Autor Wątek: 6DOF Mod (Mouse version&TrackIR version)  (Przeczytany 16913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: 6DOF Mod (Mouse version&TrackIR version)
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 15, 2008, 19:13:55 »
Masz jeszcze jedną możliwość. Sprawdź ten plik innym antywirusem, np. jakimś darmowym. Ja mam Avasta darmowy i dobry.
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 15, 2008, 19:27:15 »
Próbowałem pobrać na innym komputerze i jest to samo, antywirus (też Nod )blokuje pobieranie pliku. chyba dam sobie z tym spokój, na stronie AAA też zgłaszano podobne problemy.
Chociaż Iłek z 6DOF to by było coś!!!

« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 16, 2008, 12:09:39 »
Potwierdzam problemy z Nod-em. Takie jaja musiały zacząć się od wersji 3.0 bo kiedy instalowałem moda na wersji 2.7 wszystko było OK. NOD melduje trojana również w wersji, którą umieściłem na rapidzie, blokując pobieranie. Jednak patchowanie gry z pliku już wcześniej pobranego odbywa się bez przeszkód.

Podeślij maila na PW to wyślę Ci przepakowany/rozpakowany instalator, myślę że antywir to przepuści.

Swoją drogą nigdy ślepo nie ufam ostrzeżeniom antywira o wykrytym zagrożeniu, jak też zapewnieniu, że przeskanowany plik/dysk nie zawiera czegoś tam, a NOD-32 jest kolejnym który zdobył u mnie minusa.
Pliki IL2_6DOF_Mod_v2_0 przeskanowane online MKS-em i Kaspersky wyglądają w porządku.

« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 16, 2008, 13:50:32 »
Ja mam właśnie Noda w wersji 2.7 i tak ie rzeczy się dzieją.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 16, 2008, 17:27:02 »
Czasami też zdarza się, że jakiś antywirus rozpoznaje niby trojana, a w rzeczywistości jest to program który jest potrzebny do zmodyfikowania pliku.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 16, 2008, 18:38:21 »
Dobrze już nic wiecej o wirusach (mam nadzieje), zabieram sie za kombinowanie  :023:

« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 17, 2008, 15:59:54 »
Trochę się namęczyłem, prawie już zrezygnowałem ale DZIAŁA!!! W akcie ostatecznej desperacji postanowiłem skorzystać z opcji z aktywatorem modów - wcześniej próbowałem zainstalować 6DOF na SoundModzie ale nie wychodziło. Musiałem też pościągać wszystkie pliki potrzebne do modowania korzystając z innego kompa, mój jakoś tak nie chciał współpracować. Korzstając z komputerka żony zdobyłem wszystkie pliki i do razu wypakowałem aby nie mieć kłopotów już na swoim sprzęcie. Powrzucałem wszystko gdzie trzeba i DZIAŁA!!!  :karpik
Teraz tylko pozostało dopracować ustawienia FreeTracka i do dzieła.
Pewnie niedługo nadwyrężę sobie szyje od tego rozglądania ale co mi tam!!!

Panowie Dzięki bardzo za pomoc i wskazówki.
PolBaj, Tailor szacunek!!!

Kocham Was (może się zagalopowałem :002:, ale co tam) to forum!!!

« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 17, 2008, 16:59:10 »
Cieszę się, że mogłem komuś pomóc i że wszystko działa bo to w tym jest najważniejsze  :002:
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #38 dnia: Września 08, 2008, 17:49:00 »
                  Witam Lotników!
  Z informacji zawartych w tym wątku, wnioskuję, że mod 6DOF pozwala na rozglądanie się w kokpicie bez ograniczeń, typowych dla iłka, czyli jeno obrót wokół osi na boki i w górę bez odchylania ( wychylania) się ? Pytam tak głupio, ponieważ jestem dość... tępy, w kwestiach związanych z grzebaniem w oprogramowaniu.
I jeszcze , czy ten mod to nie jest " cziterstwo" i pozwala bez przeszkód bawić się w sieci?
   Dzięki temu forum, też zmajstrowałem sobie FT i cieszyłem się jak dziecko z pierwszych lotów, ale po pewnym czasie stwierdziłem, że mam dość ograniczone pole widzenia w większości samolotów ( staram się latać tylko z włączonym kokpitem, bo inaczej nie ma sensu) i najzupełniej w świecie bywam najczęściej latającą tarczą strzelniczą, chociaż w iłka bawię się już kilka lat i taki gołowąs to ze mnie nie jest... A nawet zacząłem się zastanawiać, po co kleiłem FT z 4 diodami skoro z jedną też mógłbym się tak " rozglądać"?!
    Dlatego proszę Was o potwierdzenie i ograniczone "podśmiech...." :003: ( tacy jak ja mogą dostarczyć czasem troszkę radości heh :004:). Oczywiście widmo przerabiania samodzielnie iłka mnie przeraża i najbardziej pragnąłbym, żeby ktoś życzliwy i mający odrobinę czasu przeprowadził mnie, jak dziecko za rączkę, przez proces modowania. Dla Wielkodusznych w profilu mój nr GG...
    Wybaczcie, że tak skamlę, ale własnego kompa mam od niedawna, a wcześniej nie miałem z ( bardziej niż podstawową) informatyką do czynienia.
   Za każda pomoc z góry WIELKIE DZIĘKI.
                Pozdrawiam

Proszę uważać na "słówka"! Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Września 08, 2008, 17:56:02 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #39 dnia: Września 09, 2008, 11:09:39 »
     @Bluesbrat

Są serwery na które cię wpuści z tym modem , a na inne nie , na pewno używanie
     tego moda nie postawi cię w szeregach "cziterów" :001:

« Odpowiedź #40 dnia: Września 12, 2008, 09:04:33 »
Cześć
Odnośnie  6DOF - od pewnego czasu próbuje swoich sił na froncie IL2 War. Czy jest możliwość latania z tym modem na Grecją?
Wiem że można to sprawdzić poprzez instalacje, ale szkodna mi na to czasu. Jak ktoś lata to wie że trzeba niekiedy się troszkę wyczekać na wejście do boju.
Pozdrawiam
HL-EKG_Ralu

« Odpowiedź #41 dnia: Września 12, 2008, 22:30:07 »

Niestety nie polatasz , CR2 traktuje 6 DOF jako zmianę w modzie i wyrzuca z serwera,
z drugiej strony szkoda  bo iłek z tym modem nabiera rumieńców :).
  Temat sprawdziłem na dwóch komputerach połączonych w sieci w domu , oba miały MOD
1.2 , komputer hostujący miał CR2 i nie miał 6DOF , drugi komp miał zainstalowanego 6DOF
efekt był taki że wyrzucało podczas ładowania timeouta , niestety.

« Odpowiedź #42 dnia: Września 13, 2008, 09:04:34 »
Leszek - dzięki za wyczerpującą odpowiedz.
HL-EKG_Ralu

add_ryan

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Listopada 23, 2008, 17:35:23 »
     @Bluesbrat

Są serwery na które cię wpuści z tym modem (modem 6DOF przyp.) , a na inne nie , na pewno używanie
     tego moda nie postawi cię w szeregach "cziterów" :001:

Bo oczywiście wszyscy piloci, którzy rozglądali się po kabinie  swojej M_śliwki (we wszystkich możliwych kierunkach) byli cziterami . :karpik

Ja mam tego typu problem, że mogę tylko obracać łeb na boki i do góry (...no i w dół) oraz przechylać. Macie może jakiś soluszyn?  :004:

« Odpowiedź #44 dnia: Listopada 23, 2008, 18:16:09 »
Zakładam, że masz najnowszą wersję moda 6DOF: [MOD] 6DOF ~ Tracker version ~ v2.0 *Update*.
W grze są 3 widoki z kabiny - normal, gunsight i wide.
Opcja 6DOF dziala tylko w normal view i tutaj jest zoptymalizowane przybliżanie i oddalanie (również przy spoglądaniu do tyłu) oraz wychylanie się na boki. W widoku gunsight - osie x/y są wyłączone, a to z tego powodu, że podczas celowania, celownik "ucieka" z właściwego sobie miejsca, ponieważ odwzorowanie kabiny nie jest 3D. Mimo tych drobnych mankamentów, ten mod działa znakomicie!
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...