Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133778 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BigMac

• Gość
Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #510 dnia: Lipca 09, 2008, 07:53:04 »
Pan z pilots.pl wie tyle, co my i może najwyżej zgadywać.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #511 dnia: Lipca 09, 2008, 08:10:05 »
Myślę że on nie wie nawet połowy z tego o czym my wiemy :118:
11:05 PM

sd-25

• Gość
« Odpowiedź #512 dnia: Lipca 10, 2008, 23:15:37 »
Hmmm czekamy i czekamy na  Czarnego Rekina...
Jak wkońcu skończę kompletować sprzęt foto, to kupuję porządny Joy by pooograać  :banan
Tylko ile można czekać...

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #513 dnia: Lipca 10, 2008, 23:25:19 »
Ja tam lubię hardcore i spróbuje grać na na klawiaturze jak od zawsze w FC  :118: A co do teorii tego pana to się zgodzę z Szelmą :D

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #514 dnia: Lipca 11, 2008, 17:21:56 »
Wreszcie coś ruszyło w tym kierunku, nareszcie: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=31052.

Finally będzie można robić własny teren, linki do kokpitów i takie tam. :D
Na razie pisze, że do developerów, ale wszystko się może zmienić jak napisano.
Dobrze, że idą drogą MSFS, gdzie też się robi swoje dodatki.

« Odpowiedź #515 dnia: Lipca 11, 2008, 17:40:40 »
@ do MaverickDana- wreszcie chłopie  ktoś zrobi Ci porządnego Orła i co najważniejsze z IFF!!!  -JAk wynika z tego co tam napisane i jeśli tym zapewnieniom wierzyć to faktycznie będzie można zrobić nieomal wszystko do DCS! Nie tylko teren
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #516 dnia: Lipca 11, 2008, 18:19:00 »
No, ciekawie to zabrzmiało :)

« Odpowiedź #517 dnia: Lipca 11, 2008, 18:32:36 »
No no poszaleli teraz. Oby tylko nic się nie zmieniło :)
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #518 dnia: Lipca 11, 2008, 18:38:23 »
Masakra chłopaki. Otwarta architektura sima to coś nieprawdopodobnego. Wyobrażam sobie już świat DCSa taki jak w MS FSX i piękne samoloty... Tylko teraz pytanie z jaką ceną wyskoczą panowie z Eagle Dynamics ?
11:05 PM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #519 dnia: Lipca 11, 2008, 19:13:39 »
@ do MaverickDana- wreszcie chłopie  ktoś zrobi Ci porządnego Orła i co najważniejsze z IFF!!!

Ale na pewno nie za 500zł :D

Będzie ciekawie, może nawet nadarzy się okazja żeby sportować do DCS jeden czy dwa samolociki.

Tylko żeby ostudzić zapał kolegów:
Koszt stworzenia nowego dodatku (teren czy samolot) jest tak wysoki, że nie ma za bardzo co liczyć że szybko ukaże się coś nowego i wartego uwagi. Zresztą podobnie jest w FSX, ilość wartych uwagi samolotów które powstały do symulatora jest bardzo mała. A zrobienie czegoś do DCS będzie trudniejsze niż do FSX (dochodzi uzbrojenie, model zniszczeń, nowe środowisko), plus społeczność jest na razie dużo mniejsza. Z jakim bólem powstawały do FC nowe modele samolotów, a to przecież ułamek pracy potrzebnej do zrobienia kompletnie nowej maszyny. Nie wiadomo też nic na temat najważniejszego, czyli jak sprawny będzie interfejs umożliwiający programowanie własnych systemów.

Mimo to jestem dobrej myśli, jeśli faktycznie ED będzie kontynuować platformę DCS tak jak to zapowiadają, to może faktycznie wyjść z tego wojskowy odpowiednik Flight Simulatora... za 5-10 lat.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #520 dnia: Lipca 11, 2008, 19:38:03 »
Masakra chłopaki. Otwarta architektura sima to coś nieprawdopodobnego. Wyobrażam sobie już świat DCSa taki jak w MS FSX i piękne samoloty... Tylko teraz pytanie z jaką ceną wyskoczą panowie z Eagle Dynamics ?

Cena gry? Za duża nie powinna być, ale też zależy co dla każdego jaką ma wartość, dla jednego 100 zł to tyle codziennie wydaje na waciki, a dla innego to tygodniowy budżet.

To co się stało może otworzyć o wiele szybszą drogę do Su-25T  :020: :020: :020:
Ale jak to będzie faktycznie się okaże w praktyce. Ale wydaje mi się, że jest dobrze. Jest nawet bardzo dobrze :D

empeck

• Gość
« Odpowiedź #521 dnia: Lipca 11, 2008, 19:46:30 »
A na ponarzekam. O ile wydawanie toolsów jedynie w ręce ludzi zatwierdzonych przez ED to jest dobry pomysł, nawet płacenie tantiemów ED przy dodatkach payware można przeżyć, to jedna rzecz mi się bardzo nie podoba.
O ile dobrze rozumiem każdy addon stworzony tymi narzędziami ma stanowić własność ED, z którym zrobią oni co im się podoba. Jeśli to prawda, to ja w to nie wchodzę. Nie podoba mi się praca za friko dla kogoś. :| Być może moje narzekanie jest przedwczesne i demonizuję, jeśli się mylę to byłoby fajnie, może mój Orlik by trafił do DCS przed premierą FO   :118:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #522 dnia: Lipca 11, 2008, 19:55:47 »
Wydaje mi się że w tej kwestii chodzi im tylko o nowy teren. Dodatkowo chcący robić teren już mogą zgłaszać się do Wagsa, podczas gdy reszta narzędzi ma być udostępniona dopiero po premierze. No i wszystko jest "subject to change".

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #523 dnia: Lipca 11, 2008, 19:59:30 »
Dodatkowo chcący robić teren już mogą zgłaszać się do Wagsa ...

Nic tylko zmontować "ekipę" i zrobić kawałek Polski?  :karpik

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #524 dnia: Lipca 11, 2008, 20:09:42 »
Nic tylko zmontować "ekipę" i zrobić kawałek Polski?  :karpik
Jestem za :D