Autor Wątek: Fotografie i filmy z FSX/P3D/MSFS  (Przeczytany 335165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: "Fotografie" i filmy z FSX/P3D/MSFS
« Odpowiedź #525 dnia: Stycznia 23, 2009, 20:04:01 »
Ode mnie:

Kocurek

kocurek No2

Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

Ruhisu

• Gość
« Odpowiedź #526 dnia: Stycznia 23, 2009, 20:56:43 »
Ahhh... Swordsmen :)
Jedno z moich ulubionych malowań, jednak najbardziej uwielbiam Jolly Rogers.

« Odpowiedź #527 dnia: Stycznia 25, 2009, 12:02:55 »
Witam
tak sobie pomyślałem że fajnie by było wymienić się pomysłami na ciekawe trasy widokowe w FSX bo chyba każdy po powrocie z lotu liniowym 737 ma jakieś swoje ulubione miejsce na FSXziemi :) :) gdzie się zaszywa z szybowcem lub jakimś innym "maleństwem", ja przedstawiam 2 wycieczki moim zdaniem całkiem ciekawe, jedna to lot nad Amazonką z okolic Manaus (SBEG) do np. Novy (SWNO) "zapomnianego" lotniska gdzieś w dżungli.

kolejna wycieczka to całkiem inny kontynent okolice parku narodowego Arusha (HTAR) po starcie kierujemy się w stronę lotniska Kilimandżaro int (HTKJ) mijając z lewej górę Meru za którą wyłoni się ośnieżony "dach" Afryki ciężko nie trafić  :002: :002:

Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

« Odpowiedź #528 dnia: Stycznia 25, 2009, 16:26:46 »
Bardzo fajny temat, bo latam rozrywkowo widokowo, i to głównie w niedziele :002:

Polecam odwiedzić niesamowite miejsce w Ameryce PN, Crater Leak najgłębsze jezioro Stanów Zjednoczonych o okrągłym kształcie,
http://en.wikipedia.org/wiki/Crater_Lake

To jedno z moich ulubionych miejsc w FSX, przy rzeczywistych warunkach pogodowych jest tam fajny klimacik. Jak będę miał kiedyś REXa to na pewno narobię tam jeszcze parę fotek i wrzucę w odpowiednim temacie.

Startujemy z lotniska 2S2 i lecimy kursem 210, i nie ma szans go wkrótce nie zobaczyć, ma powierzchnię 54km^2

http://skyvector.com/#44-9-2-3630-1737

...przy okazji polecam te świetne mapy lotnicze Skyvector całych stanów, dla tych którzy lubią latać po USA to coś pięknego, mogły by być takie w sieci dla Europy...

Wybieram się tam zwykle małymi samolotami, takimi jak rewelacyjna C182 http://secure.simmarket.com/carenado-cessna-182-skylane-ii-rg-fsx.phtml

Foto z gołego FSX + darmowe dodatki: TreeX v2b, More Wave 3, których chyba i tak na tych zdjęciach nie widać.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2009, 16:42:03 wysłana przez skylander »

« Odpowiedź #529 dnia: Stycznia 25, 2009, 16:32:14 »
Bardzo fajny temat.

Mam jednak propozycję - przy polecaniu ciekawych miejsc wstawiajcie informację o tym czy i z jakich scenerii w tych miejscach korzystacie. Ten sam teren wygląda inaczej w defaultowym FSX, inaczej z dodatkami serii XClass czy dodatkami UTX itd.

« Odpowiedź #530 dnia: Stycznia 25, 2009, 18:05:44 »
Ooo, ale fajny temat :D.

Nowa Zelandia, a konkretniej trasa z NZUN do NZAG z małymi skokami w bok ;).

FSX SP2 DX9 goły i wesoły, średnio-niskie ustawienia grafiki.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #531 dnia: Stycznia 25, 2009, 19:00:06 »
Świetny temat! Ja głównie w FSXie szukam ciekawych miejsc :karpik
Na początek polecam wziąć jakąś sprawną maszynę (a nie tę zdechłą C182 :118:) i polatać sobie wyczynowo pomiędzy filarami platformy wiertniczej:

Przy okazji na morzu miałem bardzo widowiskową pogodę...

Moje dodatki do tego lotu - REX i ASA

Jak dolecieć: najlepiej wpierw dotrzeć do ujścia Renu i lecieć kursem 270 ok 34km.

Ruhisu

• Gość
« Odpowiedź #532 dnia: Stycznia 25, 2009, 20:32:49 »
Super temat chociaż, że to praktycznie to samo co Screenshots & Movies ale z fabularną otoczką  :118:
Niemniej pomysł bardzo mi się podoba i sam dorzucę swoje 3 grosze.

---

E tam :D Zgredzisz Zgreddzie :D Czasem o wiele lepiej jest sobie wziąć jakąś wolniejszą maszynkę by móc się bardziej delektować widoczkami niż jakiegoś tak zaraz zap***cza  :118: To tak samo jakbym miał nad Tatrami Tomcatem latać.

---

A skoro o Taterkach mowa to tutaj przedstawiam swój lot.
Wybrałem się na lot szybowcem z Poprad do Nowego Targu, z początku strasznie wiało i trudno było się utrzymać za samolotem tak by mi linki nie urwało ale na szczęście starczyło mi wysokości i siły nośnej bym doleciał jeszcze daleko za Nowy Targ.

Tatry + REX  :banan

« Odpowiedź #533 dnia: Stycznia 25, 2009, 21:18:29 »
Kurcze Ruhisu Tatry wyglądają fantastycznie, kurcze normalnie ślinka mi leci by się w takiej scenerii przelecieć nad morskie albo 5 stawów  :banan, jak bys był w okolicy morskiego zrób kilka fotek :) :) bo ciekawość mnie zżera jak ta okolica w grze wygląda :) 
Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #534 dnia: Stycznia 25, 2009, 22:00:40 »
Panowie, wszystko jest OK, ale chyba jeden wątek z fotografiami i wrażeniami estetycznymi wystarczy. Po cóż dublować tematy?

« Odpowiedź #535 dnia: Stycznia 25, 2009, 22:11:41 »
Dzisiejsza moja wycieczka to Ameryka Południowa (z landclassem XClass).

Super Tucano (dodatek darmowy) na patrolu po obu stronach rzeki granicznej Rio Uapes pomiędzy Kolumbią i Brazylią.

Na screenach to, za co bardzo cenię FSX (w porównaniu z poprzednikiem) - jak się lata nad lasem, to jest to nad lasem z masą drzew.

No i screeny z wczorajszego latania (miały iść do tematu o fotkach - ale lądują tutaj) - Chile/Argentyna, sąsiadujące ze sobą górskie jeziora Laguna del Maule (to "trójkatne" - na 2 screenie po prawej) w Chile i Laguna Fea (podłużne na 2 screenie po lewej) w Argentynie.

Samolot to płatny Iris AT-6

Kurcze Ruhisu Tatry wyglądają fantastycznie, kurcze normalnie ślinka mi leci by się w takiej scenerii przelecieć nad morskie albo 5 stawów

Szkoda tylko, że to jest fotosceneria - z małej wysokości nie wygląda tak "różowo". Zdecydowanie lepsze były Tatry do FS9 zrobione z elementów landclassu gry (+ Krzyż na Giewoncie i maszt na Gubałówce jako dodatkowe).

PS.
Panowie, wszystko jest OK, ale chyba jeden wątek z fotografiami i wrażeniami estetycznymi wystarczy. Po cóż dublować tematy?

W sumie te dwa tematy to nie to samo - w jednym chodzi o "artystyczne" ujęcia, a w drugim o ciekawe miejsca (znowu nadmiernie rozbudowane tematy tez nie są do końca korzystne), ale nie będę się kłócił.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2009, 04:56:40 wysłana przez Razorblade1967 »

empeck

• Gość
« Odpowiedź #536 dnia: Stycznia 25, 2009, 22:37:18 »
Na moje drugie podejście do tego tematu jest ciekawsze od wrzucania losowych screenshotów :)

« Odpowiedź #537 dnia: Stycznia 26, 2009, 00:35:10 »
No podoba mi sie podoba temacik.Jak narazie malo podrozoje ale moze kiedys....
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #538 dnia: Stycznia 26, 2009, 08:57:41 »
Pomysł bardzo dobry, tylko taka malutka propozycja - jeśli nie jest to problem, podrzucajcie proszę namiar na lotnisko z którego startujecie, oraz ew. na którym lądujecie.
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #539 dnia: Stycznia 26, 2009, 09:34:13 »
Mimo wszystko szkoda, że połączono te dwa tematy. Zastanawiam się tylko dlaczego? Przecież każdy pisał, że jest super i że coś nowego. Co innego zdjęcia, które czasem robione są z pieczołowitym przygotowaniem, scenerią, pogodą i samolotem, a co innego szybkie fotki z "niedzielnego lotu". Poza tym jeśli ktoś będzie chciał znaleźć jakąś trasę to będzie musiał przetrzepać topik o fotkach i w nich szukać - bez sensu - przecież to utrudnienie. A co z osobami które pierwszy raz wejdą na forum? W zamyśle pewnie  powinni posiadać już wiedzę w a priori, że właśnie w fotkach są  trasy fajnych lotów. Nie rozumiem tego posunięcia. Jakoś argument mnożenia tematów do mnie nie dociera skoro gdzie indziej mnoży się tematy jak leci.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2009, 09:42:12 wysłana przez kapulet »