Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133448 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #210 dnia: Marca 05, 2008, 23:43:00 »
Napisałem do Chizha i odesłał mnie do Wagsa (teraz chyba on pociąga za sznury markietinga, albo już mu się znudziłem :D). Oryginalna treść PW do Wagsa, tłumaczenie Some1 :D

Hello,

How is the work going with BS manual? Will it be posible for us to revceive some parts of it earlier so we could translate it for the Polish community? Of course we can assure you that nothing will be released without ED approval.

We corresponded with Chizh and he sent us to you in this matter.

Earlier messages to Chizh, when the manual wasn't ready:

"I have got request to all of Eagle Dynamics Team. Is there a possibility to share a copy of BS manual, we would like to translate it for polish society. Ofcourse we will do it as proffesional as we can (we are hobbist with wide knowledge in this matter and will consulting with real proffesionals), free of charge and only for polish part of LockOn community assembled on our forum (www.il2forum.xt.pl).
I would like to brag that thanks to our site the addition "Flaming Cliffs" have bought more than 30 people despite the fact that more than half Poles do not own credit cards which enable the only possibility buying the product abroad.
I think a polish translation of the manual would increase number of ED clients in ower country. I ensure and promisse You that this manual or any other informations posted in it will not be share for anybody untill the "Black Shark" release."

Best Regards,
Kusch

Odpisał:

Hi Kusch,

As mentioned before on the forums, we pan to release the manual prior to game release.

-Matt

W wolnym tłumaczeniu fakju :D :D Stop! Kusch kontroluj się co ty do diabła sobą reprezentujesz  :118:

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #211 dnia: Marca 05, 2008, 23:45:43 »
To nie jest jakiś 'bot' starej generacji ?  :121:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #212 dnia: Marca 06, 2008, 00:19:34 »
Kusch masz być taki jak w tym filmie od 2:10 :D

http://pl.youtube.com/watch?v=CTJhyOLMNQI&feature=related
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #213 dnia: Marca 06, 2008, 08:03:53 »
Będe, będe jak Tommy Lee Jones w Sciganym :D, Jak rekin od 2:05 :D

http://www.youtube.com/watch?v=tm2s5mPSp4M&e

poko24

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: Marca 06, 2008, 08:15:42 »
Mysle ze im wiecej gier ED sprzeda w Polsce tym wieksze szanse na polski manual...
Więcej gier sprzeda się w Polsce, jeżeli ED wyda polski manual (lub MY za darmo).

Wags uważa, że jesteśmy cieniasy i tyle... Dbają o to, by produkt był jak najbardziej fachowy. Musi być tłumaczony przez ludzi blisko związanych z tematem w życiu zawodowym - profesjonalistów. Sam na forum zachowywałem się bardzo nieprofesjonalnie wielokrotnie dając temu wyraz, dlatego osobiście nie powinienem starać się o kopię. Ale Kusch? Ma sporą reputację na forum. Widać jego duże zainteresowanie tematem lotniczym. Uważam Kusch, że musiałbyś najpierw się im przedstawić (może nawet dać na to jakiś dowód - może być ściemniony, bo i tak tego nie sprawdzi nawet 'all mighty'), że jesteś człowiekiem z branży lotniczej. Lub musiałbyś znaleźć osobę znaną już przez ED, która za Ciebie poręczy. Musiałbyś ich w ten sposób próbować przekonać, nawet poprosić o podpisanie lojalki. Wtedy byłaby możliwość otrzymania manuala wcześniej i później przypieczętowaliby go swoim logo. Teraz to i tak bez znaczenia i dlatego tak Wags napisał. Jest już taka pora, że za moment dostęp do manuala będzie powszechny i nawet Burkina Faso sobie będzie mogła go przetłumaczyć (jeżeli znajdą tam jakiś komputer z internetem).

Wizerunek ED w moich oczach słabnie - nic na to nie poradzę -  taka ich strategia, sami są sobie winni. Mieliby się tym przejmować? Nie. Inne kraje europejskie już tłumaczą. Polska? Poland? Kraina Pól? A to w ogóle leży w Europie? Ile tam ludzi mieszka? Tyle co w Luxemburgu?

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #215 dnia: Marca 06, 2008, 08:20:06 »
Oj Poko, Poko, gdybyś ty wiedział...To stwierdziłbyś iż oprócz manula powinienem dostać od nich kopię DCS'a z złotymi insygniami i własnoręcznymi podpisami, więc wybacz, że twój post skomentuję milczeniem ;)
Teraz to ja będe czekał, aż oni przyjdą do nas :D

poko24

• Gość
« Odpowiedź #216 dnia: Marca 06, 2008, 08:25:27 »
No właśnie. Wizerunek spada, bo gdyby wykazali jakąś inicjatywę, pomyśleli że to jednak spory kraj, gdzię nie wszystcy sprawnie władają miedzynarodowymi językami - dopiero od niedawna w Unii - zobaczyli by $$ i dostaliby kolejny silny rynek (który ciągle rośnie). Może $$ to nie tyle co $$$, ale zawsze coś.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: Marca 06, 2008, 08:27:12 »
A może Sundowner i Some1 daliby radę też? Nie znam ich profesji. Ja jestem tylko amatorem.

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #218 dnia: Marca 06, 2008, 11:02:11 »
No tak ,zapomniałem dodać ze chęci muszą być tez ze strony ED ale widać jak jest.
Co do pojmowania nas przez innych na świecie a szczególne tych za wielka woda ...... po Iraku mam za słabe nerwy żeby komentować te sprawy .Tłumaczenie zrobimy mimo wszystko szkoda ze nie ma  póki co możliwości żeby zaczac wcześniej (przed wydaniem DCS) no chyba ze się coś w tej materii zmieni .......
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #219 dnia: Marca 06, 2008, 11:20:33 »
Niemcy to po USA najwiekszy rynek "multi-media" na swiecie. Wiec dla ED wielka szansa.

Co do prztlumaczenia Black Shark`a na polski przed oficjalnym wyjsciem gry to moim zdaniem nie stanie sie to.

Co do nastepnych modulow po BS, to moze sie cos zmieni. Mozecie byc sobie temu pewni ze wspieram ideje polskiego manualu w modulach DCS.

« Odpowiedź #220 dnia: Marca 06, 2008, 11:41:31 »
A po co nam do licha ciężkiego tłumaczenie???
Panowie piloci nie znają języka to radzę za bierki się zabrać :021:.

Masz 14 dni na bierki
Kusch

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #221 dnia: Marca 06, 2008, 11:58:44 »
A po co nam do licha ciężkiego tłumaczenie???
Panowie piloci nie znają języka to radzę za bierki się zabrać .
....po co? Po to żeby dać szanse innym .Ja sobie poradze tak jak grupa osób na tym forum ...... samo forum jest również po to żeby sobie pomagać .Jednak "obsługa" BS  może być nieco skomplikowana w terminologii i lepiej przetłumaczyć niż rozpisywać 100 tematów pomocy na forum.
Skoro jednak znasz tak dobrze terminologie ang.-techn w takim razie nie masz się co martwic że będziesz musiał zajrzeć na dział poświęcony DCS i jego zagadnieniom a który na pewno powstanie w przyszłości .
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #222 dnia: Marca 06, 2008, 12:44:46 »
Groove, nie chodzi o tłumaczenie gry, a manuala i to na użytek naszej społeczności a nie wydawcy.
Dzięki za wsparcie  :001:
« Ostatnia zmiana: Marca 06, 2008, 12:53:54 wysłana przez Kusch »

poko24

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Marca 06, 2008, 14:17:59 »
Jezeli ma byc na uzytek tylko naszej spolecznosci, nic dziwnego, ze nie chca dac. Ja myslalem, ze chcecie zaoferowac zrobienie polskiej wersji, by udostepnic ja na stronie ED, ewentualnie wrzucic na plyte z gra. Ale zespol musialby sprawdzic wpierw bledy, itd. Musimy najpierw dokladnie okreslic czego chcemy. Tlumaczenie samej gry zajeloby mniej czasu niz samego manuala - tak uwazam.

Lepiej poprosic ich o jakis fragment manuala z nieistotnymi informacjami, by nic powaznego (o co mogliby miec pretensje) nie wycieklo w swiat. Niech sprawdza szybkosc i fachowosc wykonanego tlumaczenia dzialu. Ewentualnie pozniej, jezeli test bedzie oceniony pozytywnie, mozna wyjsc z propozycja podpisania lojalki, ze wszystkie informacje beda trzymane w tajemnicy przez ludzi zajmujacym sie tlumaczeniem. Chyba zle zaczelismy. Teraz moze byc juz za pozno.

« Odpowiedź #224 dnia: Marca 06, 2008, 14:22:25 »
Myslalem o manual jak mowilem o grze.