Przypominam też, że Warka Bear (autor EPNT) tworzy scenerię lotniska w Pucku
Sceneria zawiera uber-teksturę 1m/pix
Z tego co liczę, to u mnie wyszło nawet lepiej niż 1m/piksel. Dokładnie są to fotki zgrywane z Google Satelites na zoom 16 (czyli z jakiś ~500m).

Korzystasz z SBuilderX?
Tak. Wcześniej zrobiłem lotnisko EPPR w FSx Planner* i miałem już udostępnić, ale teraz jak wrzuciłem fototeksturę widzę, że całe jest do poprawy. (Miałem wcześniej współrzędne wpisywane ręcznie na oko, a za podkład służył mi skan fotomapy Pruszcza dlatego się rozjechało nieco z rzeczywistością).
Ogólnie zachęcam wszystkich do robienia lotnisk z waszych okolic (zwłaszcza tych małych). FSX Planner jest łatwy w obsłudze i można ekspresowo zrobić całkiem ładne lotnisko.
W SBuilderX (v3.10) można łatwo zrobić np. rzeki, jeziora, lasy, drogi, tory itd.
W razie problemów służę pomocą. Sam jeszcze za wiele nie umiem, ale co nieco już kombinowałem. Może napiszę małą instrukcję, lub wrzucę wszystko co znalazłem na temat tych dwóch programów.

PS: SBuilderX jest świetny do ripowania Google Maps. :karpik Sam łączy części w jedną fototeksturę (na wybranym przez nas poziomie zoom), sam kalibruje współrzędne, można wyeksportować sobie TIF i oczywiście jest też kompresja do BGL.
*