Autor Wątek: Kokpit mig 29 smt  (Przeczytany 2413 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kokpit mig 29 smt
« dnia: Listopada 11, 2007, 16:08:59 »
Mam do was 2 pytania dotyczące miga 29
1. Czy da się przerobić tak cockpit od miga 29 w lockonie 1.02 żeby zrobić miga 29 smt ( oczywiście pliki bym pociągnął z bs ).
2. Czy da się jakoś realniej przerobić model lotu miga 29.
« Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2007, 16:17:35 wysłana przez some1 »

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Kokpit mig 29 smt
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 11, 2007, 16:19:09 »
1. Nie, chociaż nie rozumiem jakie pliki chcesz ściągnąć i skąd.
2. Nie.

Kokpit, nie Cockpit. ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 11, 2007, 16:25:56 »
Ponadto:

miga 29 smt

Nazwę samolotów pochodzących z tego biura konstrukcyjnego zapisujemy MiG bo w oryginale МиГ - od nazwisk: Микоян и Гуревич (Mikojan i Guriewicz). Czyli nie "mig 29 smt", ale MiG-29SMT.

PS. W kokpicie to możesz sobie zmienić ewentualnie teksturowanie, jakieś efekty wizualne na "zegarach" i to w zasadzie tyle!
« Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2007, 16:39:52 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 11, 2007, 16:40:07 »
Black shark wychodzi niedługo i ten panel od navi spróbował bym zaadaptować do miga 29
a jeżeli by się dało przebudował bym graficznie całą kabinę tylko niewiem jak wyciągnąć pliki

« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 11, 2007, 16:53:12 »
Black shark wychodzi niedługo ...

Jesteś pewny, że będzie tam MiG-29SMT? Może masz nieaktualne informacje? Dlaczego sądzisz, że będzie jakiś MiG-29SMT? Podzielisz się wiedzą na ten temat?

... do miga 29 ...

W poprzednim poście grzecznie zwróciłem uwagę na sposób pisania nazwy samolotu - teraz ostrzegam, że mi się Luger w sam w kaburze odbezpiecza! :icon_luger_148:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 11, 2007, 17:01:54 »
Czyli rozumiem że chcesz "wyciągnąć" panel ABRIS z Kamowa i wstawić go do SMT?

Po 1 z SMT to będzie miało tyle wspólnego co nic. Po 2 to się tak nie da, nie możesz sobie siąść i po prostu "wyciągnąć" kawałek kokpitu razem z bebechami i jeszcze przenieść go do innego symulatora. Wybacz, ale nie masz pojęcia o czym piszesz.

Przypominam o interpunkcji.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 11, 2007, 17:16:39 »
:003: Some ja jestem od fsxa i dla mnie wycięcie  gauges i przestawienie to nie problem ale w fsxie a nie w lock on jeżeli się nie da to du.a  :015:
Bardzo bym chciał mieć MiG-29SMT cockpit bo to najlepsza z najlepszych zabawek świata
Pracuje nad tym żeby zbudować cockpit miga smt też w realu więc muszę sobie zrobić ten navi panel.
Jeżeli chodzi o MiG-29SMT navi panel gauges to jest mały problem ponieważ moja dokumentacja opiera się na paru zdjęciach i 1 filmie który na YouTube znaleść morzna.
Jeżeli się 3d cockpitu nie da zrobić to lipa przestawie się na coś innego albo zbuduje w 100% nowy samolot tylko nie wiem czy w lock on da się robić własny cockpit 3d.
Bo nawet jak jest nowy samolot flayble w internecie to kokpit jest zapożyczonym z jakiegoś defultowego samolotu ( nie wiem czy to wynika z lenistwa czy z baraku jakichkolwiek informacji jak taki cockpit zrobić i zaadaptować go w lockon)
PS: Wiem, że tu mogą być błędy ale się starałem  :021:
 Tylko jeden za staranie. Bełkot, błędy i generalnie nie wiadomo o ci chodzi.
Gero

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 11, 2007, 17:26:10 »
Lock On to nie FSX. Architektura gry jest zamknięta, możesz co prawda podstawić swoje modele (nawet nowy kokpit), ale nie możesz ich oprogramować. Więc nie możesz w żaden sposób dodać nowej funkcjonalności, która byłaby potrzebna do wymodelowania takiego SMT, co najwyżej namalować sobie MFD w paincie i poprzestawiać układ isntiejących zegarów analogowych (tylko że nie ma dokumentacji do tagów animacji). Jak myślisz, dlaczego do LO nie ma dodatkowych samolotów podczas gdy w FS'ie są na pęczki?

Poza tym jak sobie wyobrażasz wymodelowanie kokpitu na podstawie paru zdjęć i filmiku z youtube, obojętnie czy w LO w FSX? Zrobienie grafiki to dopiero początek pracy.

« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 11, 2007, 17:59:55 »
Oki rozumiem  :005: