Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 310354 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #570 dnia: Lutego 22, 2010, 11:44:26 »
Za główny widok w VC odpowiada ten wpis w aircraft.cfg:

[Views]
eyepoint=8.62,-1.4,5.35

Definicje kamer dotyczą dodatkowych widoków a ich koordynaty "InitialXyz= " to są przesunięcia względem właśnie EYEPOINT-tu.

Te wpisy w panel.cfg dotyczą 2D panelu.

pozdrawiam
ROB

« Odpowiedź #571 dnia: Lutego 22, 2010, 12:27:06 »
Dzieki wielkie.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #572 dnia: Lutego 26, 2010, 23:32:08 »
A jeszcze mam pytanie dotyczace REX.
Czy jesli raz zaladuje tekstury (nie uzywam pogody bo leci z ASA) to zostaja tam do czasu wylaczenia kompa czy raczej po wylaczeniu FSX nalezy je spowrotem ladowac jesli chcemy znow polatac?
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #573 dnia: Lutego 26, 2010, 23:38:11 »
Zostają do czasu aż wgrasz nowe albo wczytasz backup.

« Odpowiedź #574 dnia: Lutego 28, 2010, 10:51:19 »
Mam problem (którego to szukałem, ale nie znalazłem - w każdym razie kolano lewe jakby co).
Gdy włączę tryb DX10 to w niektórych samolotach (np. A340 z CLS) to tekstura samolotu jest cała biała. W jakim formacie powinna być tekstura? Ja zrobiłem własne malowanie w .dds (tak jak standardowe samoloty) i nie działa. Tak samo .bmp.
Pamiętam, że to chyba było wałkowane, ale nie udało mi się tego znaleźć. I z tego co pamiętam, to problem nie do rozwiązania...

@Down - Dzięki i tak właśnie myślałem.
« Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2010, 11:02:42 wysłana przez Miodek »

« Odpowiedź #575 dnia: Lutego 28, 2010, 10:58:57 »
Samoloty-porty z FS9 tak mają, o ile wiem bez modyfikacji modelu niemożliwej do przeprowadzenia dla zwykłego użytkownika nic się na to nie poradzi: http://forums1.avsim.net/index.php?showtopic=265503

« Odpowiedź #576 dnia: Lutego 28, 2010, 14:28:47 »
Mam problem ściągnąłem program Ground EnvironmentX po wypakowaniu go do folderu  zajmuje 1,7Gb,gdzie mogę go wrzucić,aby działał prawidłowo.Plik jest w formacie DDF

« Odpowiedź #577 dnia: Lutego 28, 2010, 15:04:52 »
Zanim będziesz mógł dokonać zakupu, potrzebna jest jeszcze 10-megowa pierwsza część, którą znajdziesz na stronie dystrybutora.

« Odpowiedź #578 dnia: Lutego 28, 2010, 17:38:09 »
Yhh czy ktos moze wyjasnic mi jak to dziala?
To znaczy z mojego rozumownia jest tak ze im bardziej w prawo (dolny suwak) to chmurki pelne (3d).Im bardziej w lewo tym bardziej plaskie.
Pierwszy suwak nie gra zbytnio roli bo to za high fly chmurki.

« Odpowiedź #579 dnia: Lutego 28, 2010, 17:44:04 »
W METARze nie ma napisanego typu chmur, tym suwakiem określasz procentowo szansę na wygenerowania cumulusów lub startusów.

« Odpowiedź #580 dnia: Lutego 28, 2010, 18:39:00 »
Zanim będziesz mógł dokonać zakupu, potrzebna jest jeszcze 10-megowa pierwsza część, którą znajdziesz na stronie dystrybutora.
ten plik ze strony dystrybutora zawiera wirusa Win32/packed themida wykrył go mój nod32

[gmod]Proszę pamiętać o stosowaniu poprawnej pisowni. Dziadek Kos.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Marca 01, 2010, 08:43:08 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #581 dnia: Lutego 28, 2010, 18:40:18 »

« Odpowiedź #582 dnia: Lutego 28, 2010, 19:25:02 »
No tak ale pytanie jak to sie ma do suwakow.Tak jak pisalem wyzej czy onaczej?

« Odpowiedź #583 dnia: Lutego 28, 2010, 21:28:49 »
Co jak się ma do suwaków? Wyżej napisałem, za co odpowiada ten suwak, co jest niejasne?
-----
Wyimek z manuala:
Stratus Cloud Occurrence: Moving this slider adjusts the % of Stratus cloud layers versus Cumulus layers. Stratus layers are generally flat in appearance, while cumulus are puffy and more dramatic. Air stability calculations will also influence the stratus cloud occurrence rate (less stability means more chance for cumulus).

Odp: Captain Sim 767-300 - problem z uruchomieniem autopilota
« Odpowiedź #584 dnia: Marca 01, 2010, 16:51:57 »
Tak przy okazji nosze się z zamiarem kupna jakiegoś "pasażera", co byście koledzy polecili? Chodzi mi o odwzorowanie systemów i eye candy wirtualnego kokpitu może być też coś czterosilnikowego.