Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133712 razy)

Offline iq85

• APAsq
  • *
Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #465 dnia: Maja 22, 2008, 19:01:25 »
Dawno nie zaglądałem do tego tematu, gdyż od jakiegoś czasu znudziło mi się czekanie na BS i ślinienie się na każdą nowa fotkę sima.  :118: A tu taka niespodzianka. Lista maszyn jest bardzo obiecująca, zwłaszcza, że znalazł się na niej Hind. :D (F16 i Mig też cieszy) Może jednak DCS będzie warty całego tego czekania. Pewnie nie w pierwszej wersji z samym K-50, bo to jakoś przestało mnie interesować.
Wyjdzie BS, po jakimś czasie komputery zaczną go doganiać i w międzyczasie będą wychodzić kolejne maszyny, wtedy można myśleć o zakupie nowego sprzętu i sima. :D Widzę, że będzie w czym się pogrążyć.  :021: Liczę na to, że mocną stroną sima będzie FM maszyn, jak nie to nie wiem czy warto.

PS: Ciekawe tylko czy zdążą przed rokiem 2012.  :118:
Nie mogłem się powstrzymać.
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #466 dnia: Maja 22, 2008, 22:24:11 »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #467 dnia: Maja 25, 2008, 20:17:41 »
Oto aspekty DSC:BS, które zostaną przedstawione w następnych prezentacjach (producer's notes):

6) Uzbrojenie - część 1
7) Uzbrojenie - część 2
8 ) Systemy obronne
9) Data link
10) Model zniszczeń i odwzorowania praw fizyki
11) Edytor misji

To oczywiście plan i może się zmienić, szczególnie w zależności od daty wydania samego Black Sharka.

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=486495&postcount=47

PS. "Oficjalny" kanał ED na youtube - http://www.youtube.com/profile_videos?user=wagmatt&p=r

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #468 dnia: Maja 25, 2008, 20:39:59 »
Obejrzałem sobie jedną zapowiedź http://www.youtube.com/watch?v=VidfUMsV1mc. To jest cios w ogólnie wiadome, bardzo miękkie i podatne na tego typu aktywność rejony. W zestawieniu z miażdżącą muzą Mansell'a, ED do spółki z Glowing Amraam osiągnęło pożądany zapewne efekt. W tym momencie jestem w stanie zapłacić za tego sima lekką ręką choćby 2000PLN natychmiast, jak tylko się pojawi. Niniejszym, będąc do tej pory zdystansowanym, choć zaciekawionym obserwatorem procesu wydawniczego BS dołączam do tej znacznie mniej zrównoważonej grupy oczekującej na ten tytuł z przekrwionymi oczami wgapionymi w kolejne zapowiedzi i śliną zalewającą klawiaturę.

« Odpowiedź #469 dnia: Maja 25, 2008, 22:21:26 »
Niniejszym, będąc do tej pory zdystansowanym, choć zaciekawionym obserwatorem procesu wydawniczego BS dołączam do tej znacznie mniej zrównoważonej grupy oczekującej na ten tytuł z przekrwionymi oczami wgapionymi w kolejne zapowiedzi i śliną zalewającą klawiaturę.

Witamy! :020: ;)

Im nas więcej tym raźniej będzie. Z czasem może osiągniemy taką ilość, że nie będzie to już postrzegane jako niezrównoważenie ale jako norma. Tak trzymać, siostry! :D

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #470 dnia: Maja 26, 2008, 09:56:23 »
No nareszcie Vowthyn  :118:

Co do Producer's note to teraz już dobitnie widze, że przed 2009 tego nie będzie. Biorąc pod uwagę średni czas wydawania jedno na 3-4 tygodnie, to może, może na gwiazdkę będzie... ale na pewno nie  :118:

« Odpowiedź #471 dnia: Maja 26, 2008, 14:23:18 »
A jeszcze taka uwaga, o której zapomniałem napisać w ostatnim poście. Tymi filmami Glowing Amraama z BS można się rzecz jasna zachwycać, ale proszę pamiętać, że to jest poddawane dość intensywnej obróbce wizualnej (obecnie w Adobe After Effects) i dźwiękowej (dużo dźwięków, których nie oferuje sam BS). Więc trzeba do tego nieco ostrożnie podchodzić, by potem zbytnio się nie rozczarować. Zresztą wystarczy jego produkcje z LO zobaczyć. No zabijcie mnie, ale u mnie tak to nie wyglądało. ;)

Rzecz jasna filmy pierwsza klasa. No i Mansell'a można sobie zawsze w tle puścić. :)

PS. A ostatnio nawet T-Bone się na forum odezwał. Podobno będą kończyć BSO. Tylko nie wiem czy pod Black Shark czy pod LOFC. Pamięta poza mną ten projekt jeszcze? :D
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2008, 14:30:11 wysłana przez Jascha »

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #472 dnia: Maja 26, 2008, 14:36:19 »
...no właśnie - co to jest to BSO :011:
11:05 PM

« Odpowiedź #473 dnia: Maja 26, 2008, 14:47:37 »
Wybacz. BSO - Black Sea Operations.

To była (jest?) "epicka" kampania produkowana wcześniej pod LockOn FC, a później opóźniana z powodu dostosowania jej do Black Shark (tylko że wtedy BS miał być dodatkiem do LO, jak FC). Cóż, głównie za sprawą Glowing Amraama i jego filmów promujących rozbudziła wyobraźnię niejednego użytkownika LO. Miała to być w końcu kampania z prawdziwego zdarzenia (choć nie dynamiczna rzecz jasna). Ostatecznie projekt po roku został anulowany, z różnych powodów (brak czasu itp.), doszło do jakiś kłótni z gościem który płacił za serwer strony BSO, ogólnie nie było miło.

http://www.il2forum.pl/index.php?topic=5515.0

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #474 dnia: Czerwca 03, 2008, 20:46:43 »
Mamy tu jakiś real pilotów suszarek  :002: ?
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=30570
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #475 dnia: Czerwca 03, 2008, 21:11:51 »
Chyba sobie jaja robią, to nawet ich modelarze nie potrafią google używać?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #476 dnia: Czerwca 03, 2008, 21:15:44 »
A co w tym złego?

Google nie jest wszechwiedzący, a fotki różnego sprzętu często można znaleźć u prywatnych osób.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #477 dnia: Czerwca 03, 2008, 21:33:47 »
Jak czegoś brakuje to sie można pytać, a taki temat to raz że lenistwo, dwa, że przewiduję burdel i w końcu i tak będzie po staremu.

« Odpowiedź #478 dnia: Czerwca 03, 2008, 21:46:05 »
Ale czy oni czasem nie przesadzają? Przecież nikt Ai nie będzie zaglądał pod owiewkę czy czasem jego hełm i wyposażenie jest takie jak w rzeczywistości ma koleś co lata na czymś tam. Obawiam się, że przeszli do etapu never ending upiększania i zwiększania detali w grze.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

poko24

• Gość
« Odpowiedź #479 dnia: Czerwca 03, 2008, 21:56:25 »
Ja chyba rzucę im Toma Cruise'a z postawionym kołnierzykiem... Żartuję. Głównie chodzi o zrobienie dobrej jakości tekstur, a w szczególności fotki emblematów w wyższej rozdzielczości. Tak mi się wydaję... Google tutaj nie da rady. Najważniejszy jest końcowy apel do prawdziwych pilotów o wykonanie zdjęć dokładnie na ich potrzeby. To zaoszczędzi czas, a to chyba ważne. Wszystko ma być tip-top, żeby nie było później obciny, gdy ktoś obsmaruję ich na forum za jakieś błache pomyłki.