Autor Wątek: Crysis  (Przeczytany 29459 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: Crysis
« Odpowiedź #30 dnia: Października 28, 2007, 02:22:11 »
Też właśnie skończyłem demo. Kombinezon świetny, akcja to taki FarCry na sterydach. Zakończenie dema w dobrym marketingowo miejscu, 'shit, co będzie dalej!!!' :D

Gierka wygląda fantastycznie, roślinnośc w końcu zaczyna w grach wyglądać tak jak powinna ;)

Yoyo - sprawdzałeś różnice pomiędzy Dx9 i Dx10? Wydaje mi się, że w Dx10 jest lepsze oświetlenie, wszystko wygląda bardziej naturalnie, mniej 'komputerowo'.

I jeszcze jedno - wie ktoś czy w grze można screenshoty zapisywać? Czy trzeba frapsa zainstalować?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #31 dnia: Października 28, 2007, 09:37:54 »
No wlasnie screeny jakos nie wychodza z PrintScreena, tez to zauwazylem  :002:
Empeck, hmm nie zuwazylem jakiegos przelacznika na DX10. Gram jak leci ale odpalam wersje 64bity (Crysis demo\Bin64\crysis.exe)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #32 dnia: Października 28, 2007, 09:38:46 »
Nigdy mnie takie gry nie bawiły, ale jak powiedział Rutkov, wgniata w fotel, i to na DX9 :D
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

empeck

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Października 28, 2007, 09:41:51 »
Musisz kliknąć prawym na ikonie i wybrać PlayDX10/PlayDX9.

Dx10 jest nieco mniej wydajny, ale wygląda lepiej :)

Kusch - zabawne, bo ja też nie gram praktycznie w FPSy, ostatnim którego kupiłem był Chrome (CODy i MOHy też mnie nie wkręciły), a w Crysis grało się całkiem przyjemnie.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #34 dnia: Października 28, 2007, 11:18:40 »
Ja panowie stałem przez 15 min łodzią przy brzegu i waliłem do wszystkiego, łącznie z małą przecinką lasu :). Możliwości zniszczeń są zadziwiające . Można rozwalić wszystko  łącznie z pomostem dla łodzi  :012:. Wprawdzie są to budynki w stylu azjatyckim, czyli z dykty bądź blachy ale i tak jest to niesamowite. Ciekawe czy jak coś będzie z cegły powiedzmy to też będzie tak fajnie? Eksplozje są niewiarygodnie realistyczne, uadki Koreańczyków po trafieniu również zaś AI jest głupie jak we wszystkich grach. Jeżeli Crysis ma wytyczać nowy kierunek jakości w grach to ja już nie mam pytań  :020:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

empeck

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Października 28, 2007, 11:22:44 »
Ja się trochę pobawiłem edytorem, mam nadzieję, że do Crysis wyjdzie więcej modów niz do FarCry, choć edytor dalej sprawia wrażenie jakby nadawał się głównie do zrobienia tropikalnej wyspy i niczego więcej :(

Obawiam się, że UT3 będzie bardziej otwartym systemem, choć technologicznie Crysis jest o kilka długości dalej.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Października 28, 2007, 14:18:53 »
Może kogoś zainteresuje, po lewej Dx9, ustawienia high (wyżej pod Dx9 się nie da), po prawej Dx10, ustawienia very high.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #37 dnia: Października 28, 2007, 14:49:41 »
Damko przeszedlem juz chyba z 6 razy  :002: Osobiste odczucia co do DX10 mam mieszane. Owszem HDR jest ciekawszy przez co oswietlenie wyglada fajniej. Sa tez efekty których nie zaznamy w Dx9, niemniej wszystko kosztem jakości - Dx9 (medium) - 32 FPS, to samo ale Dx10 - 22Fps. Teraz czekam na demko Multi

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #38 dnia: Października 28, 2007, 15:06:17 »
Dwie rzeczy jakie najbardziej mi się w oczy rzuciły to, że w DX10 woda zdecydowanie lepiej wygląda (lol :D), ale nie wiem... mam takie wrażenie, że niebo jakieś takie wyblakłe jest. Tyle na podstawie screenów empecka.

A możesz strzelić takie dwa screeny jakiegoś wrogiego żołdaka by model postaci porównać?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Października 28, 2007, 16:27:42 »
Modele postaci się niczym nie różnią, textury i obiekty są dokładnie takie same (Dx9 - Dx10):

Różnice są w shaderach.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #40 dnia: Października 28, 2007, 23:27:17 »
Koniecznie polecam stery nVidia 169.01 jak ktos ma Viste. Mi dal ok +5-6FPS w Dx9 i ok 10 wiecej w Dx10, tak wiec oba tryby chodza bardzo podobnie. Srednia ok 30-35 fps na medium/high/very high 1280-1024 w lesie, czasem zejdzie do 25 przy malym sajgoniku wiec w zupelnosci da sie pograc (Shadery na maksa). Stery bardzo dobrze dopasowane pod tytuł (zreszta rekomendowane pod Crysis). Jest jednak babol, przynajmniej u mnie - w nocy niektore rosliny przy Dx10 maja biala obwodke (Vista, stery 64bity). Cos zle obrabiane sa tekstury, z nastaniem poranka problem znika. Wygoglowalem ze pare osob w sieci tez to ma.

Ze tez do premiery jeszcze ponad 2 tyg  :004:

www.yoyosims.pl

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #41 dnia: Października 29, 2007, 00:05:39 »
No i mam zgryz... ślub za pasem, a ja nie mogę sobie ustawić grafiki nawet na medium... na swoim X800GTO2... hlip hlip

A gra jest... wprost piekielnie miodna. Ogromnie się do niej zapaliłem... wbrew wcześniejszym do niej uczuciom.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #42 dnia: Października 29, 2007, 08:08:47 »
a ja nie mogę sobie ustawić grafiki nawet na medium
E tam Labi, na medium w Dx9 to idzie 45-60 fps  :021: , to juz wiesz co zamawiac na prezent  :020:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #43 dnia: Października 29, 2007, 13:57:57 »
Musisz kliknąć prawym na ikonie i wybrać PlayDX10/PlayDX9.

Kurcze coś mi to nie wychodzi. Jak można zmienić ten DX? Kliknąć na ikonę Crysis w bin32 PPM? Bo nie widzę tam żadnej opcji... :P

U kolegi próbowaliśmy to odpalić, uruchamia się domyślnie w DX10 (system Vista) a chciałbym też zobaczyć jakby to chodziło w trybie DX9.

Aha, czy sytuacja opisana przez YoYa (ze sterownikami) też odnosi się do kart ATi? Znaczy się jest jakaś konkretna rekomendowana wersja Catalyst'a?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Października 29, 2007, 14:10:48 »
Musisz otworzyć 'gry' w menu start Visty i stamtąd na ikonce można wybrać wersję Dx'a.