Dla mnie takim samym makaronem jest np. Tool. Smęcą na gitarach cały czas tak samo, a wokalista wydaje dzwięki jakby własnie mordował go mikrofon.
Mazak - nie wywołujcie wilka z lasu i ukrywajcie swoją wybitną ignorancję, albowiem naprawdę da się udowodnić, że to Wy właśnie słuchacie 2, 3 i 4 ligi

To nie jest kwestia, że dla mnie IM jest makaronem, to jest makaron obiektywnie i w szczególe i w ogóle i pod względem muzycznym i pod jakimś innym względem również,ale siłowanie nie ma sensu, bo porównywanie progresywnego metalu z heavy metalem czy nową brytyjską sraczką, to jak porównywanie sturmovika 1946 do kultowej pozycji 1942 na automaty żetonowe. Nie o lepsiejszość chodzi, ale o najwyższą cnotę i kapitał w obecnych czasach, które nastały, a jakim jest oryginalność. Tak. Rzemieślnik pozostanie jedynie rzemieślnikiem.
Tego typu ikony jakim niewątpliwie jest Metallica czy "Żelazna Dziewica" musza wybierać. Albo grają kawałki które ich stworzyły i wpadają powiedzmy w rutynę zachowując starych fanów albo bawią się w eksperymenty olewają dotychczasowy dorobek.
Przy progresywnie alternatywnej odmianie cięższej muzyki rozrywkowej tego typu przyziemne rozterki nie występują stąd i ostatni eksperymentalny album 2l zdeklasował debiutując w Polsce debiutującego Piotra Rubika bez, jakiejkolwiek zauważalnej promocji zresztą zdeklasował niemal wszystko niemal wszędzie gdzie dało się jeszcze coś zdeklasować

Przypominam, że wydawnictwa alternatywne funkcjonują nieco inaczej, ale platynka za za album alternatywny chłopaków z dalekiej Kalifornii ma swoją wymowę stąd też i 2 koncerciki rok w rok w Poland, tak ładnie się to wszystko układało.
Metallica jaka jest każdy widzi, ale do Chorzowa trochę wiary się zjechało i chyba to jest jakiś wspólczynnik czy warto coś jeszcze nagrywac i grać.
Jako jeden z "organizatorów" lol tego koncertu przypominam, że Meta nie zagrała
ani jednego numeru ze St.Anger, a zaserwowało, to co wszyscy kochają czyli swoje ubery

Dla mnie jest to jednoznaczne i określa na dziś miejsce tego zespołu.
No to na koniec jeszcze, żeby było muzycznie. This one is dedicated to Adam Bielak - Kazik opowie, jak się robi historię:
http://titanic1912.wrzuta.pl/audio/jJkHpgymSF/tak_sie_robi_historie_-_kazik_na_zywo