Autor Wątek: CoD 4 i MW2  (Przeczytany 38932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: CoD 4
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 13, 2007, 10:44:06 »
Te które działają :D

Prawdopodobnie oba są ok.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

KILLER

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 13, 2007, 18:29:36 »
Ja gram na sterach 163.76 i gra śmiga aż miło. Mam WinFast'a GF7600 GT 256 MB DDR3 AGP.

« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 13, 2007, 19:26:41 »
CoD4. Erkejd, głupia strzelanka, nierealistyczna i wogóle. Ale jest przefenomenalna! Jak usiadłem o 1900 do tej gry to nie wyłączyłem komputera dopóki jej nie skończyłem :karpik. Owszem, jest krótka, co wg mnie jest jej jedynym minusem, ale intensywna. Świetnie opowiedziana fabuła, boskie wstawki (gdy mogliśmy ruszać tylko głową). O grafice się nie wypowiadam bo nie wypada, to samo strona audio. Poprostu jedna z najlepszych pozycji, w jakie kiedykolwiek grałem. I jeśli wyjdzie płatny dodatek, który dodaje "tylko" następne 6 godzin zabawy to go kupię w ciemno. Dla zasady.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 13, 2007, 23:05:15 »
Racja. Gra jest świetna, po prostu stary dobry cod. Warta swojej kasy a multi będzie się jeszcze przez conajmniej 2 lata dobrze trzymało.

ps. mimo że brak kar-a bawiłem się świetnie :)

ps2. odwołuję niniejszym swój pierwszy post
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #34 dnia: Listopada 14, 2007, 21:49:41 »
Właśnie jestem po pierwszym razie w CoD 4 multi.  :003:
Giercownia jest porażająca - takowego klimatu dawno nie widziałem.
Jak dotychczas - mało polskich serwerów, a te które są - strasznie zatłoczone.
Jedyne co przeszkadza to ta ciągła radio- gadanina w słuchawkach, ale cóż - w końcu to "Modern Warfare " przecież...

Panowie - może kiedyś umówimy się na wspólne "strzelanko" on - line?
Póki "Crysisa" nie dorwaliśmy.  :002:

Bis zum bitteren Ende.

« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 18, 2007, 16:52:08 »

Na mnie zrobiła wrażenie misja , gdzie  dwóch snajperów chyba SAS , ma zlikwidować
głównego  szwarc szefa  , przez swą odmienność , niesamowita jest wizja opuszczonego miasta ,
zwierzęta / wygłodniałe wilczury / , liście na wietrze , gra cieni i  realizm poruszających się postaci
/ MoH Airaborne może się schować / właśnie w tej misji widać to najlepiej ,
na oskara jest moment gdy leży się w trawie w kamuflażu snajpera , a wokół o metry  mijają cię
transportery i rozmawiający żołnierze specnazu .

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 18, 2007, 16:56:46 »
Dokładnie ta sama misja mi się najbardziej podobała. Coś pięknego.
F-16C Block50 driver...

KILLER

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 18, 2007, 19:59:20 »
Zgadzam się z Wami, misja WYPAS.... Grafa w grze jest niesamowita, a szczególnie to widać w tej misji. Shadery pokazuja tu swoją potęgę  :banan W ogóle klimat w tej grze jest super i śmię nawet powiedzieć że gra powinna zostać grą roku 2007 (oczywiście w kategorii FPP/FPS) :002:

syd

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 21, 2007, 00:36:08 »
Ta gra to sam miód. Jedyne co chcę dodać to pochwała dla twórców za świetną grafę przy na prawdę niewielkich wymaganiach sprzętowych. Panowie od Microsofta mogliby się pewnie nauczyć paru rzeczy przy robieniu kolejnego FS-a.

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #39 dnia: Listopada 21, 2007, 03:54:44 »
Ta gra to sam miód. Jedyne co chcę dodać to pochwała dla twórców za świetną grafę przy na prawdę niewielkich wymaganiach sprzętowych. Panowie od Microsofta mogliby się pewnie nauczyć paru rzeczy przy robieniu kolejnego FS-a.

Panie Syd, pańskie przeczucia są, jak najbardziej usprawiedliwione gdyż realnie vindows vista wymaga 64 megabajty pamięci statycznej ram i jakiś tam przedział pamięci wirtualnej związanej ze specyfikacją stronicowania. Karta graficzna jest w zasadzie zbędna biorąc po uwage możliwość napisania dedykowanych sterowników w assemblerze miast 200 krotnie wolnijszym C++ Tak wiem... to jest smutne, niemal tak samo, jak oferta TP sa.
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

syd

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Listopada 21, 2007, 11:57:15 »
Alive - nic nie zrozumiałem :P
Ale w poprzednim poście umknęła mi jedna rzecz, na którą chciałem zwrócić uwagę. Otóż jeśli ktoś przebrnął przez całe napisy (hehe wcale nie chodzi mi o dodatkową misję) to może zauważył, że muzykę do CoD4 skomponował pan o imieniu Harry Gregson-Williams. A nie jest to byle kto, tylko jeden z ważniejszych kompozytorów z Hollywood. Z pod jego ręki wyszły takie rzeczy jak "Człowiek w Ogniu", "Twierdza", "Madagaskar" czy chyba najbardziej znane "Królestwo Niebieskie". O ile jego partytury nie są uważane za wybitne (jak np. Zimmera, z którym zresztą Gregson-Williams współpracował przez parę ładnych lat) to ma on w tej chwili naprawdę solidną pozycję w świecie muzyki filmowej. Wcześniej zajmował się też Metal Gear Solid 2. Ciekawe więc czy są to tylko pojedyncze "romanse" ze światem gier czy też kierunek w jakim będą szli zarówno twórcy gier jak i muzyki (na razie :) ) filmowej.

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Listopada 24, 2007, 10:19:48 »
Z pod jego ręki wyszły takie rzeczy jak "Człowiek w Ogniu", "Twierdza", "Madagaskar" czy chyba najbardziej znane "Królestwo Niebieskie".
Jeszcze "Spy Game".

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Listopada 24, 2007, 10:30:13 »
Jak to QRA w Codzie 4 nie ma Kar'a ?
To jak uKARać kufajmana za bezczeszczenie niemieckiego munduru ?

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
« Odpowiedź #43 dnia: Listopada 24, 2007, 10:34:14 »
No właśnie to dziwna sprawa. Skoro w multi na którymś tam levelu można mieć Stg-44, to dlaczego nie Mausera :-?.
ZenoPL

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #44 dnia: Listopada 24, 2007, 11:18:42 »
Jak to QRA w Codzie 4 nie ma Kar'a ?
To jak uKARać kufajmana za bezczeszczenie niemieckiego munduru ?

Herr Schmeisser,
Zasadniczo niemieckego munduru zbeszcześcić się nie da w tym odcinku.
Co najwyżej herbaciarski tudzież farmerski.
Ale  fakt - przynajmniej w multi można ukarać kufaję za pomocą jedynego słusznego sprzętu:

Dostępny tylko dla generałów!  :002:

Z innej beczki - zakupiłem specjalnie pod CoD4 myszkę Saitek GM3200.
Nijak się nie mogę przyzwyczaić.  :006:
Używa ktoś z Kolegów tego sprzętu?

Bis zum bitteren Ende.