Autor Wątek: Fotografie i filmy z FSX/P3D/MSFS  (Przeczytany 335227 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Fotografie i filmy z FSX/P3D/MSFS
« Odpowiedź #2025 dnia: Stycznia 08, 2023, 12:10:10 »
Kurde to latadło to jednak sztos! :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2027 dnia: Stycznia 14, 2023, 21:22:36 »
Screenshot wyglądałby tak samo zrobiony na GTX1080 czy jakimkolwiek innym w miarę współczesnym GPU, ale za 4090 w tytule dodatkowe punkty :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline bla

• *
« Odpowiedź #2028 dnia: Stycznia 15, 2023, 13:49:24 »
Chyba nie wyglądałby tak samo, bo zapewne chodzi tutaj o wykorzystanie efektów raytracingu, który jest dopiero od serii RTX 20xx, a który do MSFS został dodany dość niedawno.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2029 dnia: Stycznia 15, 2023, 14:20:00 »
Właśnie o to chodzi, że w MSFS nie ma żadnych efektów ray tracingu. To wszystko jest do osiągnięcia na każdej karcie graficznej z DirectX 11, po prostu MS/Asobo ma dobrych grafików, którzy dopieścili oświetlenie i efekty, a modderzy i 3rd party dołożyli swoje.

Jedyne co ostatnio zostało dodane z koszyczka nvidii, to obsługa DLSS i Frame Generator.

« Odpowiedź #2030 dnia: Stycznia 15, 2023, 15:00:14 »
Plus nakładki, dodatkowe filtry graficzne, które upodabniają obraz do rzeczywistości.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2031 dnia: Stycznia 15, 2023, 21:49:50 »
Nie ma czym się podniecać, serio. Screen edytowany na 100% :). To inny przykład edycji:

Oczywiście, MSFS to na pewno jest dziś no.1 pod względem grafiki (przynajmniej w 2D), z efektami nie do osiągnięcia w innych simach (no może DCS pod względem oświetlenia idzie w dobrą stronę). Ale to wciąż nie aż tak wygląda :).
« Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2023, 21:58:07 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline bla

• *
« Odpowiedź #2032 dnia: Stycznia 15, 2023, 23:22:41 »
Właśnie o to chodzi, że w MSFS nie ma żadnych efektów ray tracingu. (...)
Nie ma czym się podniecać, serio. Screen edytowany na 100% :). (...)

Ok, dzięki za info. Ja nie mam kosmicznej karty graficznej i maksymalne efekty nie są dla mnie widoczne. Więc uznawałem przez domniemanie, że to prawdziwy efekt na tych mitycznych kartach za $$$ po tych niedawnych zmianach w MSFS. Wygląda na to, że chyba dałem się w ten sposób skutecznie nabrać...

To inny przykład edycji: (...)
To zdjęcie już faktycznie przegięcie ;).

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2033 dnia: Stycznia 15, 2023, 23:37:07 »
Cóż, nigdzie nie napisałem, że na tańszej karcie przy takich ustawieniach będzie wystarczająco dużo fps ;)

Ale też nie wykluczam, że pierwszy obrazek również został przepuszczony przez jakiś upiększacz typu Adobe Lightroom. Delikatnie podbić kontrast, nasycić kolory i już wszystko wygląda lepiej.