Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 310052 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: FSX Katapultowanie sie?
« Odpowiedź #540 dnia: Stycznia 27, 2010, 16:16:18 »
Jeśli konkretny model przewiduje taką animację to oczywiście.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #541 dnia: Stycznia 27, 2010, 18:57:21 »
Jednak dalej jest to animacja, samolot dalej będzie latał, a zmieni się tylko widok zewnętrzny modelu.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Maciuś

• Gość
Odp: FSX Katapultowanie sie?
« Odpowiedź #542 dnia: Stycznia 27, 2010, 21:59:54 »
Czy instnieje mozliwosc katapultowania sie w fsx ?

Może to głupie co napiszę ale po jaką  ciężką chorobę katapulta w simie w którym nic nie ma z walk powietrznych a jest jedynie czysta esencja czyli samo latanie i nawigacja etc. zresztą jak sobie wyobrażasz katapultowanie ze Boeing Stearman A75L300 czy HUGHES H1A/B
Tu się lata nie "szczela"   :002:

« Odpowiedź #543 dnia: Stycznia 28, 2010, 13:29:10 »
Katapultowanie to bajer, który niektórzy twórcy samolotów umieszczają bo wygląda fajnie/powiększa listę możliwości dodatku/zbliża działanie modelu do prawdziwego.

« Odpowiedź #544 dnia: Stycznia 28, 2010, 15:09:05 »
Może to głupie co napiszę ale po jaką  ciężką chorobę katapulta w simie w którym nic nie ma z walk powietrznych...

A wg ciebie samoloty ulegają uszkodzeniu tylko w wyniku ostrzelania przez przeciwnika? Katapulta jest po to żeby wysiąść z samolotu którym nie da się wylądować.

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #545 dnia: Stycznia 31, 2010, 12:44:23 »
Zamierzam kupić FSX. Powiedzcie mi czy pójdzie mi na takim kompie:
Procesor: AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-56 1.80 GHz (dwurdzeniowy)
Pamięć RAM: 2,50 GB
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 8400M GS 128 MB
Oprogramowanie: Vista 32-bit

Proszę o odpowiedź, bo nie wiem czy jest sens w ogóle zamawiać Fsx-a.
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

empeck

• Gość

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #547 dnia: Stycznia 31, 2010, 12:54:33 »
A wg ciebie samoloty ulegają uszkodzeniu tylko w wyniku ostrzelania przez przeciwnika? Katapulta jest po to żeby wysiąść z samolotu którym nie da się wylądować.

Ja mam na myśli symulator jakim jest FSX gdzie lata się raczej maszynami  pokroju Cessny albo 747 etc. A nie symulatory "zabijania" których nie akceptuję w żadnej formie czy "Falcon" czy "DCS Black Shark"  lub inne. Zapomniałeś chyba że seria Flight Simulator służy raczej bardziej szczytnym celom niż tylko wcielanie się w mordercę.

Piss bracie :)

« Odpowiedź #548 dnia: Stycznia 31, 2010, 14:14:29 »
Maciuś, a nie miałeś raczej na myśli "peace". Tutaj nie rozmawiamy o fizjologi człowieka. :002:

« Odpowiedź #549 dnia: Lutego 01, 2010, 00:06:24 »
Wstawiłem sobie kilka latarni (używam ADE) jak "zmusić" je do świecenia ????
Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

« Odpowiedź #550 dnia: Lutego 07, 2010, 12:59:27 »
Cześć mam na imię Marcin i jestem posiadaczem FSX z dodatkiem acc,pytanie moje kieruje do osób latających na szybowcach,czy jest możliwość ustawienia tak holówki aby nie leciała tylko w jednym kierunku?.Jest to dość duże utrudnienie gdy start odbywa się na Żarze tam jest mało miejsca i zazwyczaj kończy się to przedwczesnym wyczepieniem gdyż holownik usilnie wlatuje w zbocza.Drugie pytanko jest następujące,zakupiłem płatny dodatek z aerosoftu Discusa ale on nie posiada hyłomierza poprzecznego czy można tam wstawić taki hyłomierz?,latanie bez sprawdzania czy niema żadnych ześlizgów  jest mało realne pozdrawiam i zapraszam do wspólnego latania na patykach

« Odpowiedź #551 dnia: Lutego 07, 2010, 13:05:49 »
Obydwie rzeczy to raczej ingerencja w gre.Co do holowki to nie jestem pewien ale do patyka od aero raczej nic nie dodasz oprocz innego malowania.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #552 dnia: Lutego 07, 2010, 13:13:55 »
Co do Discusa to nie wiem, nie mam tego dodatku, natomiast pierwsze można obejść używając Aerotow:

http://lennundus.orgkaos.org/failid/workinprogress/aerotow.zip

Tu masz małe info na temat tego programu:

http://www.sim-outhouse.com/sohforums/showthread.php?p=26251

« Odpowiedź #553 dnia: Lutego 07, 2010, 13:35:31 »
ok dzięki zostaje start za wyciągarką,ps Empeck świetny jest twój pirat już zaczynam latanie na nowym patyku tylko ze po instalce niemam wogóle głosu i niewiem czy to wina pobrania czy coś nietak zainstalowałem:(

empeck

• Gość
« Odpowiedź #554 dnia: Lutego 07, 2010, 13:50:59 »
Dlaczego zostaje start za wyciągarką? W Aerotow możesz nawet flightplan dla samolotu holującego ustawić.

Co do dźwięku, to nie mam pojęcia. Pirat używa dźwięków defaultowego DG808S. Jeśli zainstalowałeś Pirata w domyślnej lokalizacji (FSX\SimObjects\Airplanes\SimHangar_SZD-30_Pirat) i nie zmieniałeś nic w defaultowym szybowcu powinno działać.