Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 294524 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #795 dnia: Marca 02, 2011, 15:07:42 »
Kwestia jakie samoloty Cię interesują.

Jeśli masz problem z angielskim, to możesz mieć spore problemy z dokumentacją przy bardziej skomplikowanych dodatkach.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #796 dnia: Marca 04, 2011, 13:09:01 »
Interesują mnie prawie wszystkie (bardzo dobrze wykonane) modele samolotów i scenerii.

Proszę żebyście naprowadzili mnie na dodatki, których nie trzeba rejestrować w internecie, bo sam zabardzo nie orientuje się:/

« Odpowiedź #797 dnia: Marca 04, 2011, 13:57:19 »
Twoj post brzmi jak: "Prosze podajcie mi dodatki ktore sa bardzo dobrze wykonane i nie musze ich rejestrowac a ja juz sobie je sciagne"... tak to odczuwam.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #798 dnia: Marca 04, 2011, 22:18:24 »
Interesują mnie prawie wszystkie (bardzo dobrze wykonane) modele samolotów i scenerii.

Proszę żebyście naprowadzili mnie na dodatki, których nie trzeba rejestrować w internecie, bo sam zabardzo nie orientuje się:/

Więc tak
http://simviation.com/1/front-page
http://www.avsimrus.com/files.phtml
http://www.flightsim.com/newfiles/all/all0.htm

Wystarczy przekopać. Niektóre są na prawdę zacne. Na szybko wykopałem około 40-u maszyn pojedyńczych i 10-iu pakietów które zadowolą każdego.

Płatnych dobrych jest masa ale od tego są odpowiednie sklepy internetowe. Zresztą jak chcesz zobaczyć jakie są dobre dodatki zajrzyj do
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,9573.0.html  pełno tu screenów  z FSX to i dowiesz się wszystkiego :)
Pozdrawiam i powodzenia życzę.

« Odpowiedź #799 dnia: Marca 16, 2011, 21:01:57 »
Mam taki problem,
W PMDG 747-400 przy wprowadzniu danych do FMC Dep/arr muszę podać SIDs i STARs, ale nie mam  pojęcia skąd je wziąć. Gdy wprowadzę je żle ( czyt. przypadkowe ) samolot jakoś tam leci do celu, ale nie tak jak wieża by chciała wiec ciągle marudzi, alebo robi cancel flight plan.
1. Skąd mam wiedzieć jaki Sid i Star mam wybać?
Postanowiem przechytrzyć FSX'a i ściągnąłem program Super FLight Planner, tam robie sobie flight plan. Wprowadzam SID/STAR jak mi pasuje, ale znowu problem. Wieża podaje mi tylko IFR Clearance, częstotliwość departure i squawk. I cisza. Czyżbym musiał ustawiać radio ręcznie? Jeśli tak to jak to zrobić? Ustawiam squawk i czestotliwośc w radiu ale nic to nie daje.

« Odpowiedź #800 dnia: Marca 17, 2011, 18:44:51 »
1. Z map dla danego lotniska.
2. FSowe ATC nie zna ani SIDów ani STARów.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #801 dnia: Kwietnia 21, 2011, 16:59:44 »
Niewiem gdzie to przykleić więc spytam Was tu.
Poszukuję cargo podobnego do tego załączonego na screenie ale... no właśnie dwu silnikowego podstawowy warunek  to VC musi być

Przekopałem zasoby POSKY bo ten boeing* to od nich ale niema nic podobnego zaś manuale dotyczące łączenia VC defaultowego choćby z ich wyrobami kończą się kleską.

Chyba że macie jakiś cywilizowany manual jak łączyć VC z  body.

*Ten boeing ma VC defaultowe.

« Odpowiedź #802 dnia: Maja 07, 2011, 17:21:05 »
Może nie jestem początkującym, ale mam problem:
Gdy odpalałem FSX za trzecim razem wyskakiwał zawsze Fatal Error. Dopiero po ponownym uruchomieniu komputera mogłem włączyć dwa razy FS`a, a za trzecim znowu wyskakiwał ten błąd. Postanowiłem skorzystać z opcji "Napraw". Po wykonaniu tej czynności okazało się, że zrobiłem jeszcze gorzej, bo symulator już nie chciał się włączyć (już w pierwszej próbie uruchomienia wyskakiwał Fatal Error). Jak zapobiec tym problemom (nie chciałbym odinstalowywać i instalować go ponownie, dosyć dużo zachodu z wgrywaniem wszystkich scenerii, samolotów, dodatków itp)?.
« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2011, 18:59:52 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #803 dnia: Maja 07, 2011, 21:42:40 »
................

Jaki masz system czy to W7 Vista czy może XP ?
Jesli to nie problem zrób screena z tym błędem  a w zasadzie to zawartość komunikatu który zapisywany jest w dzienniku zdarzeń.
Tak na ślepo to jest  tysiące możliwości.

« Odpowiedź #804 dnia: Maja 07, 2011, 23:26:40 »
Mam Win 7

(dziennik zdarzeń jest pusty)

Tu jest ta pierwsza karteczka:

Uploaded with ImageShack.us

A momentalnie po tej wyżej wyskakuje taka:

Uploaded with ImageShack.us

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #805 dnia: Maja 08, 2011, 12:03:57 »
.....

Rado. Wyczyść managera zdarzeń i wywołaj ten błąd raz jeszcze. Za dobrze znam 7-mke żeby uwierzyć że po fatalu niema zapisu żadnego.
Screeny które podałeś nic nie mówią, mi się to samo wyświetla jak  staram się testować nie do końca sprawne(bety różne)  dodatki i pluginy do nie tylko FSX-a ale nawet do GIMP-a. Zmienia się tylko nazwa tego co wywołało błąd.

« Odpowiedź #806 dnia: Maja 08, 2011, 14:56:22 »
"Nazwa aplikacji powodującej błąd: fsx.exe, wersja: 10.0.61472.0, sygnatura czasowa: 0x475e17d3
Nazwa modułu powodującego błąd: simprop.dll, wersja: 10.0.61472.0, sygnatura czasowa: 0x475e180d"

Tyle się dowiedziałem z dziennika zdarzeń.

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #807 dnia: Maja 08, 2011, 15:36:21 »
"Nazwa aplikacji powodującej błąd: fsx.exe, wersja: 10.0.61472.0, sygnatura czasowa: 0x475e17d3
Nazwa modułu powodującego błąd: simprop.dll, wersja: 10.0.61472.0, sygnatura czasowa: 0x475e180d"

Tyle się dowiedziałem z dziennika zdarzeń.

No widzisz... to jednak coś tam się zapisywało :)
Teraz wystarczy w sumie wpisać w google simprop.dll
  i się okaże że nie jesteś osamotniony z tym problemem  :)
Niemniej na szybko co przewertowałem fora to się u wszystkich praktycznie kończy reinstalem FSX-a
albo ekwilibrystyką z plikami FSX :)

« Odpowiedź #808 dnia: Maja 08, 2011, 15:51:59 »
Dzięki :)

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #809 dnia: Maja 17, 2011, 20:22:39 »
Miałbym 2 pytania:
1) W opcjach FSX można włączyć AA i AF - jak "silne" one są? 2x, 4x?
2) Co da lepszą wydajność - włączenie AA i AF przez opcje gry, czy przez sterowniki CCC?