Autor Wątek: 6DOF Mod (Mouse version&TrackIR version)  (Przeczytany 16896 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: 6DOF Mod (Mouse version&TrackIR version)
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 04, 2007, 21:25:17 »
Ściągnij sobie ENG_Sound_mod_Version_09.rar   z   http://hosted.filefront.com/SG2Wasy Tam znajdziesz potrzebne Ci pliki.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 16, 2007, 17:42:40 »
Działa mi oprócz standardowych osi tylko roll :( Widziałem że ktoś miał na tamtym forum podobny problem ale nikt go nie rozwiązał. W profilach mam zaznaczone wszystkie osie. Please help!

« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 17, 2007, 17:26:29 »
306_Piniol pewnie w opcjach trudności masz wyłączony head shake. Jeżeli nie to poczytaj TU.

Przeglądając temat natrafiłem na częściowe rozwiązanie problemu z trzęsiawką w chmurach. Rozwiązuje go wyłączenie opcji wiatr & turbulencje.
z widokiem przez celownik w samolotach państw osi radzę sobie w ten sposób, że przed planowanym strzelaniem ustawiam siatkę centralnie i wyłączam osie Y,Y skrótem klawiszowym. Gorzej jeżeli przeciwnik dopadnie mnie nieprzygotowanego  :002:.

kajtek612

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 07, 2008, 19:58:34 »
Czyli można powiedzieć że to jest mod który podmienia sterowniki i wprowadza mysz zamiast innych kontrolerów?

hansklos

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 23, 2008, 15:05:50 »
Mam goracą prośbę do osób które posiadają mod 6dof dla trackIR,o wrzucenie tegoż moda na RapidShare.
Występuja duże problemy przy rejestracji na AllAircraftArcade.

Pozdrowienia

« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 23, 2008, 21:14:08 »

Mówisz i masz :) ;

http://s004.wyslijto.pl/?file_id=02713117192281582611

hansklos

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 24, 2008, 23:41:57 »
Dzieki za szybką odpowiedz na moja prośbę.

Po próbie patch"owania mialem problemy z odpaleniem gry.Poszperałem troche w sieci i okazało sie że brakowało kilku plików,do których linki postaram sie zamiescić po swietach.A moze to tylko ja miałem taki problem?

Pozdrowienia
Spokojnych swiąt

« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 25, 2008, 18:59:25 »
Pojawiła się kolejna wersja moda, która wydaje się już naprawdę dopracowana, chociaż i tak pewnie wszystkich nie zadowoli. Autor definitywnie rozwiązał problem turbulencji w chmurach umożliwiając płynną regulacje współczynnika z poziomu menu kontekstowego dostępnego po wciśnięciu NUM*. Powyższe menu umożliwia również regulacje współczynnika G Force (nie za bardzo rozumiem związek z 6DOF, ale pewnie jakiś ma), jak również wł./wył. zoomu (narzekania na skokową pracę) oraz jego odwrócenie przy spojrzeniu na „6”. Wersja 2.0 przywraca również możliwość przełączania widoku przez celownik (Shift+ F1) z tym,  że w położeniu przesuniętym działają tylko dwie osie.

Jako, że były już prośby o wrzucenie wcześniejszych wersji na rapida, umieszczam od razu i tą.

IL2_6DOF_Mod_v2_0_sHr.exe

TUTAJ link do tematu na allaircraftarcade.com

I jeszcze uwaga na temat instalacji.
Po instalacji przeprowadzonej zgodnie z zaleceniami autora gra wyłącza się. Nie jest to chyba reguła, ale miałem tak ja (FreeTrack), miał tak kolega (TIR4) oraz kilka osób z forum allaircraftarcade. Być może ma to związek z beta łatką 4.09. Rozwiązaniem okazuje się wklejenie do katalogu Files  5 plików skopiowanych z utworzonego po instalacji moda folderu 6DOF_Tracker_2_0_sHr (Gra/Mods/6DOF_Tracker_2_0_sHr).

« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 14, 2008, 15:54:30 »
Wszystkim niezdecydowanym polecam wersje 6DOF v2. Używam jej już od dłuższego czasu z FreeTrackiem i jest wspaniała.   :banan  :karpik
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 14, 2008, 17:50:50 »
Może możliwe by było napisanie instrukcji krok po koku jak i z czym to się je?

« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 14, 2008, 19:41:13 »
A proszę bardzo  :002:
Jeśli masz nie modowanego iłka i nie chcesz SoundModa to ściągasz sobie aktywator modów z forum AAA (trzeba się zarejestrować - przy rejestracji wpisujemy dwa kody, pierwszy z obrazka i drugi dla nowych użytkowników, wszystko podane na stronach AAAA )

http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=1753  -  aktywator modów

lub jeśli chcesz SoundModa to go instalujesz (chyba że go już masz to od razu instalujemy 6DOF) i na to instalujesz moda 6DOF

http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=1006&start=0 tu jest wersja na FreeTracka/TrackIR

http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=800&start=0 tu jest wersja na mysz, ale tej nie próbowałem bo mam FreeTracka  :118:

Mod  6DOF sam się powinien rozpakować we właściwe miejsce .

Teraz odpalamy iłka i siedząc w kabinie rozglądamy się jak na wycieczce krajoznawczej   :118:

Pozdrawiam PolBaj
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 14, 2008, 21:54:56 »
Coś mi nie wychodzi! przy instalacji 6DOF antywirus wykrył mi trojana w modzie, a później pojawia sie wiersz poleceń i jest napisane:
"Nazwa 'IL_2_6DOF_Patcher_v1.exe' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnetrzne lub zewnetrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy"
i nic sie nie dzieje! :015:
Pomocy!!!

« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 15, 2008, 11:04:38 »
Przy instalacji tego moda pojawia się okienko w którym mod musi zmienić plik il2fb.exe (zmodować) i czasem trzeba mu wskazać gdzie ten plik (il2fb.exe) jest.
 W modzie pobranym ze strony AAA na 100% nie ma trojana, wiem bo sam pobrałem moda z tamtego forum

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 15, 2008, 12:12:16 »
Nod32 pokazuje ze w modzie wykrył zagrożenie Win32/Agent.OBH. Mod pobrany z AAA

« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 15, 2008, 16:11:18 »
Antywirusy czasem pokazują zagrożenia tam gdzie go niema, zwłaszcza na takich plikach jak mody. Jest jeszcze inna możliwość, masz wirusa w systemie lub na sieci, z której korzystasz.

HL- EKG_Polbaj