Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 294246 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #870 dnia: Lipca 22, 2012, 10:26:56 »
Ta wartość podobno odpowiada za czas wyświetlania textu (z forum avsim).

[Display]
ChangeTime=1.000000

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #871 dnia: Lipca 22, 2012, 12:48:07 »
Spróbuj w konfigu:

[Main]
HideInfoText=1

Thx, jedyny minus ze usuwa wszystkie komunikaty: http://forums.surclaro.com/topic19534.html , ale to juz cos. Sprobuje jeszcze z tym czasem.

Bingo, znalazlem u naszych kolegow: http://www.fsxwataha.com/articles.php?article_id=8 .

[Display]
ChangeTime=0.000000
« Ostatnia zmiana: Października 01, 2013, 10:42:00 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #872 dnia: Sierpnia 15, 2012, 12:49:08 »
Mam pytanie czy gdzieś w jakimś pliku .cfg można rozjaśnić obraz w fsx-ie? Mam ciemny monitor i gdy latam wieczorem lub w nocy prawie nic nie widać.

Spróbuj w ustawieniach ekranu na pulpicie prawym kliknięciem myszy. Na pulpicie masz menu, klikasz we "właściwości" i dalej w zaawansowanych ustawieniach monitora a właściwie karty grafiki poszukaj aby zmienić kolory i jasność.

« Odpowiedź #873 dnia: Września 29, 2012, 01:48:50 »
Witam.
Mam takie pytanie.
Otóż, czy jest  jakaś możliwość, żeby towarzystwo  latające mogło się ostrzeliwać w FSX. Wiem że jest  TacPack ale on podobno tylko z Efką od VRS działa, inna sprawa że efki owej, nikt z nas nie posiada. Zaś mnie i  kolegów naszła idea, co by postawić na przeciw siebie, zacnego Mirage 2000-5 Rollusa i F-15 Mudhen od IRIS. Lub  zapolować na siebie w wyrobach od A2A. Czy w ogóle taki dodatek istnieje?
ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #874 dnia: Września 29, 2012, 08:42:40 »
Jest jeszcze ten Captain Simu Weapon Mod - http://www.captainsim.com/products/w001/ ale niestety nie działa online. A co do tac packa jeszcze on nie wyszedł, jedynie open beta dla pre-orderowców.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #875 dnia: Września 29, 2012, 10:20:29 »
Jest jeszcze ten Captain Simu Weapon Mod - http://www.captainsim.com/products/w001/ ale niestety nie działa online. A co do tac packa jeszcze on nie wyszedł, jedynie open beta dla pre-orderowców.

Acha. Czyli rozumiem, że  ten wyrób od Captainsim sobie mam odpuścić. Ok to poczekamy i na razie zostanie nam tylko ganianie  za sobą.  Z góry dziękuje .
ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

Podczas kołowania nie działa ster kierunku.
« Odpowiedź #876 dnia: Lutego 08, 2013, 09:23:23 »
Witam. Mam problem ze sterowaniem w MFS X a mianowicie ze sterem kierunku na ogonie. Podczas kołowania ster jest sztywny i samolot nie skręca. Wcześniej nie miałem tego problemu i gdy skręcałem joystickiem w prawo lub lewo wszystko było OK. Próbowałem rozwiązać ten problem w ustawieniach lecz bezskutecznie. Miał ktoś podobny problem ? Proszę o jakiekolwiek porady. Dzięki.
« Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2013, 09:42:18 wysłana przez KosiMazaki »

Zefirro

• Gość
Odp: Podczas kołowania nie działa ster kierunku.
« Odpowiedź #877 dnia: Lutego 08, 2013, 11:13:59 »
Podejrzewam, że w opcjach:
Realism->Flight controls (po prawej u dołu).
Gdy zaznaczony jest "Autorudder", to ster kierunku sprzęgnięty jest ze sterownicą (z lotkami) - jest to opcja dla tych, którzy nie mają osobnej osi dla steru kierunku.

« Odpowiedź #878 dnia: Lutego 08, 2013, 12:19:23 »
Chodzi o "automatyczny ster kierunku" ? Nic z tego. Próbowałem już się z tym bawić i nic nie pomogło. Przeinstalowałem grę i sterowniki do joy'a i problem istnieje nadal.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #879 dnia: Lutego 08, 2013, 12:29:56 »
Wobec tego przydałoby się więcej szczegółów. Wersja FSX, samolot, joystick, jak przypisane są osie, czy po przypisaniu steru kierunku do klawiszy da się skręcać, czy ster kierunku nie działa tylko na ziemi czy w powietrzu też?

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #880 dnia: Lutego 10, 2013, 17:29:24 »
Czy problem udało się rozwiązać?

« Odpowiedź #881 dnia: Lutego 10, 2013, 22:46:31 »
Tak. Była to wina "autorudder" . Dzięki za pomoc. Temat można zamknąć.

« Odpowiedź #882 dnia: Maja 30, 2013, 23:20:11 »
Istnieją serwery FSXa, na których wieża jest obsługiwania przez AI (tak jak SP)???
"Jeb*ć, karać, nie wyróżniać. W wolnych chwilach prześladować"

« Odpowiedź #883 dnia: Maja 30, 2013, 23:32:15 »
Istnieją serwery FSXa, na których wieża jest obsługiwania przez AI (tak jak SP)

Jako, że nie mogę już edytować powyższego posta.......... Dla jasności, to jest pytanie, tylko że o pytajniku zapomniałem. :P
"Jeb*ć, karać, nie wyróżniać. W wolnych chwilach prześladować"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #884 dnia: Sierpnia 19, 2013, 18:35:59 »
Eloł, miałem kiedyś taki programik (free) z różnymi samplami do FSX. Po jego uruchomieniu i FSX dochodziło do aktywacji głosowej II pilota, który podawał prędkości, wysokość i takie tam - fajne jeśli lata się większymi maszynami. Proste i przyjemne. Niestety nie pamiętam co to było.

Jakieś pomysły, ktoś miał z tym styczność?

www.yoyosims.pl