Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poko24

• Gość
Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #120 dnia: Grudnia 22, 2007, 14:06:20 »
Ja już dłużej nie mogę czekać na DCS. To jak oglądanie cukierków na wystawie. Ba, nawet bardziej kuszące.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #121 dnia: Grudnia 22, 2007, 14:15:23 »
Przestaw się psychicznie tak jak ja. Obecnie już nie czekam, nawet lepiej jak wyjdzie pózniej, większa szansa, że będe miał kasę na orczyk, bez którego podobno bida z nędzą ;)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #122 dnia: Grudnia 22, 2007, 18:27:09 »
Nie ma co przesadzać. Co prawda przywykłem już do dobrodziejstw orczyka i oczywiście jest to najlepsze możliwe rozwiązanie, jednak nie widzę problemu w lataniu wiertolotem przy pomocy dobrej kołyski na przepustnicy. Ta od x45 (lub od Thrustmastera Topguna) jest wystarczająco wygodna i dokładna, co prawda ręce są bardziej zajęte (trzeba trochę większej sprawności manualnej żeby obsługiwać kołyskę i resztę przycisków/pokręteł na przepustnicy, ale z całą pewnością da się nieźle polatać. Natomiast rozwiązaniem niewystarczającym jest dla mnie wersja ze skrętną rączką, nawet w samolocie bolał mnie od tego nadgarstek, w śmigłowcu to byłaby męka, ale są tacy, co preferują to rozwiązanie.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #123 dnia: Grudnia 22, 2007, 18:30:22 »
Ja bym tam wam raczej radził zacząć ćwiczyć trafianie w klawisze na klawiaturze nosem, bo łapy i nogi będziecie mieć zajęte :118:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: Grudnia 22, 2007, 18:38:37 »
Ołówek w zębach będzie wygodniejszy ;)

« Odpowiedź #125 dnia: Grudnia 22, 2007, 18:42:55 »
Ja bym tam wam raczej radził zacząć ćwiczyć trafianie w klawisze na klawiaturze nosem, bo łapy i nogi będziecie mieć zajęte :118:

Znaczy teraz tak: - w realu pilot śmigłowca ma sprawny manualnie nos? :020:
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Don Wieslawo

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: Grudnia 22, 2007, 21:00:43 »
Przyzwyczaiłem sie do klawiatury ! ,Czy to oznacza że w nowej grze nie będzie takiej opcji ?

« Odpowiedź #127 dnia: Grudnia 27, 2007, 14:00:08 »
Mnie się marzy, aby oprócz dopracowanych modeli zrobili coś z tymi burozielonymi teksturami terenu. Odnoszę wrażenie że są stanowczo zbyt monotonne i dają efekt "zlewania" się w jedną całość utrudniającą wypatrzenie szczegółów terenu. Z własnego doświadczenie wiem, że wypatrzenie lotniska z wysokości kilku tysięcy metrów w dobrych warunkach pogodowych nie jest żadnym problemem, a w Locku często mi się zdarza wiszenie 15nm od pasa i problemu z jego wypatrzeniem, bo kompletnie zlewa się z resztą terenu. Miło byłoby, gdyby coś w tym temacie poprawili. Miasta również nie odznaczają się jakoś szczególnie, wszystko sprawia wrażenie, jakby znajdowało się dokładnie na tym samym podłożu.

Bedziesz zadowolym graczem Black Shark ! :D

« Odpowiedź #128 dnia: Grudnia 27, 2007, 14:03:20 »
Przyzwyczaiłem sie do klawiatury ! ,Czy to oznacza że w nowej grze nie będzie takiej opcji ?

Oczywiscie bedzie taka opcja.

NP: LeftCtr + "X", LeftAlt + "X", RightAlt + "X", LeftCtrl + "X" - "X" np. Literka "C".

Masz wlasciwie trzy opcje: Joystick ( HOTAS ), Klawiatura lub Myszka.

Pozdrawiam!

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Grudnia 27, 2007, 14:52:10 »
Pewnie co częściej używane opcje będziesz miał łatwo dostępne na klawiaturze, jak np. podwozie pod literką "g", ale większość "guziczków" łatwiej będzie klepnąć myszą niż uprawiać gimnastykę w postaci naciskania czterech klawiszy naraz i to takich co są rozmieszczone po przekątnej klawiatury  :003:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #130 dnia: Grudnia 28, 2007, 12:51:38 »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #131 dnia: Grudnia 28, 2007, 13:12:01 »
Wyglądają cudnie  :shock: Jeśli cała reszta ma stać na podobnym poziomie to warto poczekać trochę dłużej.

Antka dalej nie poprawili  :118:
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: Grudnia 28, 2007, 14:16:21 »
Taaaaa ,bez dwujajowca nie ma co instalować nawet ............... Kusch z tym nastawieniem psychicznym podobnie jak u mnie ,inaczej przetrawić tego czekania się nie da.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: Grudnia 28, 2007, 14:55:45 »
Z tym dwujajowcem to nie do końca będzie tak różowo. Zgodnie z zapowiedziami pierwsza cześć DCS nie będzie miała wsparcia ani dla multicore, ani dla SLI czy CF.  :118:
Patrząc na nowe screeny można wywnioskować, że do czasu wyjścia kolejnego modułu DCS (w którym już owe technologie mają być wspierane) nie będzie na świecie komputera który to ustrojstwo pociągnie.  :karpik :karpik :karpik

Może warto jednak kupić tego celerona 65nm? To jedyny proc który daje radę > 6GHz.  :021: :021: :021:
DCS/FSX/AC/pCARS

empeck

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 28, 2007, 15:37:31 »
Do bani. Pilot nie ma dziurek w nosie.  :003: