Autor Wątek: Crysis  (Przeczytany 29460 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kapulet

• Gość
Crysis
« dnia: Października 09, 2007, 08:09:24 »
Wczoraj testowałem MP beta 3 i muszę powiedzieć, że fajniutka ta gierka. Grafika naprawdę wprowadza coś nowego. Na moim 7900GTX przy ustawieniach medium da się grać 20-50 fps w 1680x1050. Już sobie wyobrażam tą grę na 8900 lub 9000. :banan

Kilka screenów:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Crysis
« Odpowiedź #1 dnia: Października 09, 2007, 08:19:27 »
No prosze, osiagi calkiem niezle jak na te grafike gry
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #2 dnia: Października 09, 2007, 08:39:12 »
Producenci deklarują, że gra pójdzie i na starszych maszynach bez większych problemów.
Wszystko jednak zależy od ustawień i ponoć na najwyższych ustawieniach i DirectX 10.0 ma nie dawać rady nawet GeForce 8800GTX.

Pozdrawiam

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Października 09, 2007, 08:51:19 »
ponoć na najwyższych ustawieniach i DirectX 10.0 ma nie dawać rady nawet GeForce 8800GTX.

Już nie daje rady. 8800 GTX da się grać na High a pozostaje jeszcze Ultra High. 

« Odpowiedź #4 dnia: Października 09, 2007, 09:23:08 »
A na P4 2,4 GHz, 9600 Pro 128 mb, 512 MB RAM...... pójdzie?  ;D

Producenci deklarują, że gra pójdzie i na starszych maszynach bez większych problemów.

To właśnie była niebywała siła CryEngine 1 w FarCry (co za gra!). Chodziła na słabszych maszynach a przy tym niewiele gorzej niż na tych high-endowych wyglądała. No może przesadziłem... Ale w każdym razie też ładna była. Mam nadzieję, że CryEngine 2 też ma takie właściwości.

Mało jest firm, które zrobiły ostatnio takie zamieszanie na rynku gier jak Crytek. Wyskoczyli znikąd. Ze swoim autorskim silnikiem, który skopał **** konkurencji. :D

PS. A FarCry 2 to niezależnie od tego wyjdzie? Czy to jest jakby FarCry 2?

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #5 dnia: Października 09, 2007, 09:41:15 »
Wszystko jednak zależy od ustawień i ponoć na najwyższych ustawieniach i DirectX 10.0 ma nie dawać rady nawet GeForce 8800GTX.

Pozdrawiam

Nie strasz mnie. Mam zamiar pograć na pełnych detalach albo karta idzie do .... . A ja czekam wtedy na jakąś z serii 9000 :)

kapulet screeny są od Ciebie czy z netu?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Października 09, 2007, 10:00:18 »
kapulet screeny są od Ciebie czy z netu?

Moje. Wczoraj wieczorem trochę pograłem, ale nie dużo. Dziś może uda mi się coś więcej stestować.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Października 09, 2007, 10:06:40 »
Skąd dorwałeś demo? Jesteś subskrybentem Fileplanet?

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Października 09, 2007, 10:11:21 »
Było przez jeden dzień do ściągnięcia z kluczem na Fileplanet, nawet dla tych co nie mają subskrypcji. Nawet dalej jest i można sobie ściągnąć, tylko nie dają już kluczy.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Października 09, 2007, 10:24:45 »
A ja czekam wtedy na jakąś z serii 9000 :)

Tanio sprzedam kartę serii 9000.

Radeona 9000 64mb ;)

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #10 dnia: Października 09, 2007, 13:29:45 »
To właśnie była niebywała siła CryEngine 1 w FarCry (co za gra!). Chodziła na słabszych maszynach a przy tym niewiele gorzej niż na tych high-endowych wyglądała. No może przesadziłem... Ale w każdym razie też ładna była. Mam nadzieję, że CryEngine 2 też ma takie właściwości.

No to jest to kolejna rzecz, w której się nie zgadzamy. W mojej opinii gra była cieniutka jak barszczyk, a wymagania kosmiczne. Gdy wychodziła, ja mialem sprzęt nieco ponad rok i nie było siły jej odpalić. A przypominam, że wtedy standardem był jeszcze GF 2/4.

Mało jest firm, które zrobiły ostatnio takie zamieszanie na rynku gier jak Crytek. Wyskoczyli znikąd. Ze swoim autorskim silnikiem, który skopał **** konkurencji. :D

Gra ewidentnie robiona pod cienkie GFy FX.

PS. A FarCry 2 to niezależnie od tego wyjdzie? Czy to jest jakby FarCry 2?

FarCry 2 ma wyjść oddzielnie - sprzedano prawa do nazwy innej firmie. Crysis to zupełnie co innego.
Notabene też robione pod nVidię... ale, co ciekawe, Radeony wypadają w niej (wg dotychczasowych testów na becie) zdecydowanie lepiej.

Pozdrawiam :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Października 09, 2007, 14:24:11 »
Jeżeli mam być szczery to chyba Valve Software ze swoim HL2, pokazało jak można zrobić zoptymalizowaną grę.  Śmiga na każdym kompie że aż miło. Dalej jest Id Software i Raven Software (co teraz nie ma znaczenia). Ci akurat pokazali że jak się chce to nawet z tak ograniczonego silnika jaki był w Doomie 3 można zrobić coś co działa na poziome 30 klatek na średnim kompie generując niezłą grafikę i spore tereny. Mowa tutaj o świeżym ETQW w którego pogrywam.  FarCry niewątpliwie miał udany silnik, bo przecież początkowo był to bęczmark więc czego innego się można było spodziewać, ale mi osobiście klimat nigdy nie przypadł. Taka cukierkowa przygoda i demonstracja PS3.
Crysis to dla mnie ciąg dalszy, znowu masa nowinek technicznych (np. PhysX) kosztem klimatu. Może jestem już stara pierdoła ale wolę grać w coś co gorzej wygląda a wciąga klimatem. Aczkolwiek nowy ET naprawdę źle nie wygląda, za rozgrywkę wyłapał mase nagród i jest całkiem nieźle przetłumaczony. Co też rzadko się zdarza.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #12 dnia: Października 09, 2007, 15:29:38 »
Hmmm co do gameplaya i klimatu FarCry to kwestia gustu. To co dla mnie było znakiem firmowym i co mnie urzekło - przestrzenie w tej grze i możliwości jakie to dawało. Dojść do następnego obiektu można było na 100 sposobów. Oczywiście fabuła była liniowa, ale jednak dało się trochę poczuć "wolność". Klimatu to nie miało jak HL2, jasne, ale całkiem przyjemna gra wyszła, którą bardzo dobrze wspominam.

Zresztą chodziło mi przede wszystkim o to, że mała, nieznana wówczas ekipa zrobiła naprawdę niezły silnik, który spokojnie imho stawał w szranki z dziełami rynkowych gigantów. I z tym, że graficznie to "cienki barszcz" to się nie zgodzę.

Co do tego, że robiona pod nVidię - jak 90 % gier na rynku. Logo ATi rzadko mi wyskakuje przy uruchamianiu gry. Może gram w nie te co trzeba...

pozdrawiam

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #13 dnia: Października 09, 2007, 17:54:14 »
Patrząc na te skriny widzę zasięg widzenia ustawiony na oko na 500-800m
więc nie dziwota że masz 20-50 klatek.
Ciekawe czy to tak ma być na stałe że palmy na 4 obrazku oddalone o rzut beretem są zamazane.
Dla mnie jak na razie to żadna rewelacja.Ta gra miała wyznaczać kierunki nie cukierkową grafiką tylko fizyką otoczenia, tym że można skosić całą dżunglę wokoło z dobrej giwerki.
Oby się nie okazało że to wszystko będzie wydane w nieokreślonej bliżej przyszłości w dodatkowo płatym puczu  :021: jak to się ma obecnie z FSX i na dodatek dopiero Crisis 2  będzie dopiero  oparty na DX10 (jak to ostatnio czytałem o FS 11)

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Października 09, 2007, 18:10:45 »
palmy na 4 obrazku oddalone o rzut beretem są zamazane.

Tak ma być bo to zbliżenie (za pomocą prawego przycisku myszy). Na 2 jest bez zbliżenia. Właściwie to nic nie ustawiałem poza rozdzielczością. Dałem auto detect i ustawiło samo wszystko. AA i AF są jeszcze niedostępne w tej wersji bety.