Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133468 razy)

Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #855 dnia: Listopada 01, 2008, 21:24:50 »
Jeżeli kolega ma kłopot z Trackir to należy ściągnąć jedynie  nowe sterowniki (Update ---> Check for game updates)

poko24

• Gość
« Odpowiedź #856 dnia: Listopada 02, 2008, 08:53:03 »
Nie tyle co ściągnąć nowe sterowniki ze strony naruralpoint, a po prostu sprawdzić aktualizacje gier (tak jak napisał Galimex) - Check for game updates w upper-menu TIRa.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #857 dnia: Listopada 02, 2008, 09:15:18 »
X52
Wejdź w Options --> zakładkę Controls i rozwiń okienko Category i zmień z "All" na "Axis". I dalej sprawa jest prosta - wybierasz pion dla Saitek X52, szukasz w poziomie "collective" i klikasz w miejscu gdzie się krzyżują. Lepiej najpierw kliknąć przycisk Clear, a dopiero potem Add (bo chyba można podpisać więcej osi pod jedną funkcję na tym samym kontrolerze) i poruszyć przepustnicą. Powinna wyskoczyć odpowiednia oś w okienku, a jeżeli nie wyskoczy to można przypisać ją ręcznie rozwijając okienko (pokaże wszystkie osie kontrolera) i wybrać bodajże AxisZ (Oś Z). I voila! Napisałem to na pamięć (nie ma mnie w domu), więc może pomyliłem jakieś nazwy.

Ale uwaga. Mam też inny problem z profilerem Saiteka. BS ma kombinacje klawiszowe z prawym ALTem. Jeżeli w Windowsie nacisnę ten ALT to rozwija mi się menu w lewym górnym rogu aktywnego okna. Chyba to samo się dzieje, gdy jestem w BS. Naciskając np. strzał (RALT + SPACE) nic nie dzieje, a i reszta klawiszy przestaje działać. Muszę wcisnąć ENTER, by znowu odzyskać władzę nad simem. Trochę to denerwuję. Czy ktoś wie jak wyłączyć w Windowsie funkcję dla prawego ALTa?

« Odpowiedź #858 dnia: Listopada 02, 2008, 18:57:39 »
Dzięki za pomoc. Teraz działa wszystko tak jak chciałem.
A oto screen z wczorajszej podróży

Nie wiem czy to był błąd ale mogłem śmigłowcem normalnie latać.

« Odpowiedź #859 dnia: Listopada 02, 2008, 19:08:00 »
To nie jest błąd ponieważ kamov nie jest konwencjonalnym wiropłatem, ale co do możliwości latania w takim stanie to nie do końca się z tobą zgodzę.
Naturalnym w tym przypadku kłopotem jest utrata stateczności i manewrowości no i oczywiście zepsuta hydraulika.
Reasumując w takim stanie daleko nie zalecisz  :118:

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #860 dnia: Listopada 02, 2008, 21:48:26 »
 :karpik
11:05 PM

« Odpowiedź #861 dnia: Listopada 03, 2008, 00:27:40 »
Wirniki w sumie są całe - w końcu ten kamowek powinien móc latać bez belki ogonowej.

bh91

• Gość
« Odpowiedź #862 dnia: Listopada 03, 2008, 09:23:15 »
W sumie to nawet ognia nie powinno być bo to za daleko od zbiorników paliwa. Jaka hydraulika? Chyba do statecznika pionowego bo nic wiecej tam nie ma poza komputerami i awioniką, a podobno bez ogona można wylądować sobie jeszcze bo kontynouowanie lotu jest nie wskazane... Skąd ty masz taką lewą wiedze o ka-50?

W sumie to amerykańce ląduja f-15 bez skrzydła to czemu ka-50 miałby tego niezrobić bez ogona? :D wszystko co potzrebne zostało na miejscu :D

I jeszcze prośba do was (szczęśliwych posiadaczy BS). Może mi ktoś nakręcić filmik i wysłac albo wstawić na YT? Chodzi mi o pracę podwozia (tylnego) - wiem, że sie składa i wsuwa do środka troszke, ale jak by ktoś to mógł nagrać - w całym internecie chyba nie ma filmiku jak to wygląda z bliska... Potrzebne do testów podwozia makietowego :D

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #863 dnia: Listopada 03, 2008, 13:23:22 »
oglądaj w wysokiej rozdzielczości :

http://pl.youtube.com/watch?v=rF-UpCmjxRo&fmt=18

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #864 dnia: Listopada 07, 2008, 08:12:56 »
Najnowszy filmik (taka reklamówka sima) Glowing Amraama, warto zobaczyć.

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=33275
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #865 dnia: Listopada 08, 2008, 19:59:14 »
Pozwolę wstawić sobie screena z moich igraszek :D

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #866 dnia: Listopada 08, 2008, 20:08:49 »
witam
Na Arcade to my tutaj nie latamy,"full real" ale życzę powodzenia.... w nauce tego "ptaszka" :-)

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #867 dnia: Listopada 08, 2008, 20:11:41 »
witam
Na Arcade to my tutaj nie latamy,"full real" ale życzę powodzenia.... w nauce tego "ptaszka" :-)

Wiem, wiem puki póki nie dojdzie joy(Saitek Aviator) do domciu a przez zbliżające się święto niepodległości poczta będzie miała opóźnienie, to na swoim szrocie nie mam co zaczynać (choć spróbowałem). Gra jest dość trudna i samo odpalenie wirników zajęło mi bite 12minut :)
« Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2008, 20:31:51 wysłana przez some1 »

« Odpowiedź #868 dnia: Listopada 08, 2008, 20:57:52 »
Nawet przy użyciu super dżoja latanie w realu jest dosc trudne
Dobrze , że jest  autopilot , które wspomaga latanie
Bez niego tak można rozbujać maszyne , ze traci się nad  nią kontrole

poko24

• Gość
« Odpowiedź #869 dnia: Listopada 09, 2008, 10:44:38 »
Mam super joya (X52 + TrackIR4Pro, pedały) i się lekko zawiodłem. Szczerze myślałem, że będzie trudniej opanować maszynę. Nie znam jeszcze dobrze obsługi wszystkich systemów (jak wykonać NAV FIX point, DATALINK), ale latanie nie sprawia mi większych problemów. Jeżeli ktoś z Was latał dużo śmigłowcami w FSX, to tu poczuje się jak ryba w wodzie. FSX ma "nieprzewidywalny" model lotu, szczególnie gdy chciałeś by śmigłowiec zaczął lecieć do tyłu - tutaj wiesz od razu jak zachowa sie maszyna.
Cały sim jest super, choć ma małe niedoróbki (błędy graficzne, błędy na mapie i wciąż niezadowalające AI). Ale jako fan serii zamierzam kupić obydwie wersje BS. Minusy nie przesłonią plusów.

Acha, jeżeli ktoś ma problem z poprawnym działaniem profila na joyu, gdzie kombinacja wymaga wciśnięcia prawego alta, to lepiej od razu przypisać funkcję guzika bezpośrednio w grze.