Autor Wątek: Dzwiek w Lockon  (Przeczytany 1940 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dzwiek w Lockon
« dnia: Listopada 19, 2007, 01:41:42 »
Witam.Panowie znudzilo mi sie slychanie caly czas tego samego dzwieku w loczku i postanowilem co nieco pokombinowac.Ale oczywiscie juz na samym poczatku napotkalem trudnosci przez ktore bez waszej fachowej wiedzy nie jestem w stanie przebrnac (albo mi sie nie chce).Wiec narazie zajalem sie dzwiekiem do samolotu F-18.Ja wiem ze sie nie da latac (niby) ale wtajemniczeni wiedza o co chodzi.
Znalazlem folder z dzwiekiem,dodalem dzwiek do f-18 i plik tez mam .cfg i tu jest pytanie.
[QUEST1]Czy dzwiek musi nazywac sie tak samo np.F15backengine(orginal)  F-18gaz (moj).Wpisany jest w tej samej kolumnie do ktorej przypisany jest F-15 i cala reszta.Kolumna ta stanowi tylko sekcje BACKENGINE.
[QUEST2]Gdzie moge znalezc informacje jak te dzwieki sa uruchamiane w jakiej kolejnosci.
[QUEST3]Czy moge dodac wiecej dzwiekow do danego samolotu.(standardowo sa chyba 3)
[QUEST4]Gdy odpalasz silnik jest dzwiek ktorego nie moge nigdzie znalezc.Czy one sa jeszcze gdzies pochowane czy poprostu to zalezy od configa-znaczy jest to jakos ustawione zeby rosl od wartosci 0 do np.8tys RPM (obroty silnika).

P.S.Czy znacie moze jakies strony gdzie mozna pobrac dzwieki samolotow wojskowych??
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Dzwiek w Lockon
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 19, 2007, 02:16:39 »
LockOnFiles>>>download>>>Soundpack>>>modman ;]

Enjoy
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline sanCH0

• *
  • DCS:BS, LO:FC2
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 19, 2007, 10:54:02 »
Jaką paczkę dźwięków z LockOnFiles byście polecili? Zależy mi na ładnym realistycznym dźwięku.
Polish Virtual Air Force - LO:FC 1st FIS Sanch0

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 19, 2007, 13:20:20 »
Jaką paczkę dźwięków z LockOnFiles byście polecili? Zależy mi na ładnym realistycznym dźwięku.

Ściagnij i sprawdź sam?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 19, 2007, 16:06:06 »
Polecam Archer sound pack  :063: (chyba 2.5 ?), chociaż jak Mazak napisał sprawdźcie sami bo gusta są różne.
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

Offline sanCH0

• *
  • DCS:BS, LO:FC2
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 19, 2007, 18:57:51 »
Marcinos dzięki za konkretną odpowiedź. Ucieszyłem się jak dzieciak słysząc nowe dźwięki  :004:
Polish Virtual Air Force - LO:FC 1st FIS Sanch0