu w FSX reaguje tylko poziomy wsaźnki pochylenia. Pionowy, pomimo , że GPS lub NAW są ustawione, nie reaguje. Włączony również w autopilocie  nawigowanie na VOR.Autopilot wyłączony. Pomimo ,że szukałem , nie znalazłem powodu , dla którego to nie działa.Proszę o podpowiedź.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #518 dnia: Grudnia 29, 2009, 03:08:16 »
Wiem że tu ponoć zaglądają  ludzie  którzy realnie latają otóż mam do takowych osobników pytanie. Czy zasięgi  w pełni zatankowanych maszyn z FSX pokrywają się z tymi realnymi. W zasadzie to chodzi mi o F-16   (IRIS)  jak i ostatni mój nabytek PBY Catalina (Aerosoftu)

« Odpowiedź #519 dnia: Stycznia 04, 2010, 09:16:55 »
Witam, przerabiam dla własnych celów lotnisko i na "parkingu " chciałem sobie umieścić obiekt ściągniętego z netu AN-2 niestety te czerwone gwiazdy bardzo mnie irytują - w jakim programie mogę przerobić teksturkę .bmp ????, obiekty ściągane z netu i dodane do biblioteki ADE mają nieproporcjonalne wymiary tzn np tego Antka musiałem zmniejszyć o jakieś 60% :) - przy dodawaniu obiektu czegoś nie zaznaczyłem ???
Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

« Odpowiedź #520 dnia: Stycznia 04, 2010, 17:03:10 »
Ja używam Paint.NET. Efekty są całkiem dobre, np takie http://img94.imageshack.us/img94/2681/hhac.png. Trzeba tylko trochę czasu na zaznajomienie z obsługą.

Bolo

• Gość
« Odpowiedź #521 dnia: Stycznia 04, 2010, 17:13:57 »
Mam 3 pytania...

1.Czy macie orginał tej gry, czy też nie?  :002:
2.FSX czy 2004?
3. Ile zajęło wam "rozpracowanie" tej gry?

PS. Zapewne pytania wydadzą się wam głupie, wy zapewne troche w tym siedzicie a ja zaczynam... xP

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #522 dnia: Stycznia 04, 2010, 17:52:25 »
 :021:ad1. A jak myślisz? po co pytasz? uważaj  !!! Ja generalnie nie mam "orginała" ale za to mam oryginalną wersję fsx.
ad2. dział dotyczy początkujących w fsx, to chyba raczej fsx   
ad3. zależy jak do tego podejdziesz ,jeżeli --4fun-- to bardzo szybko.
Jeżeli bardziej  na poważnie i do tego poważny samolot/ b767-maddog-md11/ to trochę czasu zajmuje. Jeżeli do tego dojdą loty na Vatsim to sporo nauki.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2010, 18:00:39 wysłana przez castor »

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #523 dnia: Stycznia 04, 2010, 17:58:27 »
Mam 3 pytania...

1.Czy macie orginał tej gry, czy też nie?  :002:
2.FSX czy 2004?
3. Ile zajęło wam "rozpracowanie" tej gry?

PS. Zapewne pytania wydadzą się wam głupie, wy zapewne troche w tym siedzicie a ja zaczynam... xP

pierwsze  - jest oczywiste* ( to forum to nie jakieś wiaderko.pl czy inny peb.pl pełne piratów)
drugie  - FSX
trzecie - hmmm - nawet orangutan  wystartuje  747 czy 737 w FSX podstawowa "czeklista" jest prosta jak budowa cepa.
wylądować też się da bez jakiejś magii.
Edit.
Jesli zaś  chcesz robić czynić, lepsze "balety" no to tak z miesiąc nauki a na Vatsim na bieżąco uczyć bo sie inaczej nie da.

*100% legala + dodatki jeśli płatne tez legalne.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2010, 18:07:57 wysłana przez Maciuś »

« Odpowiedź #524 dnia: Stycznia 04, 2010, 18:45:56 »
Na Vatsim uczysz się co najwyżej nowych procedur, komunikacji z żywym kontrolerem. Całą resztę powinno się i trzeba przerobić offline.
Ile... hmmm... już w sumie z 6 lat, a ciągle da się czegoś nowego nauczyć szczególnie jeśli chodzi o jakieś procedury.

Jeśli nie masz żadnych podstaw, to tak pół roku dość intensywnej nauki, żeby latać mniej więcej tak jak latają w rzeczywistości.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11