Autor Wątek: Crysis  (Przeczytany 29538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Crysis
« Odpowiedź #120 dnia: Września 25, 2008, 16:39:22 »
@rutkov
Na jakim sprzęcie grałeś i z jakimi ustawieniami  :011:
Ja sobie całkiem odpuściłem Crysisa z powodów sprzętowych i "krótkości" gry  :005: , ale na Warheada może bym się skusił  :001:
Spokój cechuje Mistrza.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #121 dnia: Września 25, 2008, 21:41:54 »
Zacytuje z innego posta:
proc - Intel Core2 QUad Q6600
płyta - Asus P5K3 Deluxe
pamięć - OCZ 2 x 1GB 1066
grafika - 8800GTX 768 MB
audio - X-Fi Extreme Gamer + Fatality Pro Edt
głośniki - Umax 2.1
słuchawki + mic - Longnet Media 5.1
HDD - Raptor 150GB + SATA2 Samsung 200GB + SATA WD 160GB
klawiatura - Logitech G15
mysz - A4Tech X-750F
monitor - 20,1" Nec 20WGX2 PRO
Elektrownia Tagan 700W   :020:

To zestaw z pierwszego Crysisa, teraz mam tylko jedną zmianę - 2 x 2GB OCZ Reaper. grałem na max ustawieniach w 1280x1024

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #122 dnia: Lutego 08, 2009, 22:08:17 »
Witam.

Postanowiłem sobie znowu pograć w tą grę, ale po ponownej instalacji mam poprzerywany dźwięk, jakby lag, powtarzające się jak echo fragmenty dialogów.
Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim?

« Odpowiedź #123 dnia: Lutego 11, 2009, 16:25:30 »
Ponowna instalacja systemu operacyjnego, rozwiązała ten problem.

Pozdrawiam.  :001:

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #124 dnia: Kwietnia 23, 2009, 19:47:15 »
Momentami ciekawiej niż pierwszej części i jako całość extra zabawa. Pomysł z pociągiem fajny, ale wtórny. Czekam na jakąś przełomową grę nie tylko pod względem grafiki.

Jestem właśnie po pierwszych dwóch levelach Warheada i... trochę się zawiodłem. W końcu mam jakiś w miarę sprzęt zdolny to udźwignąć na wysokich detalach i  stwierdzam, że grywalność i klimat są póki co do kitu. Gram na poziomie Delta i bez kodów. Cały czas mam wrażenie że wiem co za chwilę się stanie, taki przewidywalny ciąg- krótka walka z koreańczykami, chwila spokoju (po drodze jakaś bajerancka lokacja, np urwany most, po to by móc pobawić się bajer skafandrem), po której wiesz, że już za tym zakrętem na pewno będą kolejni, pokonujesz ich i dawaj... przez radio każą ci biec dalej, gdzie znowu, krótka walka...  itp. rytmiczność, która zaczyna trochę nużyć. Poza tym, mimo że mapki są duże, to czuć ich ograniczoność. Mamy w zasadzie jeden kierunek w którym należy iść i nie ma tu żadnej dowolności bo jesteśmy ograniczeni po bokach, coś w rodzaju toru. Rzeczywiście wszystko jest graficznie bardzo ładne, ale jakby nie ma możliwości się tym wszystkim nacieszyć. Cóż, zobaczymy co  się stanie dalej...
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #125 dnia: Czerwca 08, 2010, 16:21:11 »
Idzie dużymi krokami następca:

http://www.youtube.com/watch?v=cvtn-01R-6M&feature=player_embedded

właściwie nic nowego, ale dymek z lufy kaemu mnie zaintrygował, gdyby jeszcze pokazali rozgrzane powietrze nad nią  :041:

Ciekawe jak fabuła? Ale chyba lepiej niż w Crysisie nie będzie, czyli średnio.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #126 dnia: Marca 01, 2011, 20:55:14 »
Dziś pojawiło się demo Kryzys 2 na PieC. Niestety tylko multiplayer.

Takie skrzyżowanie Halo z CoD. Wyleciało z hukiem z dysku po niecałej godzinie. Tylko SP może uratować dla mnie tą grę. Zresztą w przypadku niektórych gier lepiej aby twórcy skupili się na jednym wybranym trybie rozgrywki, bo tu np. MP jest tak potrzebne jak...

Swoją drogą szkoda, że nie będzie takiego szoku technologicznego jak przy pierwszej części. Czy ktoś mi powie kiedy twórcy przestaną oglądać się na konsole? Można było robić wersje gier next gen na konsole i okrojone na PC swego czasu a w drugą stronę nie idzie?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #127 dnia: Marca 05, 2011, 12:00:59 »
Wyleciało z hukiem z dysku po niecałej godzinie.

Eeee, to byłeś twardy, u mnie po jednym odpaleniu i paru killach w tę i w drugą, jakieś 15 min.
Zgadza się, może jeszcze nadzieja w SP.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #128 dnia: Marca 06, 2011, 14:32:17 »
Skąd można pobrać to demo MP? Sam chciałbym zobaczyć co to jest :) .
Pozdrawiam.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: Marca 06, 2011, 15:05:42 »
Ja pobierałem torrentem stąd http://www.gamershell.com/download_70372.shtml

« Odpowiedź #130 dnia: Marca 06, 2011, 15:12:42 »
Super :) Dzięki :)
Pozdrawiam.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: Marca 12, 2011, 09:55:35 »
Mnie się tam to skrzyżowanie Halo z CoD nawet podoba, ale czegoś tu brakuje. Po pograniu nieco w demo zarówna na Xboxie jak i na PC mam wrażenie, że nikt w to nie umie należycie grać i jest bałagan. Ludzie zwyczajnie nie rozumieją niuansów mechaniki gry. Ja w zasadzie też nie do końca ogarniam. Na klocku było zupełnie jak CoD, wszyscy nagminnie używali armora. Na PC z kolei ludzie uparli się na niewidzialność. Ogólnie jest chaos. Gra ma potencjał, ale wątpię, żeby przy początkowej ilości ogarniania wykrystalizował się jakiś jasny styl gry zarówna dla n00bów jak i pr0sów.

Szkoda, Crysis 2 ma spory potencjał, ale autorzy chyba nie przmyśleli dokładnie jakie wskazówki dać graczowi, żeby zaczął z niego korzystać. Najlepszym przykłądem są komentarze kolegów powyżej - ot trochę pogramy, ale nic specjalnego. Ponownie szkoda, bo wydaje mi się, że jest tutaj coś specjalnego, ale trzeba nieco popykać, żeby to odkryć.

« Odpowiedź #132 dnia: Marca 12, 2011, 13:42:48 »
Dokładnie, sam pograłem trochę w multi. Początkowo fajnie, jednak kilka rzeczy potrafi skutecznie zniechęcić do dalszego grania.
Szczególnie kiepskie jest to, że by zabić przeciwnika należy trochę do niego postrzelać lub uderzyć go raz, góra dwa razy, z broni :/ . Bądź też magiczne zabijanie przeciwnika gdy ten już zdąży się schować za ścianą, a my do niego strzelamy. Szczególnie dobrze widać to na powtórkach.

Ogólnie jest dobry pomysł, jednak brak jakiejkolwiek współpracy i porozumienia między graczami powoduję, że trochę to przypomina Q3Arena ;) . Cóż, jest czat w grze, jednak nie ma na niego czasu.

Ogólnie, tak jak napisał mmaruda, potencjał jest, oby nie był zmarnowany. Zobaczymy co pokaże SP.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #133 dnia: Marca 12, 2011, 20:09:42 »
Ludzie zwyczajnie nie rozumieją niuansów mechaniki gry.

Masz na myśli ten niuans by nacisnąć LPM w odpowiednim momencie, szybciej niż zrobi to gość po drugiej stronie kabla?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: Marca 13, 2011, 19:18:04 »
Nie, chodzi mi o ten niuans, żeby naciśnąć BPM i krzyknąć "łap granata!", kiedy jest to bardziej skuteczne niż strzelanie na pałę ;)