Autor Wątek: PZL P.23 Karaś  (Przeczytany 4504 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
PZL P.23 Karaś
« dnia: Maja 08, 2003, 23:26:01 »
Dostałem dziś e-mail od Foxtrota, w którym to pisze, że jak na razie Karaś utknął na 80%. Jest chętny do oddania projektu komuś, kto podjąłby się zadania dokończenia Karasia. [Oddania tj. udostępnienia materiałów, planów, mesha&textur oraz załatwienia sprawy z Luthierem.] Ja sam udostępniłbym również i swoje materiały/plany/zdjęcia/monografie.

Wystosowałem w tym celu e-maile, napisałem też na forum Luthiera.
http://www.il2center.com/Forums/viewtopic.php?t=1567

Dla przypomnienia: status Karasia postnięty przez rękę 29.01.2003 :

"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
PZL P.23 Karaś
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 09, 2003, 13:57:32 »
ręka, spieszę donieść, że Doktor woli robić coś "od początku" a nie kończyć czyjś projekt - tak mi dziś odpisał. Ale nie martw się - nakłaniam go do zrobienia RWD-14 'Czapla'.

Z tego co wiem dziś, gadanie z Luthierem nie jest najlepszym wyjściem - tak było dawniej. Staram się skontaktować z gościem, co robił Curtiss Hawka - w lutym był na etapie pierwszych screenów Janusza, dziś Hawk jest zapowiadany na pierwszy patch. Jak to zrobił? Zgadał się z Olegiem - zdobyłem dziś jego e-mail i będę pisał.

Doktorze - jeśli to czytasz: sugeruję zacząć Czaplę i pokazać pierwsze screeny Olegowi - tym samym zachęcić go do współpracy. Plany podeślę ci wkrótce - na razie "uświadamiam" ludzi na forum, że u nas też coś się robi. Trzeba wstępnie coś zaryzykować/zainwestować - tak to już jest w biznesie. Liczę na to, że dla ciebie zrobienie "bryły samolotu" na dobry początek nie będzie problemem - a w detale będziesz bawił się na spokojnie po otrzymaniu zielonego światła od Olka.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
PZL P.23 Karaś
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 09, 2003, 17:06:46 »
Nawet pisałem by wysłał do mnie ten model - wszak dostałem rączko od ciebie plany silnika do Karasia A! Ale nie odpowiedział - dziś ponowię wiadomość.
Sądzę, że był zabiegany i zapomniał odpisać, bo wcześniej deklarował chęć odstąpienia modelu temu co go dokończy.

A tak w ogóle to nie ma co się cieszyć: on zrobił jedynie LOD-0 i to też nie wiadomo jak dokładnie.... a DM i wszystkie LOD + textury??? Jeszcze sporo roboty - i mówimy tu tylko o non-flyable!
Wciąż nie wiadomo, kto to dokończy  :|

A ja też się po kryjomu za coś do Karaska zabieram... :wink:

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
PZL P.23 Karaś
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 13, 2003, 14:51:03 »
No, wreszcie coś drgnęło z Karasiem:

Dostałem zestaw planów z Muzeum oraz przekręciłem Foxtrota na przekazanie nam modelu - leży już na moim twardzielu i właśnie oglądam go sobie. :D

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
PZL P.23 Karaś
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 13, 2003, 17:37:25 »
No to podziel sie obrazkami, no nie badz taki  :?  8)  :lol:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
PZL P.23 Karaś
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 14, 2003, 10:17:05 »
Mazaku-Biedaku - screen jest powyżej... :roll:

A siatka modelu wygląda tak:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
PZL P.23 Karaś
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 14, 2003, 11:54:08 »
Danke Rolciu jestes wielki  8)  8)  8)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"