Witam Lotników!
Z informacji zawartych w tym wątku, wnioskuję, że mod 6DOF pozwala na rozglądanie się w kokpicie bez ograniczeń, typowych dla iłka, czyli jeno obrót wokół osi na boki i w górę bez odchylania ( wychylania) się ? Pytam tak głupio, ponieważ jestem dość... tępy, w kwestiach związanych z grzebaniem w oprogramowaniu.
I jeszcze , czy ten mod to nie jest " cziterstwo" i pozwala bez przeszkód bawić się w sieci?
Dzięki temu forum, też zmajstrowałem sobie FT i cieszyłem się jak dziecko z pierwszych lotów, ale po pewnym czasie stwierdziłem, że mam dość ograniczone pole widzenia w większości samolotów ( staram się latać tylko z włączonym kokpitem, bo inaczej nie ma sensu) i najzupełniej w świecie bywam najczęściej latającą tarczą strzelniczą, chociaż w iłka bawię się już kilka lat i taki gołowąs to ze mnie nie jest... A nawet zacząłem się zastanawiać, po co kleiłem FT z 4 diodami skoro z jedną też mógłbym się tak " rozglądać"?!
Dlatego proszę Was o potwierdzenie i ograniczone "podśmiech...."

( tacy jak ja mogą dostarczyć czasem troszkę radości heh

). Oczywiście widmo przerabiania samodzielnie iłka mnie przeraża i najbardziej pragnąłbym, żeby ktoś życzliwy i mający odrobinę czasu przeprowadził mnie, jak dziecko za rączkę, przez proces modowania. Dla Wielkodusznych w profilu mój nr GG...
Wybaczcie, że tak skamlę, ale własnego kompa mam od niedawna, a wcześniej nie miałem z ( bardziej niż podstawową) informatyką do czynienia.
Za każda pomoc z góry WIELKIE DZIĘKI.
Pozdrawiam
Proszę uważać na "słówka"! Dziadek Kos