Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133431 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

vympel

• Gość
Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #90 dnia: Listopada 24, 2007, 15:42:34 »
To będzie gratka! Ciekawe w oparciu o co nadali tę licencję? Jeżeli realizm a nie tylko kwestia reklamy to uo ho ho! Tylko czekać! :002:
Bądź co bądź mój obecny laptop zapewne tego sima nie udźwignie, więc do czasu wydania BS, trzeba będzie się zaopatrzyć w nowy sprzęt.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Listopada 25, 2007, 14:30:09 »
(...)trzeba będzie się zaopatrzyć w nowy sprzęt.
Definitywnie. Tylko lepiej poczekac do wydania, zeby wiedziec jaki bedzie "akuratny" ;)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Listopada 25, 2007, 14:47:52 »
Mam nadzieję, że mój mi wystarczy, nie będę przecież kupować sprzętu dla każdego nowego sima :|

poko24

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Listopada 25, 2007, 14:59:39 »
Mam nadzieję, że mój mi wystarczy, nie będę przecież kupować sprzętu dla każdego nowego sima :|
No oby! Dla kazdego moze nie. Dla FSXa nie ma co. I tak zawsze bedzie za slaby (Micro$hit, ehh). Dla DCS chyba bedzie warto.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Listopada 25, 2007, 15:02:55 »
Właśnie m.in. dla FSX kupiłem obecną maszynę ;) Niestety faktem jest, że nie ma obecnie sprzętu któremu FSX nie dałby rady ;)

Don Wieslawo

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Listopada 27, 2007, 21:22:51 »
Jednej rzeczy nie rozumiem -skąd taka zmiana priorytetów ? !. Gdzie się podziały samoloty myśliwskie i walki w powietrzu ?
Po jakim czasie pojawi się wreszcie Su-27 czy MiG-29 ?,

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #96 dnia: Listopada 27, 2007, 21:28:41 »
Uzasadnienie padło kilka stron wcześniej. Za dużo nowości w stosunku do pierwowzoru plus pewnie odcięcie się od Ubikacji.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #97 dnia: Listopada 27, 2007, 21:42:44 »
Zastanawia mnie jedna rzecz. Specyficzny charakter działań z użyciem śmigłowców powoduje, że korzystają one z wszelkich dostępnych osłon terenowych. Bolączką dużej części simów jest nieprawidłowa skala maszyn latających w stosunku do obiektów naziemnych, głównie budynków i drzew. Wydaje mi się, że chociaż w Lockonie nie rzucało się to w oczy aż tak bardzo jak w iłku, to jak przesiądziemy się w wiertolot może być trudno ukryć się np za lasem, bo śmigłowiec może być od niego wyższy. Co o tym sądzicie?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Listopada 27, 2007, 21:46:32 »
Problem z tym, że o ile dobrze na forum DCS doczytałem, to AI nie będzie na las reagować :/

Don Wieslawo

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Listopada 27, 2007, 22:14:33 »
To odcięcie sie od UB to tylko spekulacja -bo przecież trudno sobie wyobrazić  sytuację że samoloty flyable z LO i FC w ogóle się nie pojawią.Podejrzewam że wielu "pilotów" juź w tej chwili jest zawiedzionych taką perspektywą.Myślę że w interesie ED leży pilne wydanie modułów samolotów bojowych z LO i FC, faktem jednak jest że ich nawet nie ma w zapowiedziach,Ka-50,potem AH-64 a na końcu A-10.jest to bardzo przykre.Grę zdominują śmigłowce i samoloty szturmowe o ile pojawi sie kolejno Su-25T.   

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: Listopada 27, 2007, 22:53:02 »
Z tego co widzę zapowiadajacy się park maszyn do latania online pozwoli na ich współdziałanie w takich misjach jak C-SAR lub bliskie wsparcie wojsk własnych , bo dogfight to raczej profanacja :002: ..... no chyba że  przechwytywanie przez np. A-10 wolno lecących celów czyli śmigłowce. 
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #101 dnia: Listopada 27, 2007, 23:21:25 »
To odcięcie sie od UB to tylko spekulacja -bo przecież trudno sobie wyobrazić  sytuację że samoloty flyable z LO i FC w ogóle się nie pojawią.Podejrzewam że wielu "pilotów" juź w tej chwili jest zawiedzionych taką perspektywą.Myślę że w interesie ED leży pilne wydanie modułów samolotów bojowych z LO i FC, faktem jednak jest że ich nawet nie ma w zapowiedziach,Ka-50,potem AH-64 a na końcu A-10.jest to bardzo przykre.Grę zdominują śmigłowce i samoloty szturmowe o ile pojawi sie kolejno Su-25T.  

Dramatyzujesz, może się okazać, że misje coop w wykonaniu kilku Kamovów będą równie ekscytujące co pukanie się z rakiet na dogu. Co do samolotów które wymieniłeś to wcale się nie zdziwię jak się nie pojawią. Skupią się tylko na śmigłowcach. może kiedyś na szturmowcach, ackzolwiek mojego Ropucha też nie będzie :(. Wzięcie i tak będzie, bo to jedyny sim o śmigłowcach ostatnich lat, w dodatku jest tam Kamov!. Dla większości to wystarczający powód do kupienia. A Ci którzy lubia suszarki, cóż, będą musieli zostać przy LO. czarny scenariusz ale prawdopodobny. Jak będzie to zostanie, nei ma sensu teraz o tym pisać. Trzeba cierpliwie poczekać do premiery, a dalej się zobaczy.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #102 dnia: Listopada 28, 2007, 15:34:39 »
Dramatyzujesz, może się okazać, że misje coop w wykonaniu kilku Kamovów będą równie ekscytujące co pukanie się z rakiet na dogu.

Mazaku , nie obrażaj cooperative'a  :021:. Gdybym miał się określić i  gdzieś zaklasyfikowac to  już prędzej do miłośników suszarek właśnie, ale jeśli Bozia da to kupię sobie tego Black Sharka z Kamovem. I to nie dlatego że lubię wiatraki , tylko dlatego,że jest wreszcie szansa na klimaciarskie właśnie loty - dobre misje  np ze sprzątaniem konserw na ziemi. Sam zobaczysz że mimo miłości do Ropucha wsiądziesz do "trzepaczki" popolować na tanki i inne żelastwo . W misji będzie konkretny cel. Może nastąpi wreszcie okres kiedy ludzie odnajdą dobrą zabawę w wykonaniu jakiegoś konkretnego zadania w misji a nie tylko w lataniu dookołą czyjegoś ogona jak pies za suką,  gdzie jedyny cel to jak najwięcej razy zabić przeciwnika -czytaj:- jak najwyżej w tabeli statystyk zająć miejsce , co akurat jak dla mnie ekcsytujące na dłuższa metę raczej nie jest  :004:
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #103 dnia: Listopada 28, 2007, 16:44:17 »
Edel kolejny raz udowodniłeś, że jesteś godzien miana forumowego Wieszcza, może twoje słowa nie w takim stylu jak kiedyś pisane, ale wciąż niezbadane pokłady mądrości z twych ust płyną :D. Ja napewno wsiądę to wiatraka, napewno zapoluje w nim na FISia (aczkolwiek trudne może być, bo FIS "źwierze" na wymarciu :P) [; i napewno będę się dobrze bawił. A obrażać nikogo nie chciałem. Poza tym Edel w moich misiach zawsze miałem cel  :118:. podobnie jak Ty też to zakupię, bo na FC się nie zawiodłem  :020:

« Odpowiedź #104 dnia: Listopada 28, 2007, 19:25:36 »
Ja napewno wsiądę to wiatraka, napewno zapoluje w nim na FISia (aczkolwiek trudne może być, bo FIS "źwierze" na wymarciu :P)

Oj zdziwiłbyś się . Oni są , co prawda jak ci zaklęci pod Giewontem rycerze, ale są zwarci i gotowi w razie "W". Trochę w uśpieniu, ale są :020:
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php