Autor Wątek: Crysis  (Przeczytany 29464 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Crysis
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwca 12, 2011, 19:03:20 »
Nie kupiłem jeszcze Crysis 2, ale za to Crysis i Crysis Warhead na parówie ;)

Z Crysis 2 czekam aż będzie patch dający  Dx11, ktoś wie kiedy to się pokaże ?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Czerwca 14, 2011, 06:34:06 »
Niby już zapowiedziany, ale to pewnie potrwa. Radzę się zastanowić jeszcze nad zakupem, gra jest dość słaba na dłuższą metę, jak już opadną pierwsze emocje. Powolny i irytujący multi psuje nadużywanie niewidzialności i przejaskrawiona grafika. Single zaś jest... w zasadzie ok, ale nic poza tym, małe lokacje, bezsensowni kosmici... Lepsze od Duke'a, ale nie do końca to, czego by można oczekiwać. Jak już jest mus, żeby oddać hajs w chciwe łapska EA, to lepiej chyba poczekać na BF3.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #152 dnia: Czerwca 29, 2011, 21:48:42 »
No i wyszedł patch z Dx11... w sobotę będę medytował w MediaMarkt czy kupić czy nie...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #153 dnia: Lipca 02, 2011, 20:25:29 »
Stoję w MediaMartk i stoję i szukam na tym ****** pudełku zapisu, z którego dowiem się, że ten PL dubbing to nie jedyna opcja instalacji, no i się nie doczytałem.

Więc jest opcja anglojęzyczna przy instalacji czy nie ?

« Odpowiedź #154 dnia: Lipca 02, 2011, 21:41:08 »
Więc jest opcja anglojęzyczna przy instalacji czy nie ?

Z tego artykułu wynika, że w wersji PC jest nieoficjalna możliwość zmiany języka: http://www.orange.pl/kid,4000000439,id,4000816552,title,Crysis-2-na-PC-tylko-po-polsku,article.html
Ja gram z polskim dubbingiem i szczerze mówiąc nie jest źle. Do ideału daleko ale tragedii też nie ma.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #155 dnia: Lipca 08, 2011, 08:16:21 »
Trzeba się pobawić w pliku cfg i ma się wersję anglojęzyczną... teraz muszę rozpracować jak to zrobić z Operation Arrowhead ;)

Ale Crysis bardzo pozytywnie mnie zaskoczył... po ściągnięciu wszystkich gigabajtów patchy (1.9, Dx11, Hi-Res) i po uruchomieniu wszystkiego na Ultra na moim przeciętnym blaszaku - gra wygląda nadzwyczaj dobrze i jest w pełni płynna.

« Odpowiedź #156 dnia: Lipca 11, 2011, 23:44:27 »
Ale Crysis bardzo pozytywnie mnie zaskoczył... po ściągnięciu wszystkich gigabajtów patchy (1.9, Dx11, Hi-Res) i po uruchomieniu wszystkiego na Ultra na moim przeciętnym blaszaku - gra wygląda nadzwyczaj dobrze i jest w pełni płynna.

Sun możesz podać jakieś sznurki skąd pobrać patche, dx11 i Hi-Res?

To Hi-Res to jest jakaś dodatkowa paczka tekstur czy coś innego?
Pozdrawiam.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #157 dnia: Lipca 12, 2011, 00:26:29 »
Wszystko ze strony http://www.ea.com/crysis-2

Dx11 to blisko pół giga patcha, a tekstury to 1,7 giga, więc trochę to trwa ;)

« Odpowiedź #158 dnia: Lipca 12, 2011, 02:20:55 »
Fajnie, dzięki :) .
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #159 dnia: Kwietnia 19, 2023, 21:15:08 »

« Odpowiedź #160 dnia: Kwietnia 19, 2023, 21:51:36 »
Oo i to jest bardzo dobra wiadomość.
Byłem dużym fanem serii, szczególnie części pierwszej, którą zresztą sobie ponownie kupiłem w wersji zremasterowanej.
Mam tylko nadzieję, że analogicznie do jedynki nie okaże się, ze w dniu wypuszczenia gra de facto potrzebuje komputerów kolejnej generacji ;)

« Odpowiedź #161 dnia: Kwietnia 19, 2023, 22:30:31 »
Zapomniałem, że całą trylogię zremasterowali. Na Steam całość kosztuje 170 zł. Możliwe są dodatkowe zniżki jeśli się ma gry wersji podstawowej. Pytanie czy warto, bo na ile pamiętam, te gry nieźle się prezentują w wersji oryginalnej nawet dziś.

Crysis 1 Remaster miał bardzo złe recenzje z uwagi na skopaną optymalizację. Naprawili to?

https://store.steampowered.com/bundle/28590/_Crysis_Remastered_Trilogy/