Autor Wątek: Fotografie i filmy z FSX/P3D/MSFS  (Przeczytany 335390 razy)

kapulet

• Gość
Odp: "Fotografie" i filmy z FSX/P3D/MSFS
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 06, 2007, 08:22:05 »
No to kolejna wyprawa, gdy dziecko już spało, a żona przeglądała swoje forum :002:

San Francisco

« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 06, 2007, 23:11:31 »
No ja byłem całkiem niedaleko :002:: Edwards AFB

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 14, 2007, 09:03:08 »
Już niedługo rozdanie Oscarów więc wybrałem się na zwiedzanie.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 16, 2007, 20:16:10 »
Alpy. Miło polatać.

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 24, 2007, 13:09:10 »
Na święta doczekałem się zdjęcia Pruszcza na Google Maps.  :banan :banan :banan

Tekstura samego miasta zajmuje ponad 100MB, ciekawe ile zajmie z okolicami i Gdańskiem.  :karpik
To tylko próbka, jeszcze trzeba wyostrzyć, rozjaśnić, poprawić kontrast, zrobić wodę i może nawet autogen i kilka obiektów 3D. :D
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 24, 2007, 14:48:14 »
Rzeczywiście, wstawili w końcu wysokiej rozdzielczości zdjęcia naszego grodu i lotniska. Przy okazji dowiedziałem się, że ulica gen. Sikorskiego biegnąc przez drogę kołowania kończy się u progu pasa  :002:.

iq85 szacunek!
Jesteś jednym z prekursorów tego forum (a pewnie i w Polsce) tworzenia scenerii polskich lotnisk pod FSX. Jeżeli uda Ci się szczęsliwie skończyć lotnisko i okolice Pruszcza, będzie to również jedna z pierwszych freewerowych  :020: scenerii obiektów w Polsce pod FSX.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 24, 2007, 20:52:43 »
Przypominam też, że Warka Bear (autor EPNT) tworzy scenerię lotniska w Pucku :) Sceneria zawiera uber-teksturę 1m/pix oraz najważniejsze obiekty. Na razie autor ma problemy z komputerem, liczę jednak, że prace zostaną wznowione.

Ekstra robota iq85!
Korzystasz z SBuilderX?

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 24, 2007, 21:42:53 »
Warka Bear (autor EPNT)

Jest to gdzieś dostępne :011:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 24, 2007, 23:01:52 »
Jest częścią darmowej scenerii Tatr dla FS2004: http://www.fstatry.zakopaneonline.pl/?a=project
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 24, 2007, 23:37:51 »
Przypominam też, że Warka Bear (autor EPNT) tworzy scenerię lotniska w Pucku :) Sceneria zawiera uber-teksturę 1m/pix
Z tego co liczę, to u mnie wyszło nawet lepiej niż 1m/piksel. Dokładnie są to fotki zgrywane z Google Satelites na zoom 16 (czyli z jakiś ~500m). ;)
Korzystasz z SBuilderX?
Tak. Wcześniej zrobiłem lotnisko EPPR w FSx Planner* i miałem już udostępnić, ale teraz jak wrzuciłem fototeksturę widzę, że całe jest do poprawy. (Miałem wcześniej współrzędne wpisywane ręcznie na oko, a za podkład służył mi skan fotomapy Pruszcza dlatego się rozjechało nieco z rzeczywistością).

Ogólnie zachęcam wszystkich do robienia lotnisk z waszych okolic (zwłaszcza tych małych). FSX Planner jest łatwy w obsłudze i można ekspresowo zrobić całkiem ładne lotnisko.
W SBuilderX (v3.10) można łatwo zrobić np. rzeki, jeziora, lasy, drogi, tory itd.
W razie problemów służę pomocą. Sam jeszcze za wiele nie umiem, ale co nieco już kombinowałem. Może napiszę małą instrukcję, lub wrzucę wszystko co znalazłem na temat tych dwóch programów. ;)

PS: SBuilderX jest świetny do ripowania Google Maps.  :karpik Sam łączy części w jedną fototeksturę (na wybranym przez nas poziomie zoom), sam kalibruje współrzędne, można wyeksportować sobie TIF i oczywiście jest też kompresja do BGL.

*
DCS/FSX/AC/pCARS

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 27, 2007, 09:05:27 »
Jak postawię dom to pierwszą rzeczą jaką zrobię to zapiszę się na kurs pilotażu :002:

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 27, 2007, 14:47:11 »
Przejedzony w święta usiadłem i w jeden wieczór poprawiłem w FSX Planner moje lotnisko. Teraz pięknie komponuje się z fototeksturą.  :banan

Chyba jeszcze za słabo rozjaśniłem teksturę. Rozdzielczość wyszła jakieś 70cm/px, więc nawet z 1000ft wygląda ładnie. :D Szkoda, że nie wrzucili letniej. :(
DCS/FSX/AC/pCARS

empeck

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 27, 2007, 23:01:54 »
Na forum Vatsim pojawiło się EPPR pod FS9:

http://www.forum.vatsim.pl/viewtopic.php?t=26523

A co do Pucka, to będzie miał texturę 0,6m/px ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2007, 23:07:04 wysłana przez empeck »

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 30, 2007, 17:57:27 »
To i ja sie pochwalę paroma fotkami

FSX AC
Winda: XP
Lotnisko: KSFO
Samoloty to PMDG 1900D (płatny), BeachCraft kingAir 350 deafult
Dodatki Activ Sky X

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 30, 2007, 18:27:10 »
noe - czego używasz do AI traffic?
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500