Autor Wątek: FSX Reinstalacja  (Przeczytany 3526 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
FSX Reinstalacja
« dnia: Października 16, 2007, 14:45:05 »
Jak juz pisałem w wątku o dodatkach, zachciało mi się konwertować tekstury scenerii FSX do DDS i jestem zmuszony reinstalować grę. Problem w tym, że to nie takie proste. Otóż po 1, FSX instaluje się do tego samego folderu, w którym był poprzednio (chociaż wskazałem zupełnie inną, nową ścieżkę). Po drugie i gorsze, już dwa razy zgłosił mi problem 1938 - jeden z plików nie może zostać uaktualniony, ponieważ prawdopodobnie został zmieniony przez patch third party. Jak dam ignoruj, instalacja dobiega do końca ok, ale fsx się nie odpala zgłaszając, że nie został poprawnie zainstalowany i że problem naprawi reinstalacja - sprawdziłem - nie naprawia :/. Przed instalacją oczywiście deinstalowałem poprzednią oraz usunąłem foldery FSX z documents and settings. Co jeszcze powinienem wywalić z dysku, zanim ponownie zainstaluje FSX?

Odp: FSX Reinstalacja
« Odpowiedź #1 dnia: Października 16, 2007, 14:50:47 »
Poszukaj w rejestrze wpisów z fsx w nazwie i usuń.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

empeck

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 16, 2007, 15:18:39 »
W danych aplikacji jest też folder FSXa. Może go też trzeba usunąć.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #3 dnia: Października 16, 2007, 15:35:02 »
Prawdopodobnie chodzi o ukryty folder config.msi utworzony na tym samym dysku, co folder FSX. Cholera to, że system mam Microsoftu, to nie znaczy, że powinni się poczuwać do pełnej swobody w używaniu sobie w ten sposób. Ciekawe ile jeszcze struktur tworzy FSX na dysku, po których odinstalowaniu pozostają nieusunięte śmieci nie informując nawet łaskawie, by je ręcznie usunąć. I dlaczego FSX ich zwyczajnie nie nadpisuje w trakcie ponownej instalacji? Teraz muszę 4 reinstalkę robić, szlag mnie trafia.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #4 dnia: Października 16, 2007, 16:14:47 »
Jeżeli robię reinstall, lub korzystam z opcji "napraw", wykonuję backup mojego logu z folderu FSX w Moich dokumentach oraz kopiuję FSX.cfg i "granted_rewards.bin" z folderu FSX w Danych Aplikacji/Nazwa Użytkownika. FSX tylko tam robi wpisy (+ rejestr oczywiście). Przed instalacją SP-1 wstrzymaj się z wrzucaniem add-onów do gry oraz znów usuń folder FSX w Danych Aplikacji. To są normalne procedury i to jest opisane na www.fsinsider.com

PS: Szkoda, że Acceleration nie zawierać będzie od razu SP-1. Trochę głupio to rozwiązali. Najpierw podstawka, potem zassanie 200mb SP-1 i na końcu Add-on od Aces Team  :006: grrrrr.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #5 dnia: Października 16, 2007, 16:23:55 »
Przed instalacją SP-1 wstrzymaj się z wrzucaniem add-onów do gry oraz znów usuń folder FSX w Danych Aplikacji

Są dwa.

Jeden to: c:\documents and settings\user\dane aplikacji\microsoft\FSX
a drugi:   c:\documents and settings\user\ustawienia lokalne\dane aplikacji\microsoft\FSX

Usuwać obydwa?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #6 dnia: Października 16, 2007, 17:39:40 »
Wywal, ale zachowaj Swój Config, jeżeli stosowałeś jakieś "tweaki" oraz jak chcesz możesz zachować "Granted Rewards.bin", który przechowuje info o nagrodach za ukończenie misji (o ile się bawisz w coś takiego).

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.