Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133427 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

||**Boberros**||

• Gość
Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #315 dnia: Kwietnia 20, 2008, 14:36:10 »
Ja zrozumiałem połowa 2008, ale jak zwykle nic nie obiecujemy.  :011:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #316 dnia: Kwietnia 20, 2008, 14:43:02 »
A faktycznie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #317 dnia: Kwietnia 20, 2008, 15:38:47 »
Raczej 2009, 2010... no może 2011... czyli wtedy gdy będzie AH-64, wtedy coś sie będzie dziać... wtedy to będzie warte mojej uwagi  :118:

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #318 dnia: Kwietnia 20, 2008, 17:04:22 »
Cierpliwość jest cnotą, a płacenie za dostęp do Area51 to frajerstwo  :118:

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #319 dnia: Kwietnia 20, 2008, 17:40:49 »
Jestem pewien na 100%, że gra wyjdzie w 2009 a data 2010 jest w zupełności śmieszna ponieważ żadna firma nie zaczynała by kampani reklamowej 2 lata wcześniej.
Bo po pierwsze na początku ludzie by się bardzo nakręcili ale już po roku nikt by o tym nie pamiętał.
A po drugie w roku 2010 tytuł black shark pod względem graficznym będzie przeciętniakiem  :003:.
Moim zdaniem jest to albo chwyt marketingowy albo umyślne zabezpieczanie się na wypadek gdyby znowucoś się im skiełbasiło.

« Odpowiedź #320 dnia: Kwietnia 20, 2008, 17:56:46 »
Data premiery przeciąga się ale trzeba zrozumieć, że będzie to pierwsza taka gra na rynku, która ma bić na głowę nawet Falcona.
Pokładane są w niej wielkie nadzieje i na pewno producenci nie chcą zawieść. 
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #321 dnia: Kwietnia 20, 2008, 18:02:54 »
Odkąd wydano Falcona 4.0, tą dekadę temu, każdy sim wojskowych maszyn jest reklamowany jako "ten który będzie bił na głowę Falcona". Szczerze, jakoś żadnemu do tej pory sie to nie udało, ani Jane's, ani ED - z 3 tytułami od tego czasu ! Teraz też tak nie będzie bo raz - nie ma nadal dobrej kampanii, dwa - nie ma w ogóle myśliwców !

« Odpowiedź #322 dnia: Kwietnia 20, 2008, 18:03:19 »

Nie zawsze takie odwlekanie na dobre wychodzi. Rozbudza się tylko nadzieję swoim "dążeniem do perfekcji" a potem właśnie przez to często jest zawód. Analogiczna sytuacja - STALKER (dobra gra, ale większość graczy spodziewała się czegoś lepszego jak na takie cyrki z datą wydania). O Duke Nukem Forever to już nawet nikt nie pamięta. ;) Ot takie luźne skojarzenia.

Ale dodam, że generalnie popieram tą strategię bo nie oczekuję nie wiadomo czego...

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #323 dnia: Kwietnia 20, 2008, 18:15:48 »
Data premiery przeciąga się ale trzeba zrozumieć, że będzie to pierwsza taka gra na rynku, która ma bić na głowę nawet Falcona.

Nie chcieli zawieść przy FC, a wyszła KUPA, a było to reklamowane jako bardzo realistyczny itd.

Odkąd wydano Falcona 4.0, tą dekadę temu, każdy sim wojskowych maszyn jest reklamowany jako "ten który będzie bił na głowę Falcona". Szczerze, jakoś żadnemu do tej pory sie to nie udało, ani Jane's, ani ED - z 3 tytułami od tego czasu ! Teraz też tak nie będzie bo raz - nie ma nadal dobrej kampanii, dwa - nie ma w ogóle myśliwców !

O tą "lepszość" BS nad F4 chodzi zapewne o realizm, grafikę. A z tym jeśli będzie dobrze zrobione to spokojnie wygra z F4 - który ma ot ładną kabinę 3D, a reszta wizualna leży i kwiczy.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #324 dnia: Kwietnia 20, 2008, 18:18:56 »
Wiesz, Red Viper u mnie ładniej wygląda niż Flaming Cliffs, o szybkości działania nie wspominając - wątpię aby Black Shark u mnie wyglądał i działał lepiej niż FC.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #325 dnia: Kwietnia 20, 2008, 18:52:50 »
Wiesz, Red Viper u mnie ładniej wygląda niż Flaming Cliffs...

Z zupełnie pozbawionej złośliwości, niepohamowanej, palącej mnie ciekawości zapytam - co zrobiłeś że masz tak pięknego Falcona, czy też może tak brzydkie FC? Kilka razy usiłowałem podejść do F4 (AF + RV) i  o ile kokpit 3D jest jak najbardziej bez zarzutu, to to co wyziera zza owiewki skutecznie mnie do tej pory odrzucało, a żałuję bo naprawdę chciałbym wejść w światek Falcona. Niestety tekstur terenu rodem z Wings over Vietnam i kompletnego braku poczucia przestrzeni nie jest mi w stanie zrównoważyć nawet najwierniej oddana awionika. Sundowner czy mógłbyś wrzucić kilka screenów jak u Ciebie wygląda RV? Może trzeba oprócz podstawki i RV wrzucić coś jeszcze, aby ta gra przybrała akceptowalny poziom grafiki? Oczywiście nie biorę dosłownie tego, że może wyglądać jak FC. Wystarczyłaby mi nawet grafika na poziomie Iłka, byle tylko czuć, że faktycznie przemieszczam się z dużą prędkością, a nie tylko poruszam modelem 3D po ekranie.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #326 dnia: Kwietnia 20, 2008, 19:11:41 »
Możesz zacząć od tekstur Hitiles ;)

Flaming Cliffs u mnie wygląda brzydko bo blaszak lekko wiekowy, a mniej niż 30 fps nie toleruję w symulacjach bojowych. Zdjęć z RV tobie nie pokażę w tej chwili, bo mam akurat zainstalowany OF, który zresztą źle nie wygląda.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #327 dnia: Kwietnia 20, 2008, 19:27:47 »
Poszukałem w google screenów z teksturami Hitiles i widzę, że efektu o którym myślę nie usuwają. To nawet nie chodzi o samą jakość tekstur, F4 ma taki dziwny efekt, który do tej pory spotkałem również w serii "Wings Over..." powodujący, że czuję się jakbym latał w jakimś zamkniętym pudełku niewielkich rozmiarów, a nie w przestrzeni imitującej rzeczywistą. Przestrzeń w F4 jest jakaś taka nieruchoma, zastygła, pozbawiona powietrza - nie potrafię tego inaczej nazwać, ale z pewnością nie jest to tylko kwestia jakości tekstur, bo przecież takiemu np Condorowi też wizualnie do FC daleko, a ów efekt w nim nie występuje i pokonywanie przestrzeni odczuwa się bardzo wyraźnie. nie wiem, może chodzi o widoczność i zamglenie narastające wraz z odległością, którego w F4 brakuje, albo o ten nieruchomy "sufit" z cirrusów, w każdym razie jest to coś, co mi przeszkadza w cieszeniu się Falconem.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #328 dnia: Kwietnia 20, 2008, 19:28:50 »
Panowie, kończymy temat o F4. to jest temat o BSie i niech tak już pozostanie.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #329 dnia: Kwietnia 28, 2008, 20:19:30 »
Nowy niesamowity model Tunguski...

http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=474090#post474090

...oraz nowy model F-16 od Skylarka z drużyny ED:

http://forums.airforce.ru/showpost.php?p=27264&postcount=23

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg