Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #525 dnia: Lipca 11, 2008, 22:02:59 »
Koledzy , narzekanie na  "payware" za wydawanie nowych dodatków do bojowego sima moim zdaniem miejsca mieć nie powinno. Pod warunkiem ,ze płacimy za jakość- zresztą nie brakuje głosów że za dobrze wykonany pojedyńczy samolot do FC sa gotowi zapłacić nawet 100 i więcej PLN-ów ;). Co więcej- uważam,że jeśli świat dostanie do dospozycji narzędzia do tworzenia takich to a takich rzeczy , to prędzej czy później doczekamy się naprawdę godnych do ściągnięcia /zakupienia dodatków. Patrzmy przykład- FSX i naprawdę nieźle zapowiadające się dodatki "Orlika" czy "Iskry" tworzonych jakby nie patrzeć nie dla kasy (chyba że o czymś nie wiem  :020:) ale z zamiłowania i przy dużym nakładzie własnym kolegów Empecka i Some 1. To świadczy tylko o tym ,że znajdzie się wielu takich zapaleńców, którzy nie dla kasy ale także z zamiłowania stworzą naprawdę porządny kawał roboty w postaci dodatków. A to że dodchodzi parę dodatkowych elementów takich jak model lotu , uzbrojenia czy awionika etc to ..hmm. szczegół. "Łebskość" tychże zapaleńców poradzi sobie z każdym problemem. Zobaczmy Il 2 sturmowik 1946. Pomimo ograniczonego dostępu do architektury tego softu ludzi robią tam naprawdę ciekawe rzeczy. nie dla kasy ale po prostu z zamiłowania.   

Co do stworzenia terenu Polski - jestem za a nawet bardzo za! Znając Razorblade to w niedługim czasie  możemy się spodziewać dodatku w postaci modyfikacji Polskich Sił Powietrznych- i to pełną gębą z prawdziwego zdarzenia .
Zdolnych ludzi nie brakuje - nawet w naszym skromym 1000 nieomal osobowym składzie. Stąd też dodanie takiego narzędzia przez DCS wróży raczej wieeeele dobrego.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #526 dnia: Lipca 11, 2008, 22:08:05 »
Wszyscy za, a skończy się jak z modowaniem Iła  :021:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #527 dnia: Lipca 11, 2008, 22:12:03 »
Jak będziecie potrzebowali jakichś domków, budynków, czy czegoś, to jestem do dyspozycji (tylko rozsądnie, MiGa-29 o numerze 77 od razu nie zrobię  :118: ).

« Odpowiedź #528 dnia: Lipca 11, 2008, 22:40:29 »
Wszyscy za, a skończy się jak z modowaniem Iła  :021:

Niekoniecznie - "iłek" to już stara gierka i wielu się już "przejadła", a tworzenie czegoś do DCS to praca nad modem do nowej gry, którą będziemy się zapewne bawić kilka następnych lat.

W każdym razie niech ktoś kto ma kontakty w sferach zbliżonych do ED, dowie się co i jak. Chętnie popracuje w grupie nad stworzeniem terenu Polski do gry. Co do obiektów to pewnie jakieś charakterystyczne będą potrzebne, ale pamiętajcie, ze architektura LO/FC i DCS (z tego co widać na screenach i filmach) składa się z elementów, z które są spotykane także w Polsce. Większość naszych lotnisk powstała w czasach UW i ma właśnie takie charakterystyczne elementy jak choćby schronohangary takie jak w LO i DCS itd. Zabudowa miast z elementów wielkopłytowych (takich jak w LO) też jest bardzo popularna.

Potrzebne jest tylko odpowiednie narzędzie udostępnione i ... kontakty. A produkt finalny? Niech sobie potem będzie własnością ED (skoro ktoś tak twierdzi) pod warunkiem, że będziemy go mieli w grze.

Sadzę, że warto spróbować ...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #529 dnia: Lipca 11, 2008, 23:25:36 »
Hehe, Edelmann, ale nikt tu nie narzeka na to, że być może pojawią się płatne dodatki, wręcz przeciwnie, bo to oznaczać może tylko większy wybór ciekawych i dobrze wykonanych maszynek, plus w instystucję charytatywną dobrze jest się pobawić, ale tylko od czasu do czasu. Ja tylko ostrzegam, że nie ma co liczyć że zaraz po udostępnieniu narzędzi będzie zalew czternastek, piętnastek, szesnastek, osiemnastek, dwudziestek czwórek, sódemek i dziewiątek, przynajmniej nie w zadowalającej nas tutaj jakości. To jest za mały rynek żeby szczególnie opłacało się robić coś takiego za kasę w pełnym wymiarze godzin, a dłubanie wieczorami może trwać wieki. Płatny F-16 do FSX powstaje już 2 rok, chociaż stoi za nim jeden z większych wydawców (Aerosoft), plus tamci nie muszą się martwić systemami uzbrojenia ani DM'em. Te "dodatkowe" elementy to nie jest szczegół, tylko kilkaset dupogodzin przed komputerem, obojętnie czy ktoś jest bardzo łebski, czy średnio i czy robi to dla pieniędzy czy z zamiłowania.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #530 dnia: Lipca 11, 2008, 23:55:48 »
Znaczy że można już zamówienia składać? To ja żeby być gdzieś na początku kolejki od razu zaklepałbym dla siebie Su22, Mig23 i przy okazji też 27. No i jakiś kawałek Polski południowej, najlepiej od Krakowa na wschód. Da radę do wakacji? Albo chociaż na gwiazdkę?  :118: :118:

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #531 dnia: Lipca 12, 2008, 00:34:51 »
Teraz zrozumiałem całą tą ideę modułowości sima, o której informowało ED. Jeśli będzie można robić dodatki to ma sens. :D Wreszcie jakieś zachęcające info, a nie kolejny nudny screen!
Może nawet będzie taka możliwość, że APAsq przesiądzie się na Iskrę w DCS, o ile będzie możliwość zrobienia sensownego modelu lotu. ;) Co do terenu Polski to mogę się przyłączyć (EPPR i EPRA już częściowo mam :021:, EPKS to kwestia czasu, bo jest już fotka na google :D).
DCS/FSX/AC/pCARS

empeck

• Gość
« Odpowiedź #532 dnia: Lipca 12, 2008, 09:22:22 »
Wydaje mi się że w tej kwestii chodzi im tylko o nowy teren.

Wygląda na to, że masz rację :)

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=504409&postcount=66

Zanosi się na to, ze oni faktycznie chcą zrobić bojowy odpowiednik FSa.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #533 dnia: Lipca 12, 2008, 09:36:02 »
Nie chcę być monotematyczny ale ja zamawiam F14D. Serce nie sługa.
11:05 PM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #534 dnia: Lipca 12, 2008, 15:17:36 »
Boszsz, właśnie przed oczami stanęła mi wizja Abacus i Alphasim portujących wszystkie swoje "realistyczne" produkty z FS'a do DCS. W tempie 1 na tydzień.

Tylko nie to. :587:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #535 dnia: Lipca 12, 2008, 19:37:32 »
Boszsz, właśnie przed oczami stanęła mi wizja Abacus i Alphasim portujących wszystkie swoje "realistyczne" produkty z FS'a do DCS. W tempie 1 na tydzień.

Tylko nie to. :587:

No dobrze pojawią sie samoloty w takiej "jakości" jak produkuje Alphasyf - to nieuniknione, ale jednocześnie idąc przykładem FS-ów będziemy mieli zapewne produkty o jakości takiej jak robi np. Shockwave (czy jak to się teraz tam nazywa A2A) i kilka innych firm produkujących dobre dodatki.

Zanosi się na to, ze oni faktycznie chcą zrobić bojowy odpowiednik FSa.

Jeżeli to ma być taki "bojowy FS" to przecież nie trzeba będzie mieć wszystkiego (kto kupuje produkty Alphasimu do FS-ów? - chyba tylko maniacy kupujący wszystko co się pojawia), ale co jakiś czas będzie pojawiało na pewno coś co będzie warte uwagi. Przecież w masie chłamu do FSX można było wybrać już kilka/kilkanaście produktów naprawdę dobrej jakości.

Myślę, że taka formuła wyjdzie grze na dobre.

« Odpowiedź #536 dnia: Lipca 12, 2008, 19:51:13 »
A mnie zastanawia czy silnik z loczka co prawda zmodyfikowany uciągnie to wszystko?
Trzymam kciuki żeby ta gra faktycznie była taka dobra a jeśli faktycznie będzie do odinstaluje fsx-a  :D
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #537 dnia: Lipca 12, 2008, 20:05:50 »
A mnie zastanawia czy silnik z loczka co prawda zmodyfikowany uciągnie to wszystko?

To już bez znaczenia - bowiem nim to się stanie (nowe samoloty) będzie nowy engine DCS. Mam nadzieje, że już przy A-10, bowiem z tego co słyszałem engine jest gotowy.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #538 dnia: Lipca 12, 2008, 20:06:59 »
Wszystkiego nie zmienią, przecież pierwszy moduł jakoś musi być kompatybilny z nowym engine...

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #539 dnia: Lipca 13, 2008, 01:17:25 »
Tego też nie mogę zrozumieć. Jak można zachować modułowość i zgodność, jeśli dodatek ma wnieść zupełnie nowy silnik?!

Ale za to: http://forums.eagle.ru/attachment.php?attachmentid=18175&d=1215631231
 :banan :banan :banan
DCS/FSX/AC/pCARS